• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo, tak az u nas bude víc lidí, tak to zkusim.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Boha jeho, tak to pak naředíš vodou, ne?
    rozhodně to bude chutnat líp naředěný po přípravě (ala americano) než když necháš z tý trochy kafe vyluhouvat úplně všecko...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ẗak jsem to změřil a celá dávka konvičky je 400ml, čili pijeme 2x 200ml. (to jsou ty dvě deci).

a obarvená voda to není, je to silné tak, že občas si někdo až stěžuje. proč, to nevím, ale kdybych to napěchoval plné, tak to asi nepujde ani vypít...
    fakt jsem neměl odvahu to zkusit.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAM: porce by měla bejt cca 25-30 ml. deset porcí tedy je 250 ml, tedy přibližně dvě a půl deci. 50 ml je porce italskýho kafe leda tak tady v čechách u nakyslýho výluhu...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADAM: aha. Pijete kávovu vodu, neuměla jsem si to představit :)
    Zkus někdy dát ten zásobník plný ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    i to odpovídá, že porce italskýho kafe by měla být 50ml a je to konvička na 10 porcí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    těch 14g jsem vážil (vyjede to z mlínku přesně - je to označené jako 2 porce).
    těch 0.25l odhaduju. prostě (objemově) cca "dvě deci vína" v hrníčku :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADAM: opravdu víš, kolik je 0,25 l? Nebo myslíš něco jiného než litry?
    ADAM
    ADAM --- ---
    MAR_TINA: jo. a je to silný tak, že jsem fakt nenašel odvahu dát tam toho kafe třeba 2x tolik.

0.25 je malej hrníček, na turka se toho spotřebuje určitě míň (ten si vaří manželka a spotřebuje míň).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADAM: nespletl sis jednotky? Opravdu myslíš 2x čtvrtlitru kafe ze 14gramů kávy? I do turka by se nasypalo víc
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAM: to mě děsí asi podobně, jako tátův kolega v práci, kterej si plní gasket na "pressovači" jen do poloviny a točí z toho cca 2 dcl tekutiny..
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    já mám doma konvičku na 3 šálky, jinak než po vrch to neplním a ve výsledku je z toho jeden řádně silný šál, který jde s troškou horké vody rozdvojit, v nouzi i roztrojit.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ADAM:
    LUKAS87: Mam obdobnou zkusenost jako LUKAS87. Pokud konvicku nenaplnim uplne, tak vysledne kafe je vodnate a bez tela. To radej sahnu po french pressu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja davam do moka konvičky na 10šálků 14g kávy (což by měly být 2porce espresa).
    vyjdou z toho dvě kávy á 0.25l (malý hrníček), silné řekl bych tak akorát.

naplnit ten zasobník uplně doplna jsem ještě neměl odvahu - možná to zkusim, když u nás bude 10lidí a bude stačit opravdu vypít tak malinkaté množství.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    kafe z toho udělat jde, ale bude to vodnatý. a na vodnatější kafe mi přišel vždycky trochu lepší frenčpres.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    je kava z mokka konvicky, kdy se uplne nenaplni zasobnik kavy (do konvicky na 6 salku se daji 2 porce kavy, pokud z toho vubec jde kafe udelat) nejak chutove lepsi nez z frenchpressu se stejnym mnozstvim vody a kavy (a s porovnanim toho, co se vylouhuje z ceskyho turka)? rada bych jedno z toho koupila mamce, kupuje si zrnkovy vazeny tchibo a mele ho ve starym ETA mlynku. diky za nazory :)

BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOho by zajímalo, tak právě běží MS Baristů http://worldbaristachampionship.com/
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Ahoj, vím že to sem uplně nepatří ale u nás v práci se dějou strašný věci (hony na zaměstnance jenž jsou ve firmě víc jak 6 měsíců apod.), podržtaška jednatele osobně za těma lidma chodí a snaží se je vynervovat jak nejvíc to jde .... : ( Rozesílám CV na všechny strany a osobně bych se ráda viděla v nějaké malé kavárně beze stresu , nemám problém se učit nové věci anebo se zdokonalovat (spíš naopak těší mě to) , tak kdyby jste o něčem nebo někom věděli kdo hledá ... byla bych vám vděčná
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Musím se pochlubit co jsem dostal k narozeninám :)

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DESTINYX: aha. to me nenapadlo :). dekuju za osvetleni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam