• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    cukrová diskuze opravdu na úrovni! tleskám a opouští mě iluze, že sem chodí "neafektovaní".....

    Z jiného soudku: Může mě někdo poradit, jak dobře odvápnit (a jak často bych to měl dělat) kávovar (dvoupáka promac, cca jen 5-10 káv denně). Nejlépe nějaký povedený návod (či alespoň zkušenosti) a co třeba všechno koupit a kde nejlépe (cena/výkon) v Praze. díky
    KOLU
    KOLU --- ---
    Z cukru měkne mozek. Zjevně.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A je to venku, Scott Rao v Praze. http://www.doubleshot.cz/kavove-kurzy
    SATAI
    SATAI --- ---
    (nedavejte cukr trollovi)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FARFELOO: Což už bylo řečeno níže. Co řešíš, he?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    TEDDYBEDDY: mně je úplně jedno jak piješ kafe. To je tvoje věc. Ale tvrdit, že zákazník "exkluzivně rozhoduje" o tom co dostane, je naprostá blbost. Zákazník může koupit jenom to, co prodejce nabízí a naopak. Konec teorie. Doubleshot nemá cukr? buď tam nepůjdu nebo od stánkaře vedle vyprosím trochu cukru. Může se to zdát extrémní, ale v dobré restauraci taky nemáš slánku a kečup na stole. Je to obchodní politika - nic víc, nic míň...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TWARR: Ale kdeže. Mmch. přírodní zelený boby nemaj žádnou zvláštní přirozenou chuť, jako čaj např. To hlavní, pro chuť nejvíc podstatný se děje sekundárně- v pražírně.
    Takže jde tak jakotak o derivát. Čili pro koloraci, kdybych si oblíbil kafe s chcankama st. Terezy, není důvod proč bych ho neměl za svý prachy dostat, pokud budou mít v kafírně k dispozici ty chcanky, žejo.
    Ale já žádný zvláštní chcanky nepotřebuju, řeč šla jen a pouze vo blbým cukru :o)

    KOLU: Di rači vymejvat soustruh, dyž si z rodičů vydyndal prachy na cestu na ostrovy ty baristo.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Real Italian Espresso, lol!

    btw kdo ještě neviděl a neslyšel:
    Nordic Barista Cup 2011: James Hoffmann - Reinventing Espresso
    http://vimeo.com/28227701
    SATAI
    SATAI --- ---
    (hodte na nej deku)
    TWARR
    TWARR --- ---
    jsem myslel, ze tu bojujes s detskou naturou o cukr, ale tohle uz je zase dalsi level.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Imo bystrý se neurazí a tři furt stejní přibrždění- co já jako stím? Cheers ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Kdybys neměl nutkavou potřebu v každym postu někoho urazit tak bys občas i někoho přesvědčil, že nemeleš kraviny.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FARFELOO: Ááá další lukasuv kámoš, máš taky problém s interpretací grafů/ textů?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    TEDDYBEDDY: Je mi líto, ale nerozhoduješ...

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MAR_TINA: To je takova postadolescentní póza ala lukas87. Včera pražený bukvice- dnes barista-purista " nesladím- nešukám" :o)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MAR_TINA: Mám za extra cenu v homolích echt indickej palmovej ( low GI), kdyby byl zájem ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: pochopila jsem Karlín jako kavárnu v Karlíně, ne jako karlínské trhy.
    Ale stejně mě ta hysterie kolem cukru moc nebaví.



    SATAI
    SATAI --- ---
    Tohle deja vu neni chyba v Matrixu, predpokladam?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: Akorát že to není v kavárně, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam