• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    TEEAK: dneska jsem dokoupil i mlynek, takze ho vycistim a vecer vyzkousim, ale zitra uz to bude svatebni dar ;)
    BERNA
    BERNA --- ---
    tak do me sbirky (clever dripper, aeropress) pribyl vac pot, dostal jsem darem. Dneska prisel propanbutanovy varic.takze uz se tesim na pristi kafe.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOGGY: máš doma hmoždíř ;-)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    Dneska jsem v jednom malinkym vetesnictvi ukoristil tenhle ibrik na tureckou kavu za 150,-. Pry postribrena alpaka. Po prohlidnuti ruznych navodu jak na to jsem z jedne poradne lzicky kavy,jedne male lzicky cukru a spetky kardamomu vytvoril svuj prvni salecek tureckyho kafe. Jelikoz nemam mlynek a kava ma byt pry umleta na prach, pouzil jsem jediny co mam - Moonsoon Malabar namletej na mocca:/ Proto nejspis kava neudelala "cremu", ktera se pry obezretne priprave mela vytvorit. Spatny to kazdopadne nebylo.
    A proto taky nejsou fotky kavy, ale jen ibriku :)



    ADAM
    ADAM --- ---
    áha :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADAM: to je další díl.
    DUOKOL
    DUOKOL --- ---
    jestli tady nebylo tohle, ale to tu snad každej ví:
    Peklo na talíři: Espresso - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 691962)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/691962-peklo-na-taliri-espresso
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BLACK_ONYX: u nás ne. máme jenom aero, french a mlýnky (Lounge)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BERNA: učíme se od nejlepších:-)
    BERNA
    BERNA --- ---
    KURE: tak jsem zkoumal co je TDS a nasel peknej clanek:
    Na kávu vědecky–ExtractMojo | doubleshot blog - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/blog/2010/11/15/na-kavu-vedecky-extractmojo/#footnote_0_1380
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: hehe, no hned jak budu mit cestu do prahy tak se stavim, at vidim jak se dela kafe ve velkomeste :)

    ja nejsem uplnej kafe-panic, jen prekapavany sem zatim pil jen z eta prekapavace :o)

    Mam zrnkovej davidov koupenej za babku v akci (sice smes na espreso ale ja mam davidov rad),
    posledni zbytecek nejaky etiopie z doubleshotu
    a na ochutnavku nejaky kafe z pražírny co je v plzni.(meno sem zapomel)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: to my pražáci předpokládáme, že všichni jsou z Prahy :-) tak ať chutná. co máš za kávu?
    KURE
    KURE --- ---
    nejsem z prahy :)
    a vejlet se mi moc nehodi.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: nebo se stav u nás na Kampě v Bella Vida a rád ti to ukážu. případně v sobotu v Karlíně na trhu u stanku doubleshot dělají kluci V60 nebo u @terezzzka v šálku.
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: diky. no ja si samozrejme pohraju ale chtel jsem neco abych mel kde zacit :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: podíl rozpustnych látek v kávě. obecně se říká, ze ideál je 1,3. to je takova hodně lehká a dobře pitelna. my se dopracovali k 1,5.
    pro filtr se uvádí pravidlo 60g/1l, osobně mám rád víc.
    experimentuj, co ti bude chutnat.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: určitě v šálku v Karlíně, možná v lounge na ujezde nebo přes web.
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: tds??

    MIMA_A: mam to z eshopu doubleshot
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    mám osvědčené 34g na 500ml vody. kávu navlhcim a na 4 zaleji. doba extrakce 3:50 a tds vyjde kolem 1,5. takže hrubost podle toho:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam