• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MIMA_A: delame s kolegou HARIO v bar cafe Big Bang na botanicke zahrade pod karlakem, ale jen pres den. jinak dobrej drip delaj ve francouzsky v Coffee house, kde misto papiroveho filtru pouzivaj konopny.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    TEEAK: doporucite do jake kavarny v praze jit takovou kavu ochutnat?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    turek je picovina a espresso jinde, nez v kavarne, taky, pokud nejsi sam nadsenec nebo barista, tedy nadsenec, jenz dela prave v nejake kavarne. proc espresso doma? protoze lenost zjistit si o priprave kavy cokoli navic a lenost nad pripravou travit "drahocene" minuty navic. na sex a drogy je cas vzdycky.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VECTOR: a k mé analogii, přečeti si znovu co napsal LUKAS87: tady a zamysli se .. neboť je to 100% true story (a to říkám z pohledu člověka kterej má zkušenost jak s profi kávovarem tak s domáci mrchou a nejednou (když mě příbuzenstvo prosí co s tím jelikož to nefunguje jak má a chutná hnusně)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VECTOR: diskutujícím není jedno že nemáš 20 tisíc na kávovar. za mě by ti stačila ta tisícovka jedna a ještě ti zbyde a budeš moct pít výborný kafe. prostě nepochopim proč musí mít někdo za každou cenu (i tu že bude úplně na nic) doma kávovar, když existuje tolik jinejch možností .. a levnějších .. toť vše
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KU13AR: no, já akorát nemluvim o 20k, ale o 4,5k za gaggia evolution; 5k za gaggia espresso; a 7k za gaggia classic... ono to nemusí bejt o tolik dražší, aby to už alespoň nějak fungovalo.
    nicméně ti přeju, abys z toho měl radost a aby se ti po dostatku usílí z toho stroje podařilo dostat něco, co ti bude chutnat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VECTOR: Rozhodne to nebude, ani ze srandy, lepsi nez kafe z french pressu nebo moka konvicky pri vynalozeni stejneho mnozstvi usili.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KU13AR: Ja si myslim, ze je to dobra volba. Rozhodne to bude lepsi nez turek nebo jakakoli jina varianta manualni pripravy, to, ze nemas 20 000 na kavovar jakej tady ma kazdej diskutujici je uplne jedno .) Krom toho na domaci pouziti vypada moc hezky.


    TEEAK: To je zas analogie... Jak se od sebe lisi kava z ruznejch kavovaru? Ja vzdycky myslel, ze staci jen vodu prohnat s urcitou teplotou pod urcitym tlakem skrz kavu. V takovym pripade maj motor vsichni stejnej, je jedno, jeslti je to "tezky a dobre sedi", jak chce LUKAS87, nebo proste domaci mrdka. Pokud si tam nameles kavu a dela to klasicky espresso, proc to nekoupit?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KU13AR: sorry ale "no money no funny" si děláš srandu že jo? prosím že jo?
    to je jak když si koupím hnusnou rezavou škodovku a budu chtít dohnat funkčnost tím, že do ní budu lejt vysokooktanový benzíny a to vše jenom pro to, že se momentálně nechci zabejvat tím, že bych si mohla sehnat něco mnohem lepšího a levnějšího byť je to třeba automat, kterej bych se musela pár dní učit ovládat bez přemejšlení! (v těch autech se pravda moc nevyznám :-)

    haló lidi, ono existuje i něco jinýho než espresso a turek!
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    LUKAS87: jj to je jasný, že to je lowend a není tak vychytanej jako mašina za 20 nebo 40 k profi, ale nakonec sem objednal toho Krupse, takovej starterkit, no money no funny, budu se snažit to dohnat čestvě namletym dobrym kafem
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: :D musela jsem si to půjčit a odcitovat, neřekla bych to líp :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jasně, že to bude poživatelný, a možná i lepší, než břečka. jenže já mluvim i o tom, že tě ten stroj bude _srát_. nebude ti v něm držet páka a bude vyskakovat ven, bude to mizerně napěňovat mlíko, bude to dělat krávál, bude to celý nechutně plastový (a to včetně páky - to bych blil, přátelé) a to kafe bude po těch plastech i chutnat; všechno, co se časem bude moct povolit, se povolí a bude se to viklat a vrzat, budeš to muset při zandavání páky držet, bo to hovno váží a převrátilo by se to jinak... prostě kus krámu, co tě bude srát. vim to, má to táta v práci (dokonce "drahej" krups za 4,5k Kč) a je to totálně nahovno. nemluvě o tom, že u toho bude absolutně nepoužitelnej tamper a rozměr páky bude nějaký malý amatérský šméčko, ke kterýmu budeš muset komplikovaně shánět jinej tamper. páka nepůjde pořádně promejt, bo ty do sebe zaprcaný a sešroubovaný plasty nerozebereš, na hlavě se bude usazovat kafe a taky nepůjde umejt, bo bude "bezpečně" zapuštěná tak, aby se k ní nikdo nedostal tehdy, když je potřeba... etc. a když se "sekneš", a nameleš kafe moc najemno, tak z toho nepoteče vůbec nic a při vyndavání páky se ti to všechno rozstříkne po kuchyni (tru story).

    prostě to bude napíču, ale klidně si to kup, jsou to tvoje prachy.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: protože oni přeci dělají dorty - to je umění. a zmáčknout tlačítko na nějakym kovovo-plastovym krámu přeci zvládne každej ne? ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vysvětlete mi ty cukrárny? Proč neumí kafe ani jedna? Proč jim to je úplně jedno?
    Takový hnědý břečky.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ono asi taky záleží co si člověk představuje pod slovem "dobrý" ... a dle mých měřítek "dobrý presovač" za cenu kterou navrhuješ jako přijatelnou ještě bohužel nikdo nevynalezl ..

    jasno, že z jakékoliv alternativy nebude káva chuťově stejná jako z kvalitního kávovaru, ale mnohokrát se mi potvrdilo, že i bez mašiny jde udělat suprový kafe (třeba i pod stanem ;-) - lepší než ve většině kaváren a cukráren i restaurací v Praze
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ROky jsem pila dobrou středně hnědou kávu s pěnou ze stroje deLongi za asi 2000 Kč a chutnalo mi to. Pravé espresso to nebylo, ale při použití čerstvě mleté kvalitní kávy to vyrábělo fajn nápoj. Chce to u někoho ochutnat a zjistit, zda to vyhovuje.

    A jak říká QUANTI:, předčí to 50% českých restaurací. Nechápu proč, ale Lavazza z profistroje v restauraci občas bývala horší než tohle a jedna profiznačka ještě mnohem horší, nevím která - oranžový hrnek, chlapík se sombrérem). A 95% českých cukráren má strašné kafe, nechápu proč. Naposled Erhart Praha 7, nadělali mléčnou pěnu, nakydali ji do hrnku a do toho pustili espresso z páky. Nepříjemná obsluha ve vysoké ceně.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KU13AR: ani jeden. jako minimum bych bral gaggia evolution/espresso/classic. teda pokud si nechceš koupit něco, co tě bude srát už během prvního spuštění.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AXTHEB: kafe z pressovače je jiné než z french pressu. Vždycky bylo a vždycky bude. I v domácím přístroji se dá udělat něco, co bude pořád převyšovat minimálně 50 % přepálených bazénů v českých restauracích.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KU13AR: nic pokud do toho nechceš dát tak 15k
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam