• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TWARR
    TWARR --- ---
    TEEAK: jezisi, se mi vratily moje vzpominky z detstvi. kdy vzdycky rano na stole stal vlaznej caj s pytlikem pigi, cernej jak bota, hnusnej jak podrazka :D
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, jsou nějaké zásadní rozdíly mezi french pressem za 500 Kč a 1000 Kč? Pokud vím, tak snad materiál by měl být stejný - tj. ocel. Max. předpokládám lepší přiléhavost sítka k okrajům nádoby u dražších french pressů.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    njn, vždyť čajovej obřad x pytlíkáč ze sámošky je to samý, když si dojdeš pro ten správnej pytlíkáč :-D
    TWARR
    TWARR --- ---
    taky ziju s tim, ze si tu delaj lidi v praci "turka" z jihlavanky v akci. nejvic me bavi, jak ta voda je v tom blate treba dve hodiny, nez to vypijou ;))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ZUZKAOU: Úplně v klidu. Respektujeme zlozvyky své i cizí ;)
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    ZUZKAOU: tímto způsobem si dělám (fialovou) Jihlavanku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TWARR: "... Co je špatného na turkovi, že ho ani slůvkem nezmínili? Já si dělám pouze turka - základem je koupit dobrý kafe, takže s "čibem" se nechytáte. Já kupuju Arko Mild & Fresh a nikdy se mi nepřepila. Zaliju kafe po dně, počkám 20 vteřin a doliju zbytek hrnku. Nic dalšího netřeba, kafe si dělám pro chuť kafe, ne pro chuť mlíka, nebo cukru. Chápu, že někteří vystudovaní baristé na turka zanevřeli, ale ujišťuju vás, že to co popisujete ve videu je jen módní vlna. To marketing vám říká, jak to máte dělat - já radši věřím prověřeným postupům ..."
    TWARR
    TWARR --- ---
    PROCKOOP: ta diskuze pod tim, to je parada!
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    Peklo na talíři: Domácí příprava kávy - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 807516)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/807516-peklo-na-taliri-domaci-priprava-kavy
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    BLACK_ONYX: dekuji :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    PRASOLET: coffee source?
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    Jinak otazka do plena. Znate nejakeho sikovneho cloveka z Prahy, ktery se zabyva repasemi kavovaru? Poridil jsem Faemu e61 z roku 62 a asi bych to hodil nekam na "diagnostiku" :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    TEDDYBEDDY: No mě jde o to, že tam nechci ten napěňovač.
    Vzhledem k tomu, že si to koupila partnerka, nemůžu jí to rozkuchat, tak chci sehnat nová a spodní dno odříznout.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WRONSKI: PS. Protlakuj ty dvojitý několikrát naprázdno, srovná se to a těsnění se taky uvolní zhruba po 20-30 cyklech.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    PRASOLET: Máš možnost to změřit? Četl jsem, že 8012 má jiný rozměr.
    Když vezmu šupleru, tak u 8010 je to zvenku 52,5 (pod lemem) zevnitř 51,5 mm.
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    WRONSKI: jestli chces, mam tady na stole sitka s jednim dnem. primo ad catlera, byla k 8012, nikdy nepouzita.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SHITTIE: tuhle kávu z doubleshotu jsem si pořídila k nákupu Hario mlýnku a airscape dóze a je naprosto výborná i z mé miniaturní moka konvičky :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    LUKAS87: Dík :)
    Páka dokonce menší než je zvykem u bakeliťáků - já mám 53mm tamper, potřeboval bych 50mm. (Sice se dělá, ale...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam