CABANNOS: Nejsel exprt, a doufám, že se nějaký ozve, ale zdá se mi, že faktorů, které ovlivňují chuť kávy je stejně jako u Aeropressu či V60 příliš mnoho, aby se dalo říct, že zrovna tahle metoda dělá s chutí zrovna to či tamto. Ale ano, káva mi připadala výraznější. Nicméně stačilo si pohrát s mletím a teplotou vody u aeropresu a výseldek byl podobný, protože...
princip aeropressu a vacpotu je v podstatě podobný. Luhuješ kávu ve vodě a pak ji během krátkého času přefiltruješ. Dřív vacpoty řešili lepší kontrolu nad extrakcí, když ti umožnily během cca 15-20 sekund oddělit lógr od kafe. Pak to aeropress vyřešil jinak, ale se stejným výsledkem. Navíc máš u AP kontrolu nad teplotou vody, což u vacuum potu moc nemáš .)
Pokud bys měl cestu do Prahy, klidně si ho u nás můžeš vyzkoušet. Stačí jen dát dopředu vědět, abych si do práce vzal skerton. Mám tu aeropress i vacpot.