• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    se musim přiznat k nechutnosti - asi půl roku jsem mlel kafe do pressovače tímhle:
    jen to bylo omlácený a ještě to pocházelo z dob bolševika... když se z toho sítkem odstranil ten nejjemnější prach, tak bylo to espresso překvapivě velmi dobrý. napadá mě, že absolutní uniformita velikosti namletej kousků kafe možná neni to úplně nejideálnější řešení - otázkou však zůstává, že se ta nejednotnost velmi velmi blbě kontroluje...
    TWARR
    TWARR --- ---
    SPYYDY: tak skerton je mlynek na doma ne? ;) hrubost se nastavuje temer stejne, ono ostatne, na prvni pohled ty kameny vypadaj stejne jak u haria.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TWARR: Nechte toho, já ho chci místo mýho Hario Skertonu!.)) Už přes rok na něm mělu a zatím jsem si na něj nezvykl.. Špatně se drží, že by vypadal nějak extra reprezentativně a měl praktickej tvar se taky nedá říct.. Do nynějška jsem si říkal, že je to jeden z mála kvalitních japonskejch mlýnku u nás a teď přijde doubleshoot s něčím, co by pro mě bylo asi ideální..
    Napište alespoň o nějaký nevýhodě Porlexu, třeba, že se špatně nastavuje hrubost mletí, ať toho tolik nelituju..)
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: Subjektivně se mi s nim i lip mele. Jsem spokojeny. Do prace ideál ;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TWARR: ten porlex je dost povedenej
    TWARR
    TWARR --- ---
    tak prave drzim v ruce porlex mini, mam z toho mnohem lepsi pocit jak z tech plastovejch od haria.
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUKAS87: 16h nedavam, mivam do 15:30 a pak musim s coklama, svet je nespravedlivej :D todle je resitelny jen vikendem nebo dovolenou ;))
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUKAS87: se tenhle tejden nestavim kvuli praci nikde bohuzel ;))
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUKAS87: a co ten silver? ;) ja jsem druhej den na suchu a somruju v praci, nastesti zejtra dojede ppl z doubleshotu. ufuf.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    black blend z coffeesource lze myslím doporučit.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    LUKAS87: Mrf, tak pachuť asi nebude pražírnou... fakt se mi nechce rozebrat celej kávovar a mlejnek do posledního šroubku :/
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BLACK_ONYX: Vidíš, a to se snažím astronomický názvosloví dodržovat... Tak do léta :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: jako do příštího jara?:)

    jsme rádi, že chutná. v alze mě můžete docela často potkat;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STORYBOARD: The Fine Art of Coffee Portraiture
    http://player.vimeo.com/video/63098055


    Jen se bojím, že to kafe vychladne, zatímco on kreslí...

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Doufám, že to daj do jara zase do pořádku, nechci se zruinovat.
    TWARR
    TWARR --- ---
    ja to kenyu z baliren vysypal do kose a popijim tu medovou nicaraguu z doubleshotu. nehodlam si dobrovolne kurvit rana, poledne ani odpoledne ;))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Včera jsem si při čekání v Alze koupil čtvrtku jejich tamdem mixu upraženýhpo převčírem... a čvachtám si :) http://www.doubleshot.cz/tam-dem-espresso-350g.html
    Mmch. co jsem poslední dobou nouzově očekoval asi tři šarže Segafreda, všechno sračky májový, chutná to i smrdí po karbolu. Si dělaj prdel snad už tady. NEBRAT ani zadara.
    ADAM
    ADAM --- ---
    jé, do té kavárny rád chodím, nevěděl jsem, že si ty kávy praží sami!
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUKAS87: no ja do toho nesel s nejakejma ambicema. hledal jsem neco na obcasny praseni velkyho hrnku mlikem. tam se ukryje vselicos. jen jsem to pil vcera z frenche bez mleka a ze by me to vystrelilo na mesic. to ne. u doubleshotich kafi mam obvykle uz po rozdelani pytlku sliny v puse ;))
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    mně od nich teď nechutná ani mezzo. je v tom nějaká pachuť, kterou nejsem absolutně schopnej definovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam