• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ADAM
    ADAM --- ---
    TERRA: ano, dole má zůstat voda proto, aby se ta spodní část nepřehřála.
    tak cca 0.5cm vody zústává v té mé.
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj lidi, mam dotaz na svou mocca konvicku, uz jsem tu s ni jednou byla, jsem tu zas, je IKEA, nerezka, mate ji nekdo take prosimvas?

Zacalo se mi stavat asi po mesici co jsem ji mela a pouzivala, ze nekdy, se kava ne a ne uvart/ve smyslu dovarit podle me, zkratka nevyuzila se vsechna voda z dolni nadobky a zustavala dole, od te doby, porad cast vody zustava v konvicce a nevyvera nahodu, je to normalni?Nevite proc to je ?

Diky za odpoved:-)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    QUANTI: ck.cz odebira(la) z baliren, takze to neni zas takove terno; a v balirnach ti toho daji klidne mene - staci s tam zajet a domluvit se (ale kdyz se kouknes do historie, tak ne vsichni jsou s jejich kavou spokojeni - ja napriklad za dane penize ano (byt priznavam, ze ta z double shotu mi prisla lepsi, ale cena uz byla o dost jinde, coz by me, pri me spotrebe, relativne zabolelo))
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    QUANTI: vím dobře, proč na ně odkazuji. stojí za to, se tam projít.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUKAS87: kafe balený po kile pro dva lidi (předpokládám), pod dvě kila plus poštovný? já teda nevim... jestli chce NOISEGATE něco rozumnějšího, tak jsem byla spokojená s kávou z cerstvakava.cz, mají výdejní místo v Hybernský, ale slyšela jsem, že se tomu měnil majitel, tak nevím jestli pořád ok...

LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    NOISEGATE: www.balirny.com
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    au
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    QUANTI: jj, to je fakt. to neni spatny kafe, co muzu soudit dle svejch amaterskejch meritek
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NOISEGATE: mně přišel docela dobrý poměr cena/dostupnost/kvalita Albert Excellent, vakuovaná jak mletá, tak zrnková.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    doporučíte prosím někdo kde v praze nakoupit zrnkovou/mletou kávu za rozumnou cenu? nic extra pro gurmány.. chci donutit rodiče přestat pít jihlavanku ;) díky
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAJA: za 5 sekund nebude lepší crema i kdyby to bylo sebevíc odvápněný :)
    SPYYDY: sypou se tam zrnka nebo už mleté? dá-li se hnout s mletím, dá se hnout s tou dobou, ale stejně nečekej zázraky. Škoda kávy.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SPYYDY: máme ve firmě dvě profi Saeco a i když se pravidelně několikrát ročně odvápňují, tak je hodně znát, když se nechají vyčistit v servisu. Dělá to pak lepší cremu :-)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, dotaz na majitele automatických pressovačů - využíváte kromě pravidelnejch servisních programů (u mýho siemensu cca 5-6 ročně odvapňování a čištění jakousi tabletou) i skutečný prohlídky v autorizovanejch servisech?

Jinak předpokládám, že tu není nějakej technik, kterej by mi byl schopen odpovědět na to, jestli se dá u automatickejch kávovarů nějak ovlivnit doba protlačování vody přes kafe, co?
    Ať dám do siemensu TK52001 jakýkoliv kafe, vyteče mi po cca 5 sekundách 35ml dost vodnatý tekutiny s 2mm crémou - nezávisle na stupni namletí kávy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    racionální srovnání FT a DT
    Comparing Fair Trade to Direct Trade
    http://www.dtcoffeeclub.com/blog.asp?action=post&id=4&AffId=6/
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    TEREZZZKA: uz od mleti kavy musela byt evidentne v tranzu :D
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: u bohů!!! To je stejně hrozná představa jako kdyby kaufland vychovával vlastní mlékárenské pracovníky..- ,,A nyní přidáme polskou sůl."
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    HRKY: nechci tohle vůůůbec podporovat :) ale když už se ptáš, tak k nám do kavárny chodila slečna, co v tom butiku dělá a jak jsem pochopila tak i se podílí na distribuci "profi" kávovarů, tak bych vsadila na doptání se tamního personálu, minimálně by mohli poradit, kde ty stroje mají a třeba by byla nějaká dohoda pak s těmi, co je používají.

A teda humorná příhoda s tou zmiňovanou slečnou : stojí na baru, objednává cappuccino a prý jestli se může dívat, jak ho dělám. Souhlasím jako vždy, když si chystám věci, pochlubí se mi, že má taky baristický kurz. Pak sleduje jak kávu melu a jak s ní dál pracuju, jak pěním mléko, jak ho nalévám a zaraženě poznamená : "aha, tak já mám asi trochu jiný kurz... od nespressa"
    :)
    HRKY
    HRKY --- ---
    Mno.... diky vsem za snahu, kdyby nahodou nekdo VEDEL, kde je mozno sehnat kapsle Nespresso DO PROFESIONALNICH AUTOMATU, napiste mi pls do posty. Mejte se fajn
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KIDLI: aha - no nezkoumala jsem to, tak holt musíš do pařížské ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam