• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUNTL: jemnost/hrubost mletí ovlivňuje, kolik složek - a tedy i chuti a jaké chuti - se ti do extraktu vylouhuje .. nevím jak to funguje v ibriku (když se mele na prach), ale všechny ostatní metody (včetně espressa) to takhle mají a jsou na to hodně citlivé - teda aspoň já to tak chuťově vnímám
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TEEAK: rozebirani uz nekolikrate probehlo, v tom to neni. S tou vhodnosti jsi me nepotesil, svet je tak slozity... Ale nejaky drippery nebo kyhovejra kvuli tomu porizovat nebudu. Ale jo, je pravda, ze nejjemnejsi mleti ve stavu pred poruchou nedosahovalo jemnosti profi mleti z prazirny. Jde u te jemnosti ale o neco jineho, nez ciste o mechanicke vlastnosti - ze to neudela pekny logr a kafe neni tak husty nebo jak to popsat?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUNTL: znovu rozebrat a složit (a cestou kouknout, jestli něco nechybí či není složeno špatně) .. btw: Skerton není dělanej na mletí jemné kávy (je to mlýnek na alternativy a nemělo by se na něm mlít ani na espresso (což se při zavření všech očí dá - ale je to mizérie), natož na džezvu) .. prostě na to není stavěnej
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    help! Od jara mame mlynek Hario Skerton. Pekne mlel nekolikere druhy kafe ruzneho stupne prazeni. Pak prisla kamaradka a v zachvatu pilnosti ho umyla. Od te doby je to zoufaly. Aby mlel, tak se musi nastavit maxi hrubost, pada z toho takovy sterk. No a my potrebujeme extra jemne mleti na dzezvu. Toho vicemene nelze docilit, nebo mozna po najmuti namezdni sily, ktera by nekolik hodin v kuse tocila, aby namlela davku.
    Maji mistni experti nejaky napad, co s tim?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BINARY_PARANOIC: ja to řešil před nedávnem a dopatral jsem se Gaggie New Baby a Classic, která už nešla sehnat..
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    CABANNOS: tak když jsme u toho :) Co byste považovali za „nejlevnější použitelný“ pákový kávovar pro domácnost, tedy řekněme třeba jen 2 kávy denně?
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Dobra kava v Bratislave?
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Test pákových kávovarů pro domácnost: Kvalitu dostanete za rozumnou cenu
    http://zpravy.aktualne.cz/...o-domacnost-kvalitu-dostanete-za-ro/r~f491eb16556811e5a80c0025900fea04/ au.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FRUITS: proto to kakao místo čokolády .. tam by sedělo pak i to "kakočíno" :D
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FRUITS: a jestl fakt tváš na koko tak to třeba pán pije někde v zapadlé kavárně kde tak nazývají cppuccino s kokosovým sirupem :D Názvům a fantazii se meze nekladou...
    A proč si se ho nezeptal jak to má vypadat a chutnat nebo co to je?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FRUITS: google a trochu přemýšlení nad tím jak se to asi píše:
    Choco chino
    A cup of cappuccino with hot chocolate
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    čokočíno to určitě nebylo. To bylo kokočíno.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FRUITS: buď to RUZOVYKOLOUSEK: a nebo si někdo počeštil "mokačíno" a místo čokolády tam vrazil kakao ;)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    FRUITS: to bude asi Chococino, produkt od Nescafé Dolce Gusto, v podstate horka cokolada :)
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Ahoj, včera se mi v práci stala zvláštní věc.

    Nikdy snad za tu dobu, co dělám po kavárnách, se mě na to nikdo nezeptal, až včera...

    Nevíte, co to je kokočíno? (fonetickej přepis) (nebo kakočíno...)
    JNK
    JNK --- ---
    Neví někdo náhodou, zda se někde kolem prahy dá sehnat indická nilgris plantation nr. 5.

    Ta káva mi hrozně chybí.a
    CLICK_JOE
    CLICK_JOE --- ---

    www.strietman.net

    www.facebook.com/WELOVECOFFEE/videos/10153618097349413

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DYSTOPIK: byla jsem líná tam dojet a tak máma koupila nějaký supermarketový do automatického kávovaru. 1) cosi z lidlu - 3 kafe a šlo to na kompost, snad se celý zrna rozloží 2) segafredo - rodiče to vypili, já to jednou vyšťourala a nasypala si do stroje doubleshot (jaká škoda), zbytek dní vařím jen frenchpress a ke kávovaru radši nechodím 3) teď je tam lavazza a já dělám frenchpressy a příští týden musím zajet do přístavu pro Balírny.

    Na úroveň hrnek kafe s mlíkem ve spěchu nebo po ránu Balírny stačí, výše jmenované už ne.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    to kafe z balíren se nezavděčí lidem, který jsou zvyklý na výběrovky, ale rozhodně je to mnohem lepší volba, než nějaká lavazza, nebo jiný kafe ze sámošky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    EXAGE: všichni tam jednou musíme...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam