• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: a ty nevis nic o kave.
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: opravdu chces vizt tuhle stupidni debatu o turku? dej si to do googlu a trochu si o tom neco precti... pak muzem hovorit.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Procházel jsem Kickstarter a našel jsem docela zajímavý projekt presovače, o kterém autoři tvrdí samé super věci: http://www.kickstarter.com/projects/zpmespresso/pid-controlled-espresso-machine?ref=card.

Co myslíte, může to fungovat? Nebo prostě technicky nejde v takhle velkém presovači udělat dobré espresso?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MLEJNIS: Nevis, co je dobry.:)
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: hmmm tak to bych si opravdu dal... oslazeny spareny kafe... pak bys mnel moje zvratky v kline. ( promin za moji hrubost, ale dneska mam spatnej den a pam kdyz ctu tohle... tak.... )
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MLEJNIS: Tak co je opravdu "turek"? Kdyz se to same dela v dzezve a obsah bez logru se vylije do hrnku?
    Ten logr se u jemne mleteho kafe vzdy usadi, takze mezi zubama nic neni. Leda na konci, kdyz nedas pozor.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MLEJNIS: Vezmes trochu vetsi hrnek (neco pres deci), nasypes tam dve male vrchovate lzicky jemne mleteho kafe a na dvakrat zalejes varici vodou. Podle potreby muzes osladit.
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: mnel si na mysli " kavu sparenou horkou vodou" s logrem mezi zubama? ?? kamarade tohle nikdy nenazivej turkem! !! to je solidni urazka.
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    PREVIT: "prirodni turek " muzes mi dat preklad?...at vim..
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    WRONSKI: Jo, meltu jsme pred lety doma pili pravidelne k snidani. Nebyla spatna.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MLEJNIS: Nesrovnavej chemickou cinskou polivku s prirodnim turkem!
    ADAM
    ADAM --- ---
    VRATENKA: mě voda proleze naprosto vždy.
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    debata o " ceskym turku " ? ze vas huba neboli... to je jak zaradit cinskou polifku do menu restaurace.... jaj.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ADAM: a tobe proleze voda nahoru, i kdyz mas ten zasobnik naplnenej jenom z pulky? Ja mam totiz trochu problem s tim, ze mi kafe proleze az nahoru jenom kdyz je tam toho kafe uplne presne, ani moc ani malo, a nekdy to proste netrefim a zadny kafe se pak nekona :-( Ale jestli to funguje i s nenaplnenym zasobnikem, tak mam asi problem s konvickou :-(
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    PREVIT: Rozpustnou jsem úplně vyřadil. To si radši udělám meltu :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    A co treba rozpustna kava? Pije to jeste vubec nekdo? Podle me je to ta nejhorsi varianta.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    WRONSKI: To nepochybne. Bohuzel i u nas uz ho malokde umi.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    PREVIT: Lepší dobrej turek, než hnusný espresso.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Ja piju turka porad (dva denne) a stale mi chutna. Jen v cizine ho nahrazuji nejakym kvalitnim espressem.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    ADAM: Super, děkuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam