VECTOR: no bohužel se moc podle ceny orientovat nemůžeš :)
Podezřele levná káva bude chutná leda zázrakem. Rozdíl mezi doubleshotem a Balírnami (ten základní) je v tom, že my pražíme výběrovou kávu (tedy tu, co byla pečlivě a pod dohledem vypěstovaná bez pesticidů, ručně sebraná ve stádiu nejvyšší zralosti, bezchybně zpracovaná jednou z určitých metod, ručně přebraná, většinou vakuově zabalená, dopravená co nejrychleji do Evropy a zde vhodně upražená, včetně hledání ideálního profilu pro každou kávu a zabalená do odpovídajícího balení, vyexpedovaná v nejkratší možné době) a balírny komoditní (vypěstovaná bůhví jak, sebraná strojově v různých stádiích zralosti od zelené po červenou, zpracovaná nejčastěji mokrou metodou, usušená na slunci na špinavém nádvoří, kde po ní šlapou, mnohdy po ní přechází domácí zvěř nebo i přejíždí auta nakoupené kýmsi kdesi kdysi, nakoupená na burze po x měsících upražená většinou velmi tmavě, aby se zakryly chuťové defekty vzniklé ve všech předešlých krocích)
Že je něco čerstvého ještě vůbec nezaručuje, že to bude poživatelné. Nedávno jsme si v Tescu koupili taky víno v pozdním sběru (jen na risotto, v podstatě nic jsme od toho neočekávali, jen nebylo zbytí) a s tím, co máme třeba v kavárně s tímto označením se to fakt nedalo srovnávat, chutnalo to jako sladší ocet. Tak asi tak.