• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MUXX: pardon. mě to vůbec nenapadlo. jsem si říkal, že jsem tu už tak provařený "ksicht", že už všichni ví :) takže oprava: Praha 7, Bubenska 1, Pausa 412 :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    JAKOUBEK: mne se libi ten pragocentrismus kdy adresa na letaku ma jenom ulici a mesto neni potreba zminovat :D Kazdopadne jak budu mit nekdy cestu okolo tak se rad stavim.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JUANITA: Dneska směs z Koppi (SWE). Ukecal jsem jednoho baristu v Kodani, ať mi prodá půl kila kafe, co berou do kavárny. Koppi tu směs nemá totiž v nabídce. Je to trošku tmavší, než to, co meleme obvykle, ale pít se to dá velmi obstojně :)
    PAWDOO
    PAWDOO --- ---
    TUILE: Já si dal tu práci tu kapsli rozdělat a zkusit jen tak turka a byl dobrý, takže kafe bude asi ok. To plnění a odpad, to je žel pravda a asi i velká neznámá, zda se skutečně recykluje. V Pařížské ulici v Nespressu mají kontejner na prázdné kapsle, tam jsme to s velkým doufáním vraceli.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JAKOUBEK: super. a co mas dns?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Spíš pro info. V pondělí hážu na mlýnek kilo, které jsem si dovezl z výletu. Kdyby chtěl někdo ochutnat.
    http://coffeecollective.dk/shop/product/espresso-1/ v http://www.artbureau.cz/412

    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FARFELOO: ja uz mam takhle chvilku v hlave napad na "masinku" na coldbrew i do tech nejpolnejsich podminek :-) dve petky, trychtyr a papirovy filtr, do jedny petky dam kafe, vodu, necham pres noc lezet, do druhy to rano preliju pres ten filtr a trada, puvodni petku vyplachnu a naplnim vodou ze studanky
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    V dovolenkových polních podmínkách se mi dařilo vyrobit překvapivě solidní drip s obyčejnou konvicí. V tom náustku byla taková odnímatelná síťka. Částěně jsem ji omotal alobalem a voda tekla menším proudem než z domácího buona. Takže kdybyste chtěli nechat svoji v60 atd doma kvůli tomu, tak to není až tak ztracený:-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    mam dotaz na nespresso.
    muz poridil domu masinku a leze z toho prekvapive dobry kafe, nicmene mi vadi pouzivani jednorazovejch kapsli (1. je to neekologicky, prece jenom hlinik neni uplne vec, kterou chci ve velkym hazet do odpadu a 2. rada bych vedela, jaky kafe piju).

    mate nekdo zkusenost s plnenim kapsli?
    nasla sem tohle
    EMOHOME Emocup vícekrát plnitelné kapsle pro Nespresso®
    http://www.pufexi.cz/emohome-emocup-plnitelne-kapsle-nespresso-179p

    da se to pouzivat? vydrzi to opravdu tech 30 naplneni?
    nejake zkusenosti?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    EXAGE: a nebo aeropress ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    EXAGE: klidně. taky dripuju rovnou do hrnku nebo silnostěnné ikea skleničky
    SATAI
    SATAI --- ---
    TYDLYDAA: jenomže tam není konvička na zalévání toho dripu
    TYDLYDAA
    TYDLYDAA --- ---
    EXAGE: tohle vyjde značně levněji http://www.mamacoffee.cz/alternativni-pripravy-kavy/drip-s-konvickou-kavova-sada-hario/ a to podstatný, drip i filtry v tom jsou taky
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: staci to. Plastovy dripper je v cajku, ale osobne bych se primlouval bud za Kalitu wave nebo V60-2, protoze pokud hrozi, ze budes delat kavu pro vic lidi, tak je to lepsi volba. A konvicka je fajn, ale kdyz budes pro zacatek delat jen do hrnku, tak se nic nestane :) A kdyz uz budes premyslet o konvicce, tak zkus obycejny Simax, jak se o tom tady nekdo nedavno bavil.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj nedávno jsem zde psal prosbu o tip na mlýnek, nyní bych potřeboval poradit s ostatním příslušenstvím, abych si doma mohl kávu jako amatér připravit.

    Narazil jsem na tenhle set http://www.ebay.co.uk/...W-Paper-Filters-Set-/321464106094?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ad8c0fc6e za cca 1300,- stojí za to nebo je plastový dripper špatná volba do začátku? Předpokládám, že by byla třeba ještě nějaká skleněná-průhledná konvička pod dripper nebo ho lze umístit přímo na hrnek pokud na něm bude sedět?

    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SATAI: to je ale ooooooooooooooooobrovská prostora :D 580m...
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    XMARGE:
    LUCYA: Dik za radu. Byl jsem v Gills a slecna mi poradila prave ten Simax. Tak pro to dnes skocim. Zatim to filtruju rovnou do velkeho hrnku :D
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MATESISKO: zkus se zeptat v gills na veveri
    SATAI
    SATAI --- ---
    Národní technická knihovna hledá nájemce své kavárny: http://www.techlib.cz/cs/
    (Mám sobecké důvody chtít, aby tam bylo dobré kafe, takže pokud o někom vhodném/volném víte, tak mu dejte vědět. Můj tuzér mu případně bude odměnou.)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MATESISKO: v domacich potrebach,pokid netrvas na.originale. ja pod v60 pouzivam konvicku od simaxu, je cca na 750 ml.. je to asi nejmensi ,co delaj..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam