• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JOSKA_CZ: já s tím taky chodím přes půlku kuchyně. U dvou kafí ráno a dvou odpoledne to přežiju :) Ale pravda, otázka zněla, kde se to dá koupit... a byla zodpovězena. Takže další úvahy jsou asi zbytečné. Ať si to každý nastaví, jak mu to vyhovuje .)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    JAKOUBEK: ne každý má kávovar v kuchyni u koše :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DWAY: Kolik káv prosím tě za den hodláš udělat? :) Já doma ani v práci nikdy žádný knockbox neměl a nechybí mi. Puk si vyklepnu do koše aniž bych do čehokoliv tloukl. Když káva teče jak má, vyklepneš bez větší námahy úhlednou bábovičku. Zbytek kávy vytřu štětečkem a dočistím vlhkou utěrkou z mikrovlákna. Páka nestihne vystydnout, takže je miska po vytření hned suchá.

    Ve větším provozu si baristé šetří ruce jemným ťuknutím do té tyče, ale tam je to o 100-400 kávách denně. Pokud máš nějaký slušnější kávovar, tak bych ty prachy za knockbox spíš dal za original VST misky. Ať tuníš nejdřív kafe.
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: normálně se ta gumová tyčka uprostřed řeší dost tlustym šroubem (M10?) a gumovou hadicí... ostatně i ve všech profesionálně dělanejch knockboxech takovýhohle typu je prostě tlustej šroub/závitová tyč a na ní gumová extra-tlustá hadice...
    DWAY
    DWAY --- ---
    HONCKA: tam tam jde o tu gumovou tycku uprostred :) Na bukove prkynka sere pes (u nas) ale nechcu si omlacovat ten filtr :) Ci jak se to jmenuje (omlouvam se za terminologii, sme novacci)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DWAY: knockbox jde celkem snadno udelat DIY, ja si koupil za 100 v makru malou nerezovou gastronadobu a oblozil ji bukovejma prkynkama, vyslo me to celkem asi na 250
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: btw držák je píčovina, místo toho raději kup gumovou podložku na kraj stolu a za ušetřený peníze si sežeň váhu (alespoň 100/0,1 g).
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPYYDY: ja sem v tomhle novy. Logu jsem nevenoval pozornost, a link.. ehm to mi nedoslo :-D Diky.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    DWAY: c´mon, v tom videu link na bunacafe.cz, na knockboxu i podstavci loga Bunacafé..
    DWAY
    DWAY --- ---
    nevite nekdo, kde by se daly koupit tady tyto prislusenstvi co pouzivat typek ve videu?

    Buna café - Rancilio Silvia (příprava espressa)
    https://www.youtube.com/watch?v=kiYae68U30o


    hlavne tu nadobu na odklepavani pouzite kavy, ale ten drzak by taky neurazil :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    jinak tohle je +/- úplně základní obecnej recept - při 19 % extrakci je potřeba pro 1,30 % TDS v 250 g vody přesně 15,22 g kávy (zanedbáme-li pár hůře měřitelnejch proměnnejch).
    voila, 60 g/l si tehdy Lockhart z prstu nevycucal...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: Vcetne zvlhceni.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SAMIEL: Včetně 30s na zvlhčení? A prosím tě, těch 250ml je celkem použitý objem nebo 250ml + 30ml na zvlhčení? Díky. :)
    GINTA
    GINTA --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenosti s Astoria Forma 1group espresso masinou? Potrebuju kavovar do male kavarny (30mist)a tenhle se mi libi. Dostal jsem jeste nabidku na SAB Jolly 2group ale o tom kavovaru nejsem schopen najit zadne info.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TWARR: já s ní taky zalejvám kytky, i čaj a vůbec ji používám místo rychlovarný konvice na všechno (včetně vaření) .. takže chápu :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    TEEAK: Tak používám ji na vic věci no :))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    EXAGE: já mám velkou a když dělám víc dripů (třeba v případě návštěvy, nebo jednou na soutěži) tak se větší objem hodí ..
    TWARR: a to je taky dobrej důvod ;)
    TWARR
    TWARR --- ---
    EXAGE: zalejes s ni vic kytek.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EXAGE: Já jsem koupil tu elektrickou (výhodná nabídka), která má dokonce jenom 0,8l. Na kafe to stačí, v případě, že bych dělal pro 4 lidi (velmi výjimečně), tak akorát musím filtr propláchnout zvlášť a pak znovu zahřát vodu... Problém je trošku s čajem. Ale možná mě to přinutí začít pít čaj tak jak se má, a zalívat ho na víckrát:-) Na druhou stranu, ta úzká hubička je super i na zalívání čaje - dostane okamžitě barvu, nemusí tam tak dlouho čaj ležet...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SATAI: Sakra, se nezkopíroval, díky.:) Tak znovu a lépe:

    Asi dozrál čas, pořídit konvici BUONO, myslím, že mi stačí ta malá (objem 1000ml). Povětšinou připravuju 250ml kávy.
    Existuje zde prosím rozumný důvod vzít tu větší (objem 1,2 litru)? Jestli se s ní, třeba lépe pracuje - lépe se drží, případně něco jiného co by dávalo smysl upřednostnit jí před tou menší?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam