• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Věděli jste, že mlýnek Iberital Challenge odolá výbuchu proban-butanu v zásobníku kafe, a ani mu to nerozhodí nastavení?
    (Zloblondýna koupila stlačenej vzduch a já se nějak zapomněl podívat, jestli je nehořlavej...)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ZUZKAOU: Pekna vec ;) Jinac v takovych vedrech jako panuji ted, si vecer pomelu kafe, zaleju ledovou vodou a strcim do lednice. Druhej den to vytahnu, zcedim a piju - je z toho moc dobra ledova kava.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Yama Cold Brew Tower Brewing Guide - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=q8pNmYrAYZI



    WTF?



    Amazon.com: Yama Northwest Glass 32-Ounce Cold Brew Drip Coffee and Tea Maker, Black: Kitchen & Dining
    http://www.amazon.com/Yama-Northwest-Glass-32-Ounce-Coffee/dp/B004EBUZ1A/?tag=ga21-20
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: jéé, tak vám všem moc děkuju za malé pochvaly ;) budu trénovat dál :))
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    zdravíčko,
    včera a teď jsem si všimnul při vaření mokka, že když je káva skoro všechna nahoře, začne mi syčet ten ventilek ve spodní části nádoby. Dřív jsem si toho nikdy nevšiml a kafe si dělám naprosto stejně. Mám něco vyčistit, udělat nějaký opatření, nebo vyčkávat explozi?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jdu se pochlubit, tak snad mě nevykopete ;) začla jsem se v téhle diskuzi před pár měsíci zajímat o kafe a nevěděla jsem ani zbla, skončilo to tím že jsem teď za barem :)
    po dvou týdnech to zatím vypadá nějak takhle - cappuccino dělám tak 3x - 15x denně, takže toho tréninku moc není. ale moc mě to baví :)

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Metodika správného využití plochy k ohřevu šálkůkoček na domácím kávovaru (zdroj):

    SNORRY
    SNORRY --- ---
    ROK | Homepage for the ROK espresso maker
    http://www.rokkitchentools.com/
    máte někdo? Alespoň zkušenost?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    LUKAS87: zkusím :) Zatím to 14 dní přetrpím s tím plasťákem, Bunacafé vidím jako hezký tip na dárek k narozeninám.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: Jop, tak tam to chce těch 58 mm. Bejt tebou chci rovnou 58,35 mm - do Gaggia misek to sedne a když budeš časem upgradeovat na VST tak to bude pasovat jak prdel na hrnec :)
    Pokud to teda Bunacafé dovedou...
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    LUKAS87: SPYYDY mi udal nedávno nabízenou Gaggiu Classic.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Toto je zatím to nejlepší, co se mi z Catlera daří vyloudit. Ale aspoň jsem konečně konzistentní.

    Hosting obrázků img24.eu Hosting obrázků img24.eu Hosting obrázků img24.eu
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: Ještě pro jistotu - Jakej kávovar máš objednanej?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    LUKAS87: Tamper z Bunacafe jsi prohlížel u mě (a líbil se ti).
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    LUKAS87:
    BLACK_ONYX: díky, ale bunacafe mě hodně zaujalo, asi zkusím je :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    a pokud ti RB přijde málo, tak Pullman. Nic lepšího jsem zatim nepotkal.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: Mrkni se sem: http://www.bunacafe.eu/prislusenstvi.php?page=tampers
    jejich nabídka se mi hodně líbí (hlavně je to asi fakt česká výroba) ale nemám osobní zkušenost.
    V práci máme tamper Motta 58 mm a pracuje se s ním dobře, momentálně je asi nejlevněji k sehnání v Coffeesource za nějakejch 590 Kč.
    Doma mám Cafelat Drop 58,35 mm (můj má 58,38 mm) a je taky fajn (do Gaggia, Rancilio i VST misek pasuje skvěle) - osobně se mi líbí víc design, kterej není tak klasickej. Kdybys hodně nevěděl, co s penězi, pak Reg Barber.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: 58 mm.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    JAKOUBEK: určitě zbyde :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam