• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    SIVER: Nám doma chutná. Pokud zrovna není po ruce nic čerstvýho, považujeme to na ukojení závislosti, jako lepší alternativu než stadartku, neurčité supermarketové zrní nebo zvětralej oxalis z hipíšopů. Jako dárek pro náročněšího konzumenta bych to nedoporučila, pro sebe v pohodě.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SIVER: tak kdyz uz sis ji koupil tak poznas sam ne...
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SIVER: Vyhoď trochu víc peněz a kup si pořádný, čerstvě upražený kafe s jasnym původem.)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SIVER: Nevyhazuj zbytečně prachy. Tenhle level řeší Tchibo levněji a čerstvěj, tzn. i chutněji. Současně nejlepčí ze supermarketovejch kafí je asi Piazza d´oro cca 700/kg.
    SIVER
    SIVER --- ---
    Máte někdo s touto kávou zkušenost? Je dobrá?

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER: Je potřeba odvápňovat alespoň jednou ročně. Pokud nemáš filtr na vodu, tak je lepší častěji. Taky je potřeba nejméně jednou za měsíc rozebrat hlavu a vyčistit dispenzor a gasket. Jednou tejdně bych doporučil rozebrat a umejt páku (čemuž jsem se já vyhnul použitím páky bez dna :).
    SIVER
    SIVER --- ---
    LUKAS87: jj tak nějak podobně sem to dělal a vypadá to,že zatím už to protejká v pohodě..
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER: s tím odvápněním - lepší je rozpustit tu kyselinu v destilovaný vodě, zapnout kávovar, nechat ho tak 10 sec. pumpovat, aby se ta odvápňovací voda dostala do bojleru a hlavy, pak zastavit a nechat tak 2,5 minuty stát. znova nechat pumpovat aby tím proteklo tak 50-100 ml, a zase nechat 5 minut stát. pak 10 min... etc.. když to tím jenom proleješ, tak se toho moc chemicky vyvázat nestihne.
    SIVER
    SIVER --- ---
    MAR_TINA: díky,díky odvápnění sem udělal a vypadá to,že to pomohlo,filtr jsem ještě nečistil...je to na imbusový klíček a ten nemám...,ale díky;-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Dnes jsem se stavil na espresso v Baron Prášil Café, Kodaňská 22. Bylo skvělé a vynikající (s plnou chutí a persistentní cremou)!
    Vřele doporučuji všem, kdo by měli cestu okolo.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    JAKOUBEK: taky hodlam v pristich dnech vyriznout, mam od uterka vst.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    CIL: Jakej máš problém s mikrovlnama ("mikrovlnění, to je hruza")?
    CIL: Na tom videu má špatnou distribuci kávy v basketu. Pokud to komentuje, tak ook (přeskočil jsem až k tečení a neposlouchal zvuk).
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    CIL: bohužel praha :/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    CIL: Já si to rozhodně kupovat nebudu. Jen jsem to tu dal, že jsem na to narazil.
    CIL
    CIL --- ---
    JAKOUBEK: mmm a nejsi treba v brne?)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    CIL: Teď jsem si pořídil naked portafilter do práce a musím říct, že se nemůžu vynadívat .)
    CIL
    CIL --- ---
    NTR23: NTR23: to je zase dalsi z takovych napadu jak si zjednodušit život na úkor kvality atd... ta crema ve videu, no respect:( no espresso , to se nedá, a to mikrovlnění, to je hruza,eh, zajimali by mne osobni zkusenosti ohledne teto pripravy kávy a chuti atd..., a alespon to video mne o kvalite nijak nepresvedcuje,...hmm
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KACHNIK: Neznám. V tom případě mohl přiznat. Zase jak on povídá, v kanceláři asi bialettku nepoužije. U nás v práci bych si taky nevrznul. ale mikrovlnku máme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SIVER: rozebral jsi tu páku (na části páka, těsnění, filtr) a vyčistil pod tekoucí vodou?
    Odvápnění : do nádoby na vodu hoď kyselinu citronovou a nech protékat přes všechno krom kávy (tu tam nedávej) do hrnku, množství tak 1/2 litru to už vyčistí. Nádobu na vodu pečlivě vypláchni, doplň čistou vodu a nech protéct další půllitr čisté vody a pak teprve dělej další kafe.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER: Jaké trysky?
    Jestli máš kávovar tak zanesenej vodním kamenem, že už z něho nic neteče, tak je na odvápňování poněkud pozdě...
    Mimo tablet lze na odvápňování použít i kyselinu citronovou, cca 20-40 g/l.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KACHNIK: Kdyby pan vynálezce aspoň přiznal, že to obšleh...
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    NTR23: Ale na tom přeci není nic převratného, plastová Lamka. Pravda vynález dnes už spíše zapomenutý, ani googl na mě nevyplivnul žádné slušné foto. Máme je doma, dobrý překápko z toho teče, ale preferuju bialetku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam