Prosím, věnujte chvilku mé teorii, proč můj drip stojí za hovno. (teď jsem na to přišel a došlo kafe, takže proto to nejdu hned vyzkoušet...)
Předehřátí.
Mám jenom 0,8l buono a tak vždycky šetřím s vodou na předehřátí filtru. Voda po zalití okamžitě spadne z 93 stupňů na cca 85... Tím pádem s touto teplotou nikdy nemůžu extrahovat všechny dobroty, který v kávě jsou že? Neexistuje nějaký přehled molekul, který v kávě jsou, spolu s jejich fyzikálníma vlastnostma? Něčemu podobnýmu se teď aktivně věnuje výzkum konopí, kde teploty při vaporizaci hrají velmi důležitou roli při extrakci terpenů...
Vlastně chci zjistit čím to je, že moje podextrahované kafe chutná hořce, když se všude přitom dočtu, že hořce chutná kafe přeextrahované...