• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    KOLU: na presso mi ale v Doubleshotu bylo jasně řečeno, že čerstvou kávu na něj nepoužít, prý mám počkat týden až dva, než ho použít
    KOLU
    KOLU --- ---
    JUANITA: "neni to tak, ze kava par dnu bezprostredne po prazeni stejne neni idealni, a mleti tyden dva po uprazeni je lepsi?"

    není. dva tejdny po upražení je káva stará (imho). a koupit tejden starý kafe znamená mít o 7 dní kratší spotřební lhůtu, než u čerstvýho. od obchodníka to nepovažuju za fair přístup k zákazníkovi... nebo sem možná magor.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    JUANITA: pry je to jen u kafe na espresso. U zrna pro ruzne alt. metody plati, ze cim driv, tim lip.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SAMIEL:
    KOLU: neni to tak, ze kava par dnu bezprostredne po prazeni stejne neni idealni, a mleti tyden dva po uprazeni je lepsi?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KOLU: tak papirove sacky me nijak neurazi, beztak to po prichodu domu rovnou sypu do skla. A vzhledem k tomu, ze beru temer vylucne Ethiopii, tak jsem byl s prazenim i kvalitou vzdy spokojen.

    Co se tyka te doby od prazeni, tam je to trochu problem, ale v Salku se mi posledni dobou taky moc nestavalo, ze bych dostal kavu mladsi nez 1 tyden.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TEEAK: :)) ale jo, napadlo mě to, zcela určitě něco vymyslím.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    EXAGE: toho není nikdy dost .. btw: brzo budou Vánoce, to nechceš nějaký dárky?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TEEAK: Díky, myslel jsem si to. Takže opět vím, co koupit.. :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    EXAGE: do prvního otevření v původním obalu - když má obal jednocestný ventil a je rozumný .. pak v Airscape dózách někde v poličce (aby na ni nesvítilo přímé slunce) .. odvážené vzorky z kavárny jdou do Airscape rovnou po přinesení domů :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    KOLU: Když už se to nakouslo, v čem skladujete doma kávu? Vakuové dózy?
    KOLU
    KOLU --- ---
    BOODIA: v životě jsem od nich neměl dobře upražený (nepřepražený a nezapečený) kafe a nikdy se mi u nich na krámu nepodařilo koupit nic, co by bylo novější, než tejden po pražení... už to, že kafe sypou do papírovejch pytlíků, je docela výrazný varování stran jejich přístupu k produktu. IMHO
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SPYYDY: neni podminkou...
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    EXAGE: Teď nechci nějak adorovat Doubleshot, ale u čehokoliv z coffeesource si prakticky vždy jen pohoršíš..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    .. kdybychom nebyli škudlilové a byli bychom ochotní dát za kafe s dortem něco víc, než jsou výrobní a rozprostřené provozní náklady s pidimarží, bylo by možná po republice víc kaváren, které by si mezi sebou hosty rozprostřely (nejeden barista sní o tom mít vlastní podnik - a to že je neotevírají, neznamená, že jsou všichni leví) .. takhle si musíme bohužel vystačit s tím, co máme ;)

    btw: v Berlíně je třeba normální, že některé top kavárny ani nemají místo na sezení (třeba jako pražské Kafe Karlín) a hosté se hrnou i tak - jsme tady v těch Čechách trošičku (rozuměj: hodně) rozmazlení :D
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    EXAGE: v neděli máme zařeno no... :D já vim... je to blbý ale prostě tam chodí moc lidí no... ale je to hodně zláštní, někdy před rokem jsem tam dojel v neděli a bylo místo :D ale to byla velká náhoda...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    BOODIA: Dělat rezervaci na kafe s dortem už mi přijde hodně zvláštní.. :) Jinak s tou nedělí máš pravdu, asi měsíc zpět jsem přítelkyni vzal v neděli do EMY.. :D (teda před EMU).
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    EXAGE: v takovym (a nemyslim to zle) profláklym podniku jako je šálek atd... a ještě k tomu v neděli!!!, kdy je dost kaváren zevřenejch, a v času brunche, se prosím nediv, že tam mají natřískáno ;) tam se musí volat i přes týden na reservé ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAR_TINA: vas taky? ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EXAGE: v exponované časy má smysl rezervace. jak sedíš, jsi v klidu a obsluha se ti velmi věnuje.
    že jsou kavárny spíš malé a všude lítá obsluha (káva chce dost přesné práce na čas), je běžné.
    Ve Vídni u Havelky přišel číšník, požádal nás,a bychom zvedli nohy a vytáhl basu limonád z pod pohovky :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SAMIEL: Díky za tip, příště. :)
    MAR_TINA: Dá se to pochopit, že si lidi chtějí někde sednout a prohodit pár slov, když je venku nastupující zima, ale tady to byl opravdu zvláštní pohled, obsluha v jednom kole a stoly prázdný, přitom si nebylo kam sednout ve 2 lidech... :-/ Já teda přítelkyni o Šálku říkal několikrát s tím, že se tam chci vypravit, no a teď mi řekla, že se jí to tam vůbec nelíbilo, jak to bylo malý-přeplněný a takový uspěchaný.. no nedivím se, taky jsem měl pocit, že si nemám kam stoupnout bez toho aniž bych zavazel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam