• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Omylem jsem do domácího stroje* koupila Tchibo "lepší" řadu, mám pocit http že toto://www.tchibo.cz/tchibo-espresso-sicilia-style-p400005991.html , zrnkovou. Něco tak hnusnýho jsme už dlouho nepili. Hořké, přepálené, smradlavé, přepálené, hořké, smradlavé a hluboko vespod odporně kyselé. Probrala jsem zrnka, spálené, křivé a jinak vadné bylo cca 6 z 10, hezká ale tmavá 3 a poslední naopak neupražené. Dalších 10 káv se stroj čistil, než se vymlelo všechno pryč. Odporná zkušenost, nezkoušejte to.

    *Stroj obvykle dlabe různá segafreda, lavazzy (to ráda moje matka) a podobné uniznačky za 300 Kč/kg v akci a teče z něj slušné kafe (jen přidat mlíko) pro každého, kdo jde okolo. Při troše snahy a dobré směsi z něj teče skutečné espresso.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    VECTOR: V podobný cenový hladině zapomeň na motor a nebo sháněj použitej. Já třeba za litr sehnal Brasilia/Rossi RR45 :)
    U těhle malejch zmetků IMHO jedině konický kameny. Alespoň třeba to, co má uvnitř Solis 166.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    LUKAS87: a doporucil bys teda nakej jinej v podobny cenovy hladine?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AXTHEB: To druhý, no.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LUKAS87: Nevim, asi mam kliku nebo tak neco. Nebo mam nizsi standardy:)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AXTHEB: Já už z toho to "namletý kafe" viděl. Jestli máš nějakej kus, kde se někdo obtěžoval instalovat něco, co při mletí neprodukuje tuny prachu, tak gratuluju a chci ho taky.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VECTOR: za ty prachy to ujde.
    LUKAS87: Nahrubo to nedela prach s sutrama, ale nahrubo umlety kafe.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TWARR: myslíš jako rozsah hrubosti od "prach" až po "prach s šutrama"?
    TWARR
    TWARR --- ---
    nastaveni ty hrubosti je genialni.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    mate nekdo zkusenost s timhle mlynkem? http://www.kasa.cz/mlynek-na-kavu-eta-006790100/
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen kdyby někdo chtěl, vzal jsem teď navíc pár sáčků z HasBean Coffee - zejména na alternativu. Kdyby měl někdo zájem, detaily v počtě.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    z doubleshotu bych ted doporucil tuhle kavu, z frenchpressu to chutna vyborne: http://www.doubleshot.cz/kava/limitovana-edice

    MARINNE
    MARINNE --- ---
    TEREZZZKA: Costa bola bieda po všetkých stránkach. Sortiment horší a rovnako drahý ako CH, káva rozhodne horšia, papierová šľahačka a neskrývaná snaha zbaviť sa všetkých, čo si pamätali coffee heaven. Kolegyňa, brigádnička, dostala padáka za to, že na Vianočnom večierku pripitá povedala, že coffee heaven káva jej viac chutila. Provoznú našej kaviarne buzerovali viac a častejšie sme mali námatkové kontroly, ako provozovny kde to viedli ľudia z costy. Keď bol konkurz na nejakého oblastného managera tak to vyhral týpek, čo bol "odejit" z husy a o kafe nevedel ani prd. Nikto z mojich kolegov z coffee heaven už u costy nie je okrem jednej, čo paradoxne vyhrala Costa baristu ČR. Tak som si skúsila dať to chilli latté čo malo byť podľa "jej receptu" či ako sa to volalo a v polke to letelo do koša. Nedalo sa to piť ani s tou kopou mlieka, dvoma cukrami a za horúca.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    super cteni
    How to Make Perfect Coffee - Michael Haft and Harrison Suarez - The Atlantic
    http://www.theatlantic.com/health/archive/2013/08/how-to-make-perfect-coffee/278944/
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pred casem jsem narazila na kamennou prodejnu Sweet City, v Liberci vec drive nevidana. Ktere z techto nabizenych kav byste doporucili?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AOTEAROA: Jasný, chápu to ve spěchu. Jen poznámku pod čarou - v balírnách ti to klidně i umelou, zadarmo samozřejmě.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEREZZZKA: a myslíš, že je ještě někde mají? co jsem tak viděla, tak cosťáci s nimi neumějí moc pracovat (hlavně se na nich v rychlým provozu moc nedá nahřívat všechno to debilní nádobí). jsem celkem přesvědčená, že costy už jedou na marisách skoro všechny. vždyť když se "opravovala" Budějovická, tak dostala úplně novou Lineu (to vím na beton, dělala jsem na ní první kafe) a teď už tam víc jak půl roku mají Marisu :-/
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    V costě je to bída bidoucí, liney se samozřejmě budou prodávat, tuším do 3 let pojedou všechny pobočky na marisach, ale to si pište, že se to mezi normální lidi nedostane a někdo se na tom hezky napakuje. Jak jsem řekla mockrát coffee heaven me po technické stránce naučilo vše podstatne (mlynek, tamp, mlíko), na školení pro costu jsem teatralne zahodila zasteru a odešla středem, ta firma je komedie a aspoň co se jejich začátku v čr týká, věřím, že sb dával svým zamestnancum lepší teoreticky základ. Sice do nich husti fair trade ale aspoň nekvakaji hlouposti jako že kvalita může ustoupit pokud zakaznik spěchá nebo že strojova sklizeň je nejpřesnější a nejkvalitnejsi. Co jsem slyšela, sb nakupuje slušnou kávu, ale musí ji prazit do mrtva, doporučuju ohledně toho kontaktovat Jardu Tucka, myslím, že se s jejich zastupci potkal.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MAR_TINA: byla jsem zrovna ve spěchu a potřebovala dělat doma kafe někomu a otevřenou jsem měla v okolí akorát Billu, ve které tohle mleté kafe bylo to nejlepší (!) co se tam dalo koupit. chutná to skoro jak Jihlavanka, to fakt to Segafredo ze Sparu je lepší.
    LUKAS87: když už hnusný kafe, tak s ušetřením mletí, a dále viz výše - byla jsem ve spěchu.

    příště na to prdím a radši budu pít míň kafí denně, ale dablšotích nebo aspoň od podobného prodejce.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AOTEAROA: to jsou balírny praha holešovice (240 Kč/kg) tak drahý?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam