• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MR_DAN: Podle mě je to takovej nějakej současnej "trend". Třeba tady se myslim o tomhle vede nějaká diskuze http://www.home-barista.com/coffees/flavors-of-3rd-wave-espresso-t26119.html
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    zdravim, tak jsem (uz trikrat) navstivil doporucovany doubleshot (a odchazel s drahym kusem elektroniky, kavarna v alzaci fakt neni dobrej napad :-) dal si tam jejich doporucovanou filtrovanou..
    tak jsem se chtel zeptat, pripada mi lehce nakysla, neni to uplne neprijemny jak tchibo kapsle c.6 (jedina a posledni co jsem mel) ale mel jsem za to ze kyselost u kafe neni uplne to prave?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    GGG: Jedna věc je na tom stroji docela na pytel, flushovani pravy hlavy je docela o spaleni si ruky o trysku, jelikož ta je prostě moc blízko a nejde posouvat do stran. Taky se stalo (opakovaně), že se tou tryskou posunul zapínací knoflík a vypnul ohřev vody, takže na to pozor. Jinak je to skvělá mašina..
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    vrati na devet? tak to se mi stalo posledne, ze najednou budik mel nulu na devitce a po zapnuti vyletel nakonec ale tam je 16 a me se tamta rucicka vrti stejne jako pred tim na devitce. podle kafe stejnej spravnej tlak.
    jelikoz jsme byli na akci, kde jsme nemohli zapojit privod vody rovnou do radu, tak sme sosali z kyble a v jeden moment sem to neuhlidal a nasal vzduch, podival se na budik a tam tohle.prisoudil sem to moji chybe.
    podleme jen posunutej. tohle ti spravej za dve kila mozna ani ne.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    Svého času jsme kupovali tyto kavovaru od talošů po kompletni repasy (vnitřek komplet novém) za 30tis, ale to je už par let zpět, cena byla sice výší ale fakt je ten že vevnitř byly fakt fungl nový. Několik takových kávovarů jsme u nás pak prodali za 100tis.) ale jak rikám to je už dlouho. Za takovej stroj je cena mezi 10-15ti asi adekvatni
    GGG
    GGG --- ---
    MOMENT: no prave ze se obavam ze mereni tlaku bude v haji, protoze to ukazuje 9, ale kdyz delaskafe tak to vyskoci uplne na konec stupnice a pk se to zase vrati....
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    ty kohouty si chcem udelat novy ze dreva. nam zas nedrzi ten levy na vodu.
    zalezi co si predstavujes pod slovem repas. to muze stat x tisicm, kdyz to das do nakyho servisu. koukni se na budik (jestli funguje), kolik baru ti dava pumpa do hlav. dobry je 8-9. pokud dava min, potrebujes novou pumpu. pak jde o to, jestli byl ten stroj napojenej na nakou dobrou vodu nebo zmekcovac a pokud ne, a nebyl odvapnovanej, tak zkontrolovat kameni v tech trubkach a boileru atd. atd.

    zkus do 10000 a uvidis.
    kava z toho muze lezt velmi dobra.
    GGG
    GGG --- ---
    MOMENT: tohle je ilustracni foto, to co mi nabizi je i s plynem, kava z toho jde dobra, pravy otocny kohot ma rozbity plast (de se to nekd sehnat?) a samozrejme to chce repas. Takze do 10 000?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    GGG: tohle jsme ted koupili. nedavno to bylo na aukru, dali jsme za to 9500, ale neni v provozu ten plyn (lehka oprava) a neni tak vylestenej, nicmene je plne funkcni po koupi nove pumpy, takze ve vysledku nas stal 13000. coz je spickovej kauf.

    jestli je tohle repasovany, ma to vsechny soucasti v poradku/zanovni a dokonce vylesteny jak to šasi, tak to ma rozhodne vyssi cenu.
    (koukam, ze tady na tve fotce je ale mozna vylozene odstavenej nebo snad dokonce odstranenej ten plyn, vidim zaplombovanej zapalovac a kroutitko na silu plamenu. mozna je to takhle uz z vyroby, ale to nevim, musel bych to videt, pokud tam ale byl a nekdo ho odstranil muzest to pouzit jako argument pro snizeni ceny. ten plyn je ale spis takova zajimavost, clovek to bezne nepouzije.
    (a taky tu nevidim cudlik na dopousteni vody, ale to je jen kosmetika, normalne to urcite funguje)

    Faema/ariete 2 Group Espresso Machine | Johannesburg | Catering Equipment | Junk Mail Classifieds
    http://www.junkmail.co.za/...ent/gauteng/johannesburg/faema-ariete-2-group-espresso-machine-17005264
    tady nekdo prodava v africe za 16,500 a to je podle me za plne funkci, vylestenej stroj porad uplne skvela cena. nevim, jake jsou v jihoafricke republice podminky, mene dobre stroje s hlavama bez preinfuze, s mensim boilerem, od mene znamych/dobrych znacek (tohle je vicemene faema proste) se prodavaji do beznych provozu za 20000.

    kdybych mel navic 16500, koupil bych ho i bez toho plynu.

    GGG
    GGG --- ---
    Kolik byste dali za tento kavaovar? E61 two group Faema/Ariete, muzu ho koupit, ale nevim kolik za nej nabidnout.
    diky

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AXTHEB: tak to každopádně.

    osobně se mi líbí Babbie's Rule of Fifteens:
    Green (unroasted) coffee beans should be roasted within 15 months, or they go stale.
    Roasted coffee beans should be ground within 15 days, or they go stale.
    Ground coffee should be used within 15 minutes, or it goes stale.
    Extracted coffee should be served within 15 seconds.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NTR23: Den po namleti je porad jeste o nekolik radu cerstvejsi nez kafe z obchodu ;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Čerstvě namletá v den odeslání. Takže v den doručení už to je zbytečná informace.

    [ SIVER @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: Napiš pak, jestli to zabralo. Babička obsypává záhonky usušenym logrem z kávovejch puků co mi zbejvaj doma - prej to funguje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: je, díky ti díky moc. Máme problém se slimáky, jdu obsypávat stonky lilkům.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BLACK_ONYX: Just do it! Nauč to kočičku a když vám to půjde koupím nějaké akcie ;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEDDYBEDDY: no, brew bar by byl super :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: Jako hnojivo je to docela použitelný, do kompostu. Joa funguje to taky jako dobrá ochrana proti hlemýžďům a slimákům, bo je to pro ně jedovatý a hnusný a většinou to (kafe/logr) "nepřekročí".
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BLACK_ONYX: Jasně už ho nebudem krmit. Hele, prej v DS rušíte elektrický presovače, páč tady kočička se svejma stejně bystrejma kámošema to vymysleli líp :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam