• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Teď jsem přišel na docela vtipnou věc:
    Kontext - nechávám si dělat vlastní tamper "na míru", spodek mi dělal známý na soustruhu (nakonec jsem zvolil euro konvex) a madlo mi udělá kamarád truhlář (nenašel jsem technickej nákres dle mých představ, tak jsem to musel ještě bastlit s kamarádem v CADu)
    Pointa - protože má teď tamper u sebe truhlář, hledal jsem za něj dočasnou náhradu a na 58mm misku do Gaggia (a předpokládám další misky) se skvěle osvědčila pístová část od Aeropressu! Sedne tam skoro líp než můj 58,1mm tamper (mohl by být větší) a docela dobře se drží..
    Tak kdo není estét a nepotřebuje mít další hezký doplněk do výbavy, myslím, že může v pohodě tamper aeropressem nahradit :)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    LUKAS87: spis koupim za svy 100 g neceho dobryho a uvidi se,dik za radu
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    DOGGY: Tak do toho kilovku nějaký kvalitnější směsi na espresso kup, uvidíš.
    Jestli ale na tom nejde moc nic nastavit, tak si od toho příliš neslibuj. Navíc se snahou o velkou dávku a silný stlačení, popřípadě odpovídající tlak, ty mašiny víc opotřebovávaj...
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    DOGGY: anyone? ..
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: používat termosky na šroub, který jde umýt, ne na ti zacvakávací věc? Jinak překapávače mají termostat a ohřívadlo kávy, ovšem postupem času se mění chuť.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Nemáte někdo doporučení na nádobu, v které přes den uchovávat již hotovou kávu? Bohužel u termosek mi vždy po krátké době "načuchne" těsnění a nelze se zápachu zbavit...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Najdi si dobré zrno | Pražírny.EU
    http://www.prazirny.eu/
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    slusnej utrejch :-D
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce | Inspekce zakázala instantní kávu s nepovolenou složkou na podporu erekce
    http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1050874&docType=ART&nid=11343
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    zdravim, v nove praci mame tuhle masinku http://www.swissstore.cz/kavovar-jura-impressa-f50-classic
    pujde z toho vymacknout neco rozumnyho s dobrou kavou? ja jak to nema paku,tak tomu moc neverim,tady jsou zvykli kupovat zrnkovou kavu tchibo, spotreba cca kilo na 1-2 tydny. me to teda moc nejede, mozna by byla i ochota ke zmene,otazkou je, jestli by to bylo co k cemu, aby z toho i s nejakou dobrotou netekla brecka.

    also, muzete mi nekdo vysvetlit,jak je to s tim tlakem? tyhlety kavovary ho maji vetsi nez klasicke velke ,je to tak (v tomhle pripadne 15 oproti klasickym 9)? (staci klidne odkaz na nejaky zdroj/wiki).diky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: tak to taky dělám. A někdy to jenom vypláchnu vodou.
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    AOTEAROA: vyplachuju horkou vodou hned po uvareni, cas odcasu pak jeste vytru papirovym kapesnikem. Patina zvyraznuje kyselost, podle mych zkusenosti.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Je to už tolik let zpátky, kdy tady tohle vysvětloval ERNEST_GASKIN, že si to nikdo nepamatuje? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    no tak to vidíte. neshodnete se, stejně jako se neshodly rady na netu, proto jsem se sem přišla zeptat, protože jsem dřív pořád četla "nedrhnout" a teď jsem na piccolo neexistuje zahlédla "patinu nenechávat!". já tu svou hliníkovou konvičku vždycky důkladně opláchnu a prstama ji umyju, ale netrápím se nějak vyloženě extrémně s těmi nejmenšími zářezy ani to nedrhnu houbičkou nebo jarem. takže je čistá, v hubičce trošku nahnědlá od kávy, tam se dá blbě dostat, ale zajímalo mě zda zvýšit či snížit intenzitu mytí :D
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Na hliníkový mokka konvičce _musí_ zůstávat slabej povlak, jinak je to cejtit po hliníku a je to hnusný. Tečka a konec diskuze.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AOTEAROA: to má smysl na negalzované čajové keramice čínského typu a jedině, pokud tu konvičku používáš na jeden druh čaje.

    U kafe, obsahující navíc oleje co rády oxidují, bych to vážně nedělala. Zejména pokud jaksi záměrně vaříš různé kávy a chceš cítit jejich konkrétní chuť
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AOTEAROA: Jen na hliníkové.
    TWARR
    TWARR --- ---
    kavova patina, to znamena, ze to nemejes? ;)))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    zanechávat na moka konvičce kávovou patinu ano či ne a proč?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam