• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MAJA: jako třeba tam strčit misku?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mám nově mlýnek Gaggia MDF, ale (alespoň prozatím) dělám kafe ve frenchpressu popř. v mocca konvičce. Mlýnek je ale stavěný na výstup do misky/sítka/páky presovače.

Nemáte nějaký tip - udělátko/postup ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: díky, to bych asi využila. Přidejte to do sortimentu a až si budu příště objednávat kávu, vezmu i mycí set :)
    Zatím sem to vyčistila octema horkou vodou.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Kdo se tohoto kávového víkendu nezúčastnil, o mnoho přišel :) Nejlepší kávová akce letošního roku punková soutěž v Café Mitte v Brně a včera české mistrovství v aeropressu, které jen tak mimochodem vyhrál BLACK_ONYX :) Doufám, že nám to předznamenává novou éru mnoha kávových akcí.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: caffiza /puli cafe něco na ten způsob z coffee source (nevím, možná to v maloobchodě na eshopu prodáváme i my?) na noc namočit do roztoku a ono se to o to už postará, pak jen důkladně propláchnout.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VECTOR: Taky bych volil Bodum (např. v potten and pannen), jsou to krásný a precizně konstruovaný kousky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a právě se pokouším o důkladnou očistu síte frenchpressu a říkám si, že 10 let to snad ani používat nechci. Co tam je za sajrajt mezi nima... fuj.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR: mám Bodum přes rok, vypadá pořád stejně funkčně. Předchozí cosi francouzského z prodejny nádobí odešlo asi po dvou letech, Ikea rychleji. Mechanismus časem odchází u všech a stává se z nich konvička bez filtru. Horší mi přijdou ty, co mají vrchní pokličku kopuli nikoli rovnou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: velkej objem u frenchpressu, tuším, ničemu nevadí. Prostě tam naleješ jen tolik vody, kolik potřebuješ
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KURE: Ja zatim na internetu narazil na tenhle: https://www.tchibo.cz/Kavovar-French-press-p200003083.html , ale nevim, jestli nema az moc velkej objem. I kdyz to na druhou stranu zrejme nevadi..
    KURE
    KURE --- ---
    VECTOR: ja mam z tescomy.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak jsem se onehda tady ptal na tip na french press, po radach ho koupil v nejblizsich kuchynskejch potrebach a samozrejme se rozbil (ten mechanismus, nikoli sklo, po par mesicich pouzivani). Nemate nekdo tip na neco odolnejsiho?

Uz mi dochazi ngunguru (konecne! moc ovocne na me) a premyslim, jakou koupit dal. Nejakou hutnou, tezkou, plnou. V doubleshotu ted nic nemaji, nikde jinde jsem zatim tyhle "cerstve" kavy nekupoval, poradite?

Jo a jeste, mel jste nekdo kopi luwak? Stoji to aspon za ozkouseni? :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    mamacoffee ja taky ne. jako kdyby se soustredili na uplne jine veci a kava slouzila jako pozadi (ktere je ale dulezite vystaveno ve vitrine).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: mi mluví z duše - sama bych to asi lépe nedala dohromady
    ZUZKAOU: někde jsem sem celkem nedávnou dávala takovou velkou mapku s všemožnejma pražírnama v ČR a tam bylo i popsaný kdo jede co za kávy ..
    TERRA: jak praví MAR_TINA a jinak moje mamina pije kafe ze Spencra občas i ze Starbucka a chutná jí (na druhou stranu mojí mamce chutná i Jihlavanka čili - to ani není příliš měřítko - aspoň jsem jí už dotlačila k používání Clever Drippera tak aspoň jeden malej posun)
    Mamacoffee mi osobně nejede, čili ho nedoporučuju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdo všechno v ČR jede v direct trade kromě Doubleshootu?

La boheme, Eternity - kdo dál?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TERRA: pokud chceš fair trade, můžeš si zkusit přečíst, co je direct trade a popřemýšlet o tom. Mívají krom dobrého vlivu na pěstitele i dobrou kávu. Marks & Spencer má kávu předeším nechutnou, nenašla jsem tam jedinou dobrou.

Jo a namletá předem je špatná volba. Dobré espresso lze připrvit jen z čerstvě mleté kávy.
    TERRA
    TERRA --- ---
    TEEAK: Me tvuj nazor zajima...;)respektive nazor o Starbucks a Marks Spencer kave...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    (Zrovna zrní ze Starbucks mi chutná. Mamacoffee má imho proměnlivou kvalitu.)
    TERRA
    TERRA --- ---
    No chtela bych nejakou, kdyz bych mela specifikovat ten pozadavek, ktera je urcite cerstve prazena a namleta na pripravu esspresa:-)Starbucks se mi zda predrazeny, coz nechci sponzorovat, nemylim- li se.

PETGRIDUS: Dik.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TERRA: fair trade prodávají úspěšně všichni starbucks i marks a spencer ... o její dobrosti by se dalo polemizovat ale nebudu tu zase rozjíždět další flame
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam