• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    SATAI: Já jsem maloměstská hrouda, mám to z ruky, ale díky za tip! :)
    JAKOUBEK: To mi nevadí. Měl jsem se lépe vyjádřit, jde mi spíš o chuť kávy. Z AP mi leze subjektivně chuťově "barevnější" kafe, nežli z CD.
    SATAI
    SATAI --- ---
    CABANNOS: Zkus ochutnat trebas v Al Cafeteru.
    UNGEHEUERLICH_P
    UNGEHEUERLICH_P --- ---
    díky za názory a tipy
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Prosím vás, opouští mě můj Aero Press, tak přemýšlím co dál. Trochu pošilhávám po Vacuum pot(u). Ne, že bych s Aero Press(em) nebyl spokojený, ale rád bych zkusil něco dalšího. Mimo to mám ještě Clever Dripper. Co od Vacuum pot(u) mohu očekávat ve srovnání s Aero Press(em)?
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    UNGEHEUERLICH_P: filicori. zkus mrknout po bazzaře..
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    COUDAK: Já včera v ALze koupil novou Etiopii (datum pražení 22.9.)
    Ethiopia Yirgacheffe Wote Natural doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/ethiopia-yirgacheffe-wote-natural-350g.html

    A pak už jednu vyzkoušenou (taky Etiopii):
    http://www.doubleshot.cz/ethiopia-yirgacheffe-kochere.html

    Už se na ně těším.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    UNGEHEUERLICH_P:
    Lavazza Caffè Espresso | KávaKáva.cz
    http://www.kavakava.cz/499-kava-lavazza-caffe-espresso-zrnkova/
    Vettori Aromatica | KávaKáva.cz
    http://www.kavakava.cz/772-kava-vettori-aromatica-zrnkova/
    Tchibo Espresso Barista – zrnková káva 474716 z e-shopu Tchibo.cz
    http://www.tchibo.cz/tchibo-espresso-barista-zrnkova-kava-p400057899.html
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Tak jsem si doma pohral s tim dripperem a dámy a pánové :-D mám zase doma úžasnou kávu :), jinak teď mi výtečně chutná keňa od doubleshotu :)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    UNGEHEUERLICH_P: záleží jaké chutě preferuješ, ale určitě bych volil spíš nějakou "domácí" pražírnu, než převážně italský společnosti, které jsi vyjmenoval. Solidní výběr na http://www.prazirny.eu/
    KOLU
    KOLU --- ---
    UNGEHEUERLICH_P: "je podle Vas nektera z techto "koncernovych" kav pitelna?" - ne.

    co třeba předplatný od doubleshotu (cca 320 Kč měsíčně za 350 g čerstvě upražený výběrový kávy)?
    UNGEHEUERLICH_P
    UNGEHEUERLICH_P --- ---
    Diky i za tento nazor :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    UNGEHEUERLICH_P: neznam, neznam, uhli, uhli, uhli, neznam :)
    UNGEHEUERLICH_P
    UNGEHEUERLICH_P --- ---
    Hausbrandt, FILICORI, julius meinl, illy, lavazza, cararro - je podle Vas nektera z techto "koncernovych" kav pitelna? Uvazuju o zmene na mlynku (doposud piazza intenso). Da se rict, ze by nektera vynikala nebo nekterou byste z tohoto vyberu skrtli? Vim, je to negeekovsky dotaz )) ale pomohl by mi jakykoliv nazor.diky
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nemáte pls nějaký tipy na kavárny ve Vídni? "Legendárních" vídeňskejch kaváren je sice spousta, ale obávám se, že budou vyhlášený spíš kvalitou zákusků a interiérem, než kvalitnim kafem..
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    TEEAK: takže clever do práce a doma zůstane v60, protože se bude kupovat nová konvice :-D asi si prosadim buono
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    COUDAK: clever je prakticky "blbuvzdornej" (a nevyžaduje kromě filtrů a mlýnku žádné další vybavení) s V60 se budeš muset víc pomazlit, pořídit další vybavení a vychytat zalévání, aby byla dobrá .. což může být problematické .. čili prostě záleží, jestli chceš fajn kafe bez přemýšlení, nebo si chceš hrát a nebude tě štvát, že se ti to kolikrát prostě nepodaří ..
    k délce extrakce .. u V60 ji reguluješ "zejména" hrubostí namletí (ale to nemusí znamenat, že ti nemůže protékat třeba hodinu - když ji nameleš hodně na jemno) zároveň - clever když nameleš moc/málo tak i když extrakci řídíš ty, bude to taky chutnat divně .. trochu si budeš muset hrát s oběma metodama :-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EXAGE: Nejde jenom o tu rychlost.. Jde o schopnost ten čůrek ovládat. Rozdíly v úhlu naklonění u klasické konve mají za následek velký rozdíly v proudu. Takže chvíli to neteče vůbec, konev nakloníš víc a najednou tam máš velkou vlnu. S Buonem voda odtíká zespodu, u klasické konve zvrchu. Následek je takovej, že se soustředíš na krouživej pohyb a ten náklon je drobnej a plynulej pohyb. S normální konví musíš konev naklánět ve větším rozsahu a tím nebudeš mít rovnoměrně zalito. Rovnoměrná extrakce je to nejdůležitější pro konzistentní chuť (což je to, co mi stále nejde viz příspěvek níž... Ale bez buona by mě to těch 100 káv ani nevydrželo bavit, popravdě. Asi bych měl spíš karpální tunel.)

    Na eBayi jsou různý kopie známých konviček, dají se sehnat kolem 800 Kč. To je kilo kávy. Myslím, že to za to stojí :-)
    KOLU
    KOLU --- ---
    ano
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    FARFELOO: Já zatím funguju bez konvičky, je to dost velká investice do začátku, ale chystám se na ní. Upřímně, opravdu chuť ovlivní čůrek kterým to zaléváš..? Samozřejmě pokud bereme že to z jiné konvičky budeš zalévat pomalu a proteče to za stejný čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam