• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: https://www.youtube.com/watch?v=7TtYB0KADs8
    me to narocny na pripravu neprijde, filtr tedy asi furt o chlup vic..cekni video (ma asi minutu)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: imho to raději nějakou tu filtrovanou kávu, todle je na přípravu náročnější jak filtr (+ budeš mít kafe všude kolem a třeba 6 káv na poradu najednou ehm....), a především výsledek je nesrovnatelný, navíc jsi zmiňovala, že pijete bazény, tak todle moc tento požadavek neuspokojí....Kvalitní filtr (např: coffeeqoueen nebo velmi oblíbený moccamaster, je jich určitě další řada), k tomu koupíš mlýnek třeba ten co se tu nedávno probíral [ KOLU @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] a máš vystaráno za rozumnou cenu, obsluha přístrojů easy to use. (imho vyměnit filtr, propláchnout, namlýt kafe, nalít vodu, je snažnější operace jak příprava "domácího espresso"). Jediné co si pak musíš prosadit, je nákup čerstvě pražené kávy aby to mělo smysl.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    PAIKA: Hodně se zde doporučuje Rancilio Silvia a kdybych měl kupovat novou mašinu dnes, určitě bych sáhnul po ní, ale ta je bohužel bez mlýnku. Spolu s mlýnkem v tom je ale cca 20k, ale ani v tomto ohledu bych neváhal, kor pokud je vás více, tak ten stroj bude sloužit dlouho. ES8012 má kamarád doma a na mletí fakt nadává od té doby, co to koupil. Já mám samostatný mlýnek od Catleru a nedá se s tím integrovaným vůbec srovnávat, ale to je bohužel logické.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MATESISKO: kdyz bude cas, klidne:D jsme mala firma:), ale samo ze to neni ani mozny a ne kazdej den a hodinu tu sem.. mas pravdu, nemuzu cekat kavarenskou uroven.. ale ted tu mame kapsle, takze budu stastna, kdyz tu bude aspon neco lepsiho, nez to :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    PAIKA: Jestli ocekavas, ze v kancelarskych podminkach vytvoris espresso jako z kavarny, tak budes nejspis zklamana. Nez pakovy kavovar, to uz bude pro lenochy schudnejsi mocca kavovar. Snad jim vsem nechces delat espresso sama :)
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    M4Y4: a jakoze od te same znacky? zkousel jsi neco od nich jineho?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    PAIKA: Ta ES8012 špatně mele, spíše bych sáhnul po levnějším modelu bez mlýnku a koupil mlýnek zvlášť, vyjde to +- podobně.
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEEAK: jj (pořád levnější, jak doprava + clo z USA).

    SAMIEL: když už se tu vytahovalo OE...
    přijatelnost cen bych s dovolením přenechal na tazatelce.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    PAIKA: ahoj, co si pls myslite o techto dvou strojich (do firmy):
    Espresso přístroj s mlýnkem na kávu ES 8012 | Catler
    http://www.catler.cz/espresso/es-8012
    http://www.delonghi.com/cs-cz/produkty/kava/kavovary/espresso/ec-680m
    mate s nimi zkusenosti? u toho delonghi maj jen double floor filtry a to jsou ty ne-profi, ze? nekde jsem cetla, ze s nimi nelze udelat poradna tygri crema, je to pravda?
    a zkouseli jste nekdy micropenu na jedne z tech trysek? se asi moc neda, co?:)
    nechapu, proc vsechny trysky na tech "domacich" kavovarech maji vyslehat mliko do hutny temer pevny hmoty (?)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SAMIEL: ano, já vím .. rozumná cena je dost nespecifikovaný pojem (což ostatně taky zaznělo) .. pro mě je rozumná cena taková, která se nejvíce blíží poměru cena/výkon a to všechny tyhle mlýnky (které jsme navrhovali) splňují .. u těch dražších (pokud dobře vidím) jsem psala, že pokud nevadí za kvalitu si připlatit atd atd ..
    .. pokud pod pojmem "rozumná cena" je myšleno nejnižší cena za ještě ucházející kvalitu - pak je odpověď jasná - Lodos Tramp .. a dál roste s cenou kvalita .. to že ty máš Prolex a jsi happy je fajn pro tebe, ale nemusí mít všichni standarty nastavené stejně jako ty .. mně třeba přijde, že by bylo fajn mít mletí ještě konzistentnější, než zvládne Porlex a pokud se někdy dostanu do stavu, že budu ty peníze mít, tak si s radosí to Lido koupím a budu si vychutnávat super-aeropress i na treku v lese, nebo na táboře s děckama (kde jsme bez elektřiny)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TEEAK: Vis, cela tahle debata zacala tim, ze Violeta chtela poradit rucni mlynek za rozumnou cenu. Ja mam svuj Porlex za 900,- uz dva roky a jsem happy.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SAMIEL: v porovnání s Orphan es. asi ani ne .. je to ta kvalita za kterou si připlatíš .. a nebo si za ty peníze koupíš elektrickej - třeba Baratzu (když ti nevadí, že vyžaduje zásuvku)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KOLU: Kolu, myslim, ze 130 liber neni uplne prijatelna cena
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOLU: o těch jsem teď četla ve Standartu .. tam ale asi jedině shipping z UK, ne?
    KOLU
    KOLU --- ---
    + MadeByKnock mlýnky...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VIOLETA: nejlevnější ruční mlýnky, které už má nějaký smysl kupovat jsou imho Lodos Tramp .. pak klasiky Hario Mini Mill/Skerton .. a ideálně Porlex/Ceramil .. chceš-li opravdu kvalitní ruční mlýnek a nevadí ti za kvalitu si připlatit, pak Orphan espresso dělá Lido (nebo ten větší, co si nemůžu za boha zapamatovat jak se jmenuje) ..
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MATESISKO: jasne, no, kor kdyz v tom nevidi ten ritualek, necichaj u toho vuni kavy a nesleduji to kouzlo pomale extrakce:D
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    PAIKA: Ta Wilfa pracuje na stejne principu jako Moccamaster, je to proste prekapavac, kam nalejes vodu, vlozis filtr, nasypes kavu a zmasknes cudlik. Ale jak rika MR_DAN, lidi jsou neskutecne lenivi. Cely den sedi na zadku a nechce se jim obetovat 5 minut na pripravu kavy :)
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MR_DAN: tak ja spis premyslim dopredu a tak, abych nikomu nepridelavala svymi pociny praci, ze:). makaj tu dost v pohode lidi, v zadnym stresu, takze to mozna prehanim a stejne bych to prevazne delala ja a asi by se nikdo vylozene nerozciloval, kdyby to padlo na nej, ale jak jsem rekla, snazim se najit optimalni reseni a to nejen pro sebe...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    PAIKA: nevericne kroutim hlavou, jak jsou lidi liny :-)) nedejboze ten filtr chtit jeste proplachnout...
    jako v malejch kanclech muze filtr jeste fungovat, kdyz proste nejakej dobrovolnik cas od casu udela celou tu velkou konev a ostatni si prijdou jen dolejt... tak jsme to meli v minuly praci a docela to fungovalo.. jen tam tusim bylo uz namlety kafe typu tchibo a spol a mainstreamovej prekapavac, zadnej moccamaster (ja tenkrat kafe moc nepil, tak ty podrobnosti nevim)
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MATESISKO: jenze kvalitnejsi kavu moc jako mletou nesezenes, takze to uz spis nejaky levnejsi mlynek tu mit a namlit kafe snad zvladne kazdej, nastaveni atp by bylo prip. na me.
    jde spis o to,ze kdyz dojde filtrovany kafe, tak musis 1) namlit novy, 2) vyhodit to stary, 3) vlozit novy filtr, 4) nasypat kafe, 5) nalit vodu, 6) zmacknout cudlik a 7) pockat, az se prefiltruje :)) a to by, verim, bylo pro spoustu lidi neunosny:)

    tyjo, wilfu vubec neznam, zajimava vec..to je taky jak filtr, akorat ti voda jde z ty nadobky spodem, co? v cem je to lepsi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam