• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    MAJA:
    CLOVICEK: super, diky! asi do toho pujdu, davat nekolik tisic za slusnej elektrickej se mi nechce, tak napred vyzkousim tuhle cestu :)
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    MAJA: spekuluje se o uvolňování niklu z nerezového nádobí
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CLOVICEK: Jojo, lidí s podobnými názory na nerez je spousta. Zajímavý je, jak malej má tahle skupina průnik s lidma co maj chemický vzdělání;)

    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    MAJA: proto se zacly resit keramicke noze? :) Tak osobně znám docela dost lidí s názory, že tyto materiály v jídle ničí enzymy, vitamíny apod. Já to osobně neřeším, stejně jako neřeším nějakou závadnost hliníku.

    SHITTIE: zařazoval jsem je na eshop až po několikeré osobní zkušenosti a jsem s nimi velmi spokojen. Ty mlecí kameny jsou evidentně velmi kvalitní, mám po babičce mlýnek Lodos Tramp se kterým babi 45 let let mlela kafe na šichtě na koksárně pro celou směnu a dneska s ním melu já a naprostá spokojenost. Jak mi to vykládala, nevěřil jsem, že s ním vůbec něco pomelu.
    MAJA
    MAJA --- ---
    taky by mě to zajímalo - osobně považuju nerez za nejméně problémový materiál pro styk s potravinama
    TABBY
    TABBY --- ---
    CLOVICEK: Tohle mne zaujalo mnozí samozřejmě nerez doma nechtějí ani vidět. Napises k tomu vic (jako napr. proc tomu tak je)?
    MAJA
    MAJA --- ---
    SHITTIE: jo, podědil jsem asi 20 let starý a pořád mele dobře - jen je potřeba jednou za čas vyčistit a pravidelně doštelovat hrubost mletí
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: bydlime s babickou, kterou uplacim espressem kvuli rannimu hlidani deti .) (zvykla si rychle - nesku uz nekupuje vubec)... to mas 3 kavy rano, zena si pak s babickou udelaj cca 4 kavy pres den a vecer si davam jednu, kdyz prijdu z prace, a to nepocitam navstevy a nedelni obedy v sirsim kruhu rodiny. prumerne je to 10 kav denne. za 4-5 dnu neni z ceho varit.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    nema nekdo zkusenost s tema rucnima mlynkama od lodosu? da se v tom umlit slusne aspon do bialetti konvicky?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    MAJA: mi to nezávisle na sobě říkalo docela dost lidí a mám pocit že tady se to nedávno taky řešilo. Odzkoušené to nemám
    MAJA
    MAJA --- ---
    CLOVICEK: ad rychlost zahřátí nerez vs. hliník - toho nerezu je tam odhadem tak polovina co hliníku, tepelná vodivost hliníku je lepší, ale počítám, že ne o tolik - měřil/zkoušel to někdo nebo je to jednapanípovídala ?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: to je hodně slušná spotřeba :-)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    CHESUS: přesně jak píšou niže, rovnoměrné zahřátí, rychlost zahřátí, chuť a mnozí samozřejmě nerez doma nechtějí ani vidět a hliník považují za nenahraditelnou klasiku navzdory několika desetiletím lobby za jeho údajnou škodlivost. Vzhledem k dnešním sra*kam všude okolo od vzduchu po vodu jsem nějakou škodlivost hliníku už dávno přestal řešit a už tomu nějak nevěřím.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: jo to vanocni uz nemam davno. jedem 350g za 4 dny .) ale pokud mate tu panamu v kavarne, koupil bych si si ji tam (cimz samozrejme prosim o odlozeni jednoho baleni - ukazu se brzy). predem diky moc.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: nene, my ho nemame; hele kdyz bude jen trochu chvile, abych si vyhrala s mlynkem tak klidne, ale uz to nebude dobry, jestli to ams od Vanoc; jinak asi neni dobrou zpravou, ze Los lajones brzy dojde a bude nejaky prostoj nez prijde nova sklizen, ktera momentalne konci
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: kdyz si u vas koupim balicek panamy, udelas mi jedno? .) bracha mi ji dal k vanocum, ale u sebe z ni nevymacknu tolik :)

    ps: v coffeesource uz nemaj v nabidce ten la pavoni kavovar. predpokladam, ze uz vam zdobi kuchynskou linku ,)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: yes, panama los lajones honey je moje káva z wbc a nedám na ni dopustit :)

    JAKOUBEK: a na Salvador asi vsadím letos v ČR :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKOUBEK: objednala jsem předplatné, jsem zvědavá, s čím se vytáhnou.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: ja doma zas furt do kola tocim ten jejich el salvador .) doubleshot umi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam