XMARGE: investovala jsem do hario (buono) ale stačí jakákoliv konvice s tenkou hubičkou (aby bylo možno kontrolovat kam zaléváš vodu). mám doma i V60 a ta když se zalévá z konvice, tak se to nedá pít :-). je to sice dražší, ale stojí to za to!
zkus najít pár návodů na youtube a zjistíš, proč je to lepší (přesné zalévání je u těhle filtrů polovina úspěchu - můj názor)
VECTOR: promiň, ale když někdo pije JEDNO KAFE TÝDNĚ a má rád "presso" tak proč si na něj nezajde do kavárny, kde na to právě k tomuto účelu mají mašiny za velké peníze a školené baristy, kteří každou volnou chvíli věnují sebevzdělávání a zdokonalování se (na tomto konkrétním poli)? proč místo toho shání mašinu domů, za tisíce, o kterou bude muset složitě opečovávat a učit se s ní pracovat ... kvůli jednomu kafi týdně? (teď nemluvím o nerdech, které příprava kávy baví, je to jejich koníček a prostě si kávovar domů pořídit potřebují, protože prostě .. si tu přípravu užívají minimálně stejně, ba i víc, než to následné pití výsledné kávy)