• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EXAGE: dát ho tam můžeš. Otázka je, jak to bude chutnat. To vyzkoušíš. Asi hnusně.

Z popisu vůbec není jasný, na co to je, takže asi na turka. Takový máme doma jedno pro zedníky :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MAJA: ...va.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    TEREZZZKA: Podrobnosti o českém mistrovství v aeropressu by nebyly? :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    WAMP_ELF: dík, ale plánuju k tomu časem Gaggia Classic
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj dostal jsem doma tohle kafe jelikož nikdo neví co s ním. http://www.jacobskronung.cz/jacobs-kronung-mleta/ V práci máme presovač, můžu ho tam dát nebo je to úplně k jiné přípravě? Berte to prosím jako ryze amaterský dotaz. Díky.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MAJA: vyměním za La Pavoni Jolly Doser vejde se ti tam v pohodě miska- ten uchyt na paku tam nemám. *mrk, mrk*
    La Pavoni Jolly Doser Burr Coffee Grinder
    http://www.thecoffeebump.com/la-pavoni-jolly-doser-grinder.html
    jsem s nim spokojený ale ke gaggii by se víc šikla gaggia..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAJA: vyrobit si misku ve tvaru páky? Tj nízká miska s dlouhým držadlem. (Takové se používají na tavení čokolády ve vodní lázni).
    MAJA
    MAJA --- ---
    PRDELMRDEL: jj, kuchat/modifikovat se mi to nechce - stejně časem skončím u presovače :-)

Zatím zrnka skladuju vedle a sypu do mlýnku jen požadované navážené množství - nádobka nahoře je tak na moji 14-ti denní spotřebu ...

Každopádně velké plus, když přijde návštěva, tak netrávím 20 minut mletím kafe na 3 hrnky.
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    MAJA: To je u mdf problem, pac tam je davkovac primo integrovanej v krytu mlejnku a nelze ho tedy odstratin bez vetsich uprav, jako to de u veciny profi mlejnku, ale jde to (viz. napr. http://coffeegeek.com/forums/espresso/grinders/335737 ). Jediny co me napada, je odsroubovat mechanismus davkovace a udelat si bypass z hubicky od kamenu primo do otvoru ve dne davkovace. Ale jeste jsem takovej mod nevidel a nevim, jestli by si clovek vyrazne pomoh, jestli by se tam to kafe nijak nestosovalo a jestli by se to dalo nak rozumne cistit..

Kazdop. nejjednodussi budes mit najit neco, co se ti vejde mezi ty pacicky a davkovac a tak, jak se to resi vetsinou, cvakat a cvakat. Pak to chce jen dobrej odhad na dobu mleti, nebo si poridit casovac, preba ke zvecovaku na fotky, zjistit, kolik umeles za jak dlouho a pak uz jen nasobyt na pozadovanou gramaz a nastavit spravnej cas. Jen si musis dat pozor na to, ze ruzna hrubost se mele ruzne dlouho. Ale to je asi jasny:)
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    a ta miska z mocca konvicky se tam nevejde? nebo to nechat namlit do papirovyho filtru do prekapavace...
    MAJA
    MAJA --- ---
    BLACK_ONYX: no zatím používám malý talířek, je tam místo akorát na tu misku/páku a na výšku pár cm, takže normální misku tam nenacpu ... a z té i z talířku se to namleté kafe blbě přesypává ...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MAJA: jako třeba tam strčit misku?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mám nově mlýnek Gaggia MDF, ale (alespoň prozatím) dělám kafe ve frenchpressu popř. v mocca konvičce. Mlýnek je ale stavěný na výstup do misky/sítka/páky presovače.

Nemáte nějaký tip - udělátko/postup ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: díky, to bych asi využila. Přidejte to do sortimentu a až si budu příště objednávat kávu, vezmu i mycí set :)
    Zatím sem to vyčistila octema horkou vodou.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Kdo se tohoto kávového víkendu nezúčastnil, o mnoho přišel :) Nejlepší kávová akce letošního roku punková soutěž v Café Mitte v Brně a včera české mistrovství v aeropressu, které jen tak mimochodem vyhrál BLACK_ONYX :) Doufám, že nám to předznamenává novou éru mnoha kávových akcí.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: caffiza /puli cafe něco na ten způsob z coffee source (nevím, možná to v maloobchodě na eshopu prodáváme i my?) na noc namočit do roztoku a ono se to o to už postará, pak jen důkladně propláchnout.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VECTOR: Taky bych volil Bodum (např. v potten and pannen), jsou to krásný a precizně konstruovaný kousky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a právě se pokouším o důkladnou očistu síte frenchpressu a říkám si, že 10 let to snad ani používat nechci. Co tam je za sajrajt mezi nima... fuj.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR: mám Bodum přes rok, vypadá pořád stejně funkčně. Předchozí cosi francouzského z prodejny nádobí odešlo asi po dvou letech, Ikea rychleji. Mechanismus časem odchází u všech a stává se z nich konvička bez filtru. Horší mi přijdou ty, co mají vrchní pokličku kopuli nikoli rovnou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: velkej objem u frenchpressu, tuším, ničemu nevadí. Prostě tam naleješ jen tolik vody, kolik potřebuješ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam