• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    KOLU: A Kalita stejnak lepsi:)
    KOLU
    KOLU --- ---
    SAMIEL: došly nám filtry, Aeropress není...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    KAMIONG: V sobotu na Náplavce Brewbar. Myslím, že i Ema ho dělá. Já ho tu mám v koutku taky, kdyby si ho chtěl někdo vyzkoušet.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KAMIONG: treba v Cafe Neustadt.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    JAKOUBEK: hmm, no od dob co jsem pracovala v kavárně se moje nároky na kafe docela snížily - už nejsem tak rozmazlená, v práci piju klidně rozpustný kafe, když jdu na kafe, tak většinou objednávám cappuccino....
    O tom aeropressu jsem nikdy neslyšela - koukala jsem teď akorát na instruktážní video, ale je někde možnost to ochutnat?
    GEEK
    GEEK --- ---
    JAKOUBEK: Můžu jen potvrdit, co píšeš. Ale Krups prosím ne:) Měl jsem dva a už nikdy více. Poruchový a mají totálně dementní servis. Navíc jsou bez bojleru, takže s tím žádná velká sranda nikdy nebude.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    KAMIONG: Snaha pořídit domácí kávovar v ceně cca 5 tisíc se tu řeší cca každé tři měsíce. Zkus listovat v historii... ve zkratce: Všichni, kteří s kávou mají nějaké zkušenosti (a mají od ní určitá očekávání), tě od nákupu tohoto typu "kávovaru" budou odrazovat. Pro ně je dobrý drip nebo aeropress doma vždycky lepší, než špatné espresso. I když rozumím touze člověka mít možnost připravit si doma cappuccinko jako v kavárně... ale pokud chodíš někam na dobrou kávu, tak doma tě to akorát naštve, protože je to marná snaha.

    Nicméně pokud to chceš opravdu zkusit, po technické stránce bych se poohlídl spíš po kávovarech Gaggia. Ty mají i levnější kousky technicky relativně kvalitní. Možná Krups... jinak jsou to plastové hračky, které do dvou-tří let vyhodíš.

    Domácí kávovary, které už něco vydrží, začínají na cca 10 tisících: Gaggia, La Pavoni, Rancilio. Ale o ty je už zapotřebí se starat (ne že by o ty levnější nebylo). Nicméně chce už to mít trochu zájem.
    KOLU
    KOLU --- ---
    KAMIONG: za 5k na to zapomeň, tolik stojí jenom slušnej mlejnek... na delonghi zapomeň taky.

    leda by ses poohlídnul v bazaru.
    http://www.primacafe.cz/primafrm
    tady se dá sehnat dost věcí.

    gaggia classic, mlýnek gaggia MDF nebo rancilio rocky, na tom fóru je k sehnání nějaký carimali... nebo sehnat starší profi mašinu a repasovat si jí (leží mi takhle doma do posledního šroubku rozebranej grimac la uno za 3000).
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TWARR: jo :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    SAMIEL: telefon mas?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Haha, tak snaha o objednavku kavoveho predplatneho z Doubleshotu ponekud nevysla. V pulce platby spadla platebni brana Ceske sporitelny, objednavka tam visi ve stavu "Podrzet". Znovu zaplatit to nelze, nevim, jestli to nakonec proslo, nebo ne. V troubleshooting navodu je info, ze je mam pri problemech kontaktovat, ale link, kam mam poslat dotaz zjevne nefunguje. Hura, hura. Asi budu bez kavy...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    čus, plánuju si koupit pákovou mašinu na domácí přípravu espressa, na mletou kávu - žádný kapsle nechci... Kámoška byla spokojená s Delonghi, ale nějak nevim. Chci se s pořizovací cenou vejít do 5000Kč. Co byste mi doporučili? Díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMIEL: ano. Rozhodně dobrý.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SPYYDY: Ja jedu na stadach uz dva roky. Pomer cena vykon opravdu very gut.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    SAMIEL: ja pouze s la boheme, kde nijak zvlast nadsenej nejsem, ale posledni tusim kenya byla fajn. ale za doubleshot bych menil hned ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SAMIEL: Doporucujeme.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Ma nekdo zkusenost s Doubleshotim kavovym predplatnym?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Teda.. Konečně jsem domu pořídil La marcozzo strada (skoro VST) misky a musim říct, že mi to změnilo život..
    Takovej rozdíl jsem fakt nečekal. Od tý doby jeden shot jako druhej, tygr a podle mě i dost zajímavější spektrum chutí... 17g plnim na cca 18 - 18,5.. Paráda, poprvé v životě mám chuť natočit nějakou svojí extrakci na video :)
    Nutno ale podotknout, že jsem to zatím testoval jen na docela user-friendly kávě z Coffeesource.. Např. s Tam Dememem z CS nebo nějakýma světleji praženýma kávama mám jinak zkušenost, že sebemenší chyba v dosingu, tampování atd. končí katastrofou.. Tak uvidíme později.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    3MARIE: netuším jak chutná masticha , ale čerstvý kozí mlíko od čistotných koz (tudíž není cejtit kozinou) je do kafe dobrý. Mám to teda spojené spíš s řídkou bílou kávou a konkrétně s chalupou paní Hadwiger, která nám to vařívala, ale nezavrhovala bych to an bloc.

    A teda naprosto geniální je do kafe ovčí mlíko, hlavně proto, že mívá přes 10 procent tuku - mňam.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    to mastic- and cardamom-infused goat's milk bude mnamka ;-)
    23 Excellent Coffee Shops That Make Milk a Top Priority -- Grub Street New York
    http://www.grubstreet.com/2014/03/coffee-shops-milk.html?mid=facebook_nymag
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SARKUF: Nevim jestli na dobrou (jeste jem nemel), ale Tricafé (Anenská) a nebo Original "Mama" Coffee (Betlémská). Zkusil bych to mozna i tam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam