• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LUKAS87: vterina. vterina vterina vterina!

    SIVER: Z tech co znam je nejmin hnusny Jacobs Velvet. Obecne vybirej mezi kavama co maj konzistenci krupice a ne mysich bobku.
    SIVER
    SIVER --- ---
    lidi zeptal bych se,které instantní kafe je nejlepší,ono to bude asi pěknej šmejd o proti normální kávě,ale já mám rád instantní kávy,doporučili byste nějaký druh? Nebo to sou všechno odpady? díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    prosila bych unci espressa ;)


    (To je jen zvyk. Používám americké střihy na šití a už bez problémů měřím v palcích ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nojo, mladá generace :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    // LUKAS87: v tomto případě bych tak striktní nebyl. Výraz vteřina je opravdu původně určen pro čas. Pochází z (domněle) staročeského označení vtorý (v ruštině zachováno v podobě второй), tedy druhý (stejný význam má ostatně latinský výraz secundus), což — totožně s onou sekundou — odkazuje ke druhému dělení hodiny (prvním je minuta).

    A ačkoliv je dnes za jedinou správnou (akademickou) formu jednotky času považován výraz sekunda, v běžné mluvě vteřina nadále může označovat jak časovou, tak úhlovou míru. Přičemž zvláště starší generace se pod vlivem ruštiny může více přiklánět k vteřině.

    Úhlovými mírami jsou úhlová vteřina a úhlová minuta. To jen tak na okraj. To, že se u vteřiny může slovo „úhlová“ vypouštět je dáno jen tím, že byla za oficiální jednotku času ustanovena sekunda, ne vteřina.

    Tedy sečteno podtrženo — historie užívání výrazu vteřina je poněkud komplikovanější a ohánět se dobrým Bohem na nebesích, neřkuli v diskuzi o kávě, je myslím přeci jen poněkud přehnané.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    už jsem jim psal a bude to opraveno :-)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: jo tohle... napiš jim, oni to opraví.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: no vidíš sám používám sekundy, ale nějak mi toto uniklo :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    určitě jde espresso definovat i lépe, ale pro účel soutěží je to asi lepší takto
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: jo, dočti to dokonce a pak se ofrňuj :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NTR23: fajn informativní stránka
    LUKAS87: nechápu tvůj povzdech :-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Vítejte! | Piccolo neexistuje!
    http://www.piccoloneexistuje.cz/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    BLACK_ONYX: však to není kafe pro tebe, ale pro holčičky, které si žačaly malovat oči a chtějí být světové. Za ty prachy je Starbucks jasná volba.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    zlatej instant. dnes jsem cuppoval uhli co prodava starbucks a muzu rict, ze to byl jeden z nejhorsich zazitku.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZKAOU: ideální, všechny nevýhody obou druhů kafe v jedné sklenici :-@
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NTR23: kafe lapsang souchong?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Já jsem včera v práci v kuchyňce přivoněl k Nescafe Gold a teda síla. Vonělo to jako vyuzený popel. Později jsem se doslechl, že to je káva pana ředitele.
    Ale abych nehanil značku. Dnes vedle ní stála nová, originál zavřená a byla v ní jiná káva než v té otevřené. Ta originál je taková hnědo béžová instanntní a ten smrad byl černý a mletý. Asi vyuzený popel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    BTW v obchodě měli ochutnávku té instatní věci s lógrem a základní poznatek - ono to nemá skoro žádnou chuť. A není v tom teda vyloženě lógr, ale na jazyku to trošku drhne.
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    no vida tohle jsem vsechno potrebovala slyset...diky .)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AAMALI16: bude se ti to ucpávat prachem. na což existuje snadný řešení, a sice dostatečně jemný sítko, kterym po namletí tu kávu oddělíš na ultrajemnou frakci (prach) k vyhození a ten hruběji namletej zbytek, kterej půjde do "pressovače". takhle jsem to dělal s ručním mlýnkem a bylo to docela fajn (jen se nesmělo příliš tampovat) dokonce bych řekl, ze byla díky zastoupení více velikostí zrn v směsi chuť kávy trochu bohatší než teď, když melu na jednu velikost slušnym mlejnkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam