• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: na vážení dávky kávy. neexistuje jinej přístroj, kterej by umožnil přesně a opakovaně určit hmotnost kávy, ze který budeš připravovat kafe, než váha (tedy ideálně váha s rozlišením na 0,1 g).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: K cemu vahu?
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE:
    LM STRADA košík do páky
    http://www.coffeesource.eu/index.php/dopl/p/lm-strada-kosik-do-paky-s-certifikatem.html
    VST košíček 17 g doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/vst-kosicek-17-g.html
    VST košíček 7 g doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/vst-kosicek-7-g.html
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: akorat jsem koukal na ten Cafelat a bohuzel ted nemuzu dat 1k za tamper. Muzes me pls nakopnout k tem sitkum? Nejak nemuzu dohledat kram, ktery by je mel..

    Diky!
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: misky kup Strada, raději ty s certifikátem. všechno ostatní (včetně IMS) je technologicky nejmíň dvacet let zastaralý...

    Tamper musí sedět velmi přesně v misce, budeš pak míň bojovat s kanálkováním na bocích. všechny tampery Motta, co má CS skladem (ty hlínkový levný a taky ty základní dřevěný), jsou naprd, maj menší průměr jak 58 mm. Heavy tamper jsou lepší, ale maj radius na vrchní hraně základny, tak trvá dýl, než člověk odhalí, jestli pěchuje rovně (to ti doma může bejt fuk, pravda). já zainvestoval do tamperu od Cafelatu a nelituju, 58,35 mm přesně sedí ve VST miskách. kdybych teď kupoval tamper znova, tak beru Reg Barber s hliníkovym držadlem a nebo něco od Pullmana (Pergtamp?)... každopádně určitě chtěj plochej typ, ne konvexní.

    hlavně si kup váhu. bez toho to nemá vůbec smysl.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: nebo takhle ne nepotrebuju, ale neresim, protoze uz ted jsem v tom za dost..

    Jinak se musim priznat, ze jsem vcera zkusil par kav a moc (spis vubec) mi to nejde, tak jsem zvedavej, jestli budou znat ty misky dnes..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: toto zatim nepotrebuju. Akorat jsem si objednal na dnes k vyzvednuti 7 a 14 g nepretlakovy sitka od Gaggie, tak pocitam s tim, ze budou podobne tem Rancilio, ktere pridava Bunacafe? Co se tyce temperu, tak si taky rad necham poradit. Maji tam nejake hlinikove od 500,- cca. Cekal jsem, ze jde jen o to, aby presne sedel na misku nebo je v tom jeste nejaka dalsi tajuplnost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    kdybys chtěl knockbox, tak mám doma červenej Small Tubbi
    Knockboxes - Cafelat
    http://www.cafelat.com/knockboxes.html
    a nevim, co s nim (asiže bych ho prodal)... případně ti můžu něco málo poradit ke zbytku přípravy a vybavení (abys nemusel za svůj život vystřídat tolik tamperů, jako já, například).
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    POHODAVOLE: napadá mě coffee source na Francouzské nebo mi mohli mít i v čerstvé kávě u Masaryčky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Mohu jeste poprosit o tip na kram v Praze, kde maj skladem misky a tampery?

    Diky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: pochopil jsem, ze by si nehazel odkazy na kraviny :-)
    KOLU
    KOLU --- ---
    jenom sem to teda blbě napsal - ty věci na homebaristovi jsou skvělý, jen ty odkazy na cerstvakava jsou ouplně mimo...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: diky! Urcite by bylo gut to dat na nastenku. Dneska to ma prijit, tak jsem zvedavej, jaky budou prvni zkusenosti :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: so 1960's... respektive jako by se od tý doby nic nezměnilo a každej chce vyhazovat peníze za vybavení, na kterym bude produkovat něco, co mělo bejt především rychlý a levný (po skončení 2. sv války na kávu v Itálii jiný požadavky nebyly, ehm).

    The Home Barista's Guide to Espresso • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/espresso-guide.html
    Newbie Introduction to Espresso • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/newbie-introduction-to-espresso.html
    případně komplet http://www.home-barista.com/resources.html

    naprostá většina toho je dneska překonaná a naopak tam vůbec nejsou technický pokyny k zajištění konzistence výstupu... jo, je to trochu dost advanced, ale možná si rovnou pust tohle:
    Espresso Q&A on Periscope with Tim Wendelboe
    https://www.youtube.com/watch?v=702hY1Pv_Hw

    v jedný části popisuje vhodný vybavení k doplnění kávovaru (váhy)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Akorat jsem zacal resit spravnou techniku pripravy a nasel jsem:

    Co je důležité vědět před přípravou espressa? | Čerstvá Káva
    http://www.cerstvakava.cz/clanky/co-je-dulezite-vedet-pred-pripravou-espressa/

    Jak připravit dokonalé espresso | Čerstvá Káva
    http://www.cerstvakava.cz/clanky/jak-pripravit-dokonale-espresso/

    Muzu z toho vychazet nebo existuje nejaky lepsi zdroj?

    Diky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JOSKA_CZ: já ji nikde nesehnal, tak jsem akorat objednal new baby a mdf, tak se už nemůžu dočkat :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    POHODAVOLE: na své Gaggia Classic (starší model) jsem měnil jen tu trysku a jsem spokojený :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak jsem mluvil s panem a vysvetlil, ze termostat pry neni treba u tohoto modelu..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JOSKA_CZ: termostat resi, aby nebyla teplota vody moc vysoka? Da se bez toho zit?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    POHODAVOLE: použitelná tryska tam je, termostat imho ne
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JOSKA_CZ: takze to je ta uprava, jak psal [ SPYYDY @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] ? Muzu koukat i po te New Baby Class?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam