• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: protože oni přeci dělají dorty - to je umění. a zmáčknout tlačítko na nějakym kovovo-plastovym krámu přeci zvládne každej ne? ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vysvětlete mi ty cukrárny? Proč neumí kafe ani jedna? Proč jim to je úplně jedno?
    Takový hnědý břečky.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ono asi taky záleží co si člověk představuje pod slovem "dobrý" ... a dle mých měřítek "dobrý presovač" za cenu kterou navrhuješ jako přijatelnou ještě bohužel nikdo nevynalezl ..

    jasno, že z jakékoliv alternativy nebude káva chuťově stejná jako z kvalitního kávovaru, ale mnohokrát se mi potvrdilo, že i bez mašiny jde udělat suprový kafe (třeba i pod stanem ;-) - lepší než ve většině kaváren a cukráren i restaurací v Praze
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ROky jsem pila dobrou středně hnědou kávu s pěnou ze stroje deLongi za asi 2000 Kč a chutnalo mi to. Pravé espresso to nebylo, ale při použití čerstvě mleté kvalitní kávy to vyrábělo fajn nápoj. Chce to u někoho ochutnat a zjistit, zda to vyhovuje.

    A jak říká QUANTI:, předčí to 50% českých restaurací. Nechápu proč, ale Lavazza z profistroje v restauraci občas bývala horší než tohle a jedna profiznačka ještě mnohem horší, nevím která - oranžový hrnek, chlapík se sombrérem). A 95% českých cukráren má strašné kafe, nechápu proč. Naposled Erhart Praha 7, nadělali mléčnou pěnu, nakydali ji do hrnku a do toho pustili espresso z páky. Nepříjemná obsluha ve vysoké ceně.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KU13AR: ani jeden. jako minimum bych bral gaggia evolution/espresso/classic. teda pokud si nechceš koupit něco, co tě bude srát už během prvního spuštění.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AXTHEB: kafe z pressovače je jiné než z french pressu. Vždycky bylo a vždycky bude. I v domácím přístroji se dá udělat něco, co bude pořád převyšovat minimálně 50 % přepálených bazénů v českých restauracích.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KU13AR: nic pokud do toho nechceš dát tak 15k
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KU13AR: kupovala jsem našim Krups, byli spokojení.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KU13AR: taky bych rekl, a uz se to tu propiralo mnohokrat, ze takovou myslenku omlouva jenom lenost :). espressovac za tuhle cenu nebude delat kafe lepsi nez si udelas rucne ;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KU13AR: omluvuji se předem, ale já teda ani jeden. za tuhle cenu (a častokrát i menší) se dají pořídit mnohem zajímavější (a vhodnější na domů) přípravy kávy než espresso. na dobré espresso doporučuju nějakou příjemnou kavárnu a ne domácího chudáka ... vím že to asi moc nepomohlo ale toť můj názor
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    jaký byste doporučily dobrý pressovač mašinu za přijatelnou cenu? cca do 3500,- uvítám zkušenosti, díky
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    JOSKA_CZ:
    Díky za odpověď :)

    Já právě používám jenom frenchpress, pěnu dělám z toho mini ručního šlehače na baterky a už mě to nebaví, tak jsem si říkala, že by to aeroccino mohlo být dobrým pomocníkem.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    MARIPOSA: pěna je dobrá, návštěvám chutná. Když už si dávám Capuccino já, tak preferuji pěnu z pressovače z trysky (přesnou terminologii neznám O:-).

    A konkrétně Aeroccino lze v pohodě umýt, stačí opláchnout a jednou otřít houbičkou ;) Abych to shrnul: k Nespressu mi to přijde jako fajn doplňek, k pressovači s tryskou jako zbytečná frajeřina.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Máte někdo zkušenosti se šlehačem pěny Aeroccino od Nespressa, případně se elektrickým šlehačem od Tchiba, který funguje na tom samém principu, ale je o polovinu levnější? :)

    Zajímalo by mě hlavně, jaká je z toho pěna a jak se to čistí. Prý to stačí vypláchnout, ale já se bojím, že jak se mléko bude ohřívat, udělá se po stranách té šlehací nádoby "šlem" a nepůjde to pořádně vymýt.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    TEEAK: dneska jsem dokoupil i mlynek, takze ho vycistim a vecer vyzkousim, ale zitra uz to bude svatebni dar ;)
    BERNA
    BERNA --- ---
    tak do me sbirky (clever dripper, aeropress) pribyl vac pot, dostal jsem darem. Dneska prisel propanbutanovy varic.takze uz se tesim na pristi kafe.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOGGY: máš doma hmoždíř ;-)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    Dneska jsem v jednom malinkym vetesnictvi ukoristil tenhle ibrik na tureckou kavu za 150,-. Pry postribrena alpaka. Po prohlidnuti ruznych navodu jak na to jsem z jedne poradne lzicky kavy,jedne male lzicky cukru a spetky kardamomu vytvoril svuj prvni salecek tureckyho kafe. Jelikoz nemam mlynek a kava ma byt pry umleta na prach, pouzil jsem jediny co mam - Moonsoon Malabar namletej na mocca:/ Proto nejspis kava neudelala "cremu", ktera se pry obezretne priprave mela vytvorit. Spatny to kazdopadne nebylo.
    A proto taky nejsou fotky kavy, ale jen ibriku :)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam