• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    To mi pripomina nas polep v kavarne. Je to cesta od kere do salku.

    GREGI
    GREGI --- ---
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Nemate na pujceni kalitu wave? Nechce se mi kupovat, staci ze jsem si poridili druhou V60.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Kamira :: The original coffeepot
    http://www.kamiraonline.com/features.htm
    Má někdo zkušenost? Nevim moc co si o tom myslet?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DYSTOPIK: hmm, já to sypu z haria lžičkou nad dřezem a taky mám čisto a nemusim se svou pani domácí řešit, kam dávat další kus "nádobí" kterej ona nepotřebuje (je to architektka a naprostej ideál je pro ni vybílenej byt kde nikde nic neni, takže moje naplnění kuchyňský skříňky mlýnkem, konvičkama, šlehačem mlíka, dózou s kafem a šálkama a skleničkama už tak těžce nese).

    VECTOR: obecně výrobky TCM (Tchibo) jsem obvykle velmi kvalitní. mně se tam líbí ty jejich konvičky a šlehače, ale už mám holt ošklivej skleněnej šlehač z Tescomy :)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Když se tady zrovna probíraj věci v jazyce kterýmu rozumim, tak vám ukážu takovou mou vychytávku, která mi o nepatrnej stupínek zjednodušila život.
    Petka od kofoly+horká voda+panák akurátních rozměrů. sedne to jak prdel na hrnec a když do toho sypu kafe přímo z mlýnku, nikde kolem neni ani zrnko.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: co udělá se směsí na espresso od Doubleshotu ten jejich stroj? Já myslím, že to nemá význam.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MR_DAN: Noa pokud bys chtěl to kávový nebe, tak skutečně zde již jednou doporučený doubleshot. Jen ten cenovej rozdíl je zhruba čtyřnásobnej.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUKAS87: rekl bych ze urcite... kdyz nam tenkrat vymenili caje Dilmah za Teekanee, tak taky sermovali cenou... a urcite usetrili, pac ted je skoro nikdo nepije, pze jsou vesmes nic moc ...
    s tim kafem vim, ze to kdysi rozhodl nejakej babskej snem, jenze tomu nejspis prd rozumely a ted imho jen nikdo nema iniciativu to zkusit zmenit.. a kdyz to srovnam s kafem co maj v nemecku na centrale, to jsou fakt nebe a dudy a rika to tady uplne kazdej kdo zkusil oboji...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MR_DAN: Bych možná vyloženě jako první krok doporučil ty balírny, bo budou nejlevnější - na to se v korporátu dost slyší, ne? :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUKAS87: jojo, zapraskanej automat :-/ ale porad lepsi dobry kafe z automatu nez hnusny kafe z toho samyho :-)
    kazdopadne diky, zkusim to zmapovat a na nejblizsim firemnim eventu odpovednou osobu podnapiju a zmanipuluju :-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MR_DAN: automat... doubleshot by je zásobovat určitě zvládnul, nicméně se trochu bojim, jestli by to nebylo mrhání kafem :)
    cca 30 příspěvků zpět se tu objevila mapa pražíren v čr :) jinak zkus coffeesource, primacafe. pokud to nechceš hrotit, tak balírny praha holešovice (balirny.com - nejednou to na špičkovou kvalitu, jako spíš na metráky, tak si myslim, že nějaký 2-3 k denně by ani nepostřehnuli)...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TWARR: presovac - http://img594.imageshack.us/img594/5135/kavovar.jpg
    400 programatoru a testeru, pro nektery tady je kafe primarnim zdrojem energie, nejakym subjektivnim a hodne hrubym odhadem to budou suma sumarum tak 2-3 kila kafe denne
    TWARR
    TWARR --- ---
    MR_DAN: co si mam predstavit pod pojmem presovac? ono stejne tak, ze udas, ze firma ma 400lidi neni nic vypovidajiciho o spotrebe.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TEEAK: koukam ta jejich "kava do kancelare" je takovej koncept spis pro maly firmy, my jsme korporat (teda dcerinka), asi 8-10 velkejch presovacu, ktery si neodpocinou, vymena masin urcite neprichazi v uvahu, ani bych si netroufnul tlacit na management vic jak jen v tom kafi samotnym :-)

    ja jsem si docela oblibil Frolika ( http://www.frolikovakava.cz/ ) jenze pan Frolik sidli daleko od Phy a podle tresu ruky tusim nejakyho parkinsona, tak bych ho asi ani nechtel zatezovat nejakym velkym kseftem
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KURE: aha, no dolejvat 3 minuty na to jsem taky prilis sexy... nejlepsi je ta moka konvicka, akorat je blby, ze jak je pak ta konev horka, tak se musi pockat az vychladne, aby se mohl vysypat logr a oplachnout, na coz se lehce zapomene, takze se vysypani logru a oplachnuti presouva do faze tesne pred varenim dalsiho kafe a nevim jestli to neni nejak spatne...

    TEEAK: doubleshot rikas? diky, mrknu .. a maj dobry kafe? provereny? :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MR_DAN: zkus pročíst eshop doubleshotu (mají popsané snad všechny metody pour-over čili filtrů) a po osobní domluvě nabízejí i dovoz kávy do firem (jestli se dobře pamatuju)
    KURE
    KURE --- ---
    MR_DAN: filtr něco odfiltruje, to je určitě pravda, jestli odfiltruje to nezdravý nemám potuchy. ale na doma je pro mě filtr trošku nešikovnej.
    "ruční" filtr mě nebaví stát u toho a 3minuty to polejvat vodou,
    a eletrickej překapávač je poměrně veliky, a chcešli dobrej, i ne uplně levny zařízení.
    Takže mam doma hario a používam ho jen když chci zapůsobit na návštěvu :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    nazdarek kafari, mohli byste mi prosim doporucit nejakej obchudek s dobrou kavou, asi bude trochu zalezet i na cene, kterej kdyz budu mit stesti utahne pravidelny odber cca ctyrsethlavy firmy?
    jde o to ze momentalne nakupujeme nejakou cervenou lavazzu a to je fakt na pobliti, dokonce i cukrari a mlikari si na ni stezujou .. je tu mala sance ze je to kavovarem, ale nemyslim si, je o ne celkem dobre pecovano
    takze pri nejblizsi firemni akci hodlam zatlacit na tu spravnou osobu, predvest presvedcive argumenty, jako cena, kvalita, podpora kvalitnich zivnostniku a nasledny rust pracovni moralky a pripadne pokud to bude nutne zacit shanet podpisy na petici :-))

    a pak dalsi vec - jsou to cca 2-3 mesice, co se zmenila kvalita meho zivota (zacal jsem pit cernou bez cukru) a od te doby strasne resim, jak si kvalitni kafe doma co nejlip vychutnat .. v zasade u me vede co do chuti moka konvicka a co do jednoduchosti obsluhy french press, slysel jsem, ze ale ze vseho nejlepsi je prekapavana, protoze ten filtr zachyti nejaky nezdravy latky z tech kavovejch zrn, jeste jsem nezkousel ... existuje na tyhle ruzne "pristroje" tady nejaky vetsinovy nazor, nebo je to spis individualni? rad bych se nechal poucit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam