• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SNORRY: Czech Bar Avards nejsou rozhodně jenom o kvalitě kávy (v kategorii kavárna) .. a je to přesně jeden z důvodů, proč tuhle soutěž kdekdo zatracuje .. na druhou stranu, kdekdo by ji chtěl vyhrát (nebo se alespoň hezky umístit) a rozhodně má svoje opodstatnění :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SNORRY: To tak odpovida. Jak rikam: top five to neni, ale na rozdil od bohemky my prisli celkem OK - tak mne zajimalo, zda tam jeste nebyl nejaky nedavny pokles. (Interier mi nevadi, jen bych vykopal superaky a nechal V.)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    SATAI: Byl jsem asi jenom 5krat, tak nemuzu hodnotit jestli maji konzistentni vykony, ale espresso mi prislo pokazdy uplne bez tela, jako porad bych tomu dal 7-8 z 10ti, ale teda na 4ty misto v republice to teda fakt neni (kvalitou kafe), nehlede na ten interier....
    SATAI
    SATAI --- ---
    SNORRY: Anonymové se nějak pokazili? Co si pamatuji, tak nebyli špatní (mezi pěti nejlepšími sotva, ale taky ne provar jako bohemka)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MR_DAN: To je celkovy poradi serazeny od nejlepsiho? Jako bohemka a anonymous tam fakt nemaj co delat, pokud to tak je..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MIMA_A: za interier dostali taky nejaky umisteni .. ja tu soutez neporadal, jen predavam informaci :-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MR_DAN: nevim, jaky jsou kriteria. na kafi jsem si tam v zivote nijak nepochutnal. jestli preplacanost interieru, tak je to jasny. a to nerikam, ze bych byl nejak zaujatej ..
    SATAI
    SATAI --- ---
    MR_DAN: Nevim, zda jsme proste jenom nemeli smulu na baristku, ale zrovna bohemka byla pro nas brutalni zklamani (jako by to v tom aeropresu nechala louhovat moc dlouho, ale sedeli jsme vedle, tak jsem pod prsty nekoukal a tipuju jenom podle (ne)chuti).
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    Czech Bar Awards 2015
    Nejlepší café bar / kavárna

    La Bohème Café, Praha 2
    EMA espresso bar, Praha 1
    Můj šálek kávy, Praha 8
    AnonymouS Coffee, Praha 2
    V Melounovém cukru, Brno
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SARKUF: tak snad budu mit stesti :)

    Diky!
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    POHODAVOLE: jj dělají DS, filtr dělaj chemex... Vlastní to moc milá paní, která to i umí připravit, jen když jí tam vypomáhá kolegyně, tak to neni úplně ono. Nicméně myslim, ze smutnej nebudes.)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nebyl nekdo tu? Dle webu DS maji DS, tak by me zajimalo, jestli je to aktualni a jestli ho umi pripravit. Rad bych tam skocil v sobotu, ale nerad bych byl smutny :)

    Chococafé fabrique - Říčany, Středočeský
    https://foursquare.com/v/chococaf%C3%A9-fabrique/537b1863498e742330dccebb
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    EXAGE: To je obecný jev v celém světe. Dobré kafe je čím dál dražší. Dlouho jsme drželi ceny stejne i pri rostoucí ceně nákupu. Ale drobné zdražení přijít muselo. A tak to bude všude.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Tohle by se sem možná hodilo:

    Suzanne Renaud - Káva
    Zdeňku Řezníčkovi

    Je to jen malé zrnko v hnědém rouše, zrnko mezi tolika zrnky, zrnečko nepatrné...
    Ale dívám se na ně s úctou, s podivem, neboť vím, že je to víla, ale, jako všecky víly, je vrtošivá; je třeba se jí zalíbit, a potom oživne a promění se; je to klíč blahých potulek, klíč snů.
    Někdy se pootevře jako v pohádkách; vyskočí odtud němý čaroděj barvy tisíce a jedné noci, jenž vklouzne do duše po sametových schodech, spřede tam ve mžiku svá vzdušná tenata zabarvená temným zlatem, do nichž se zapletou sny, vypůjčuje si od vody, bublající na ohni, útlou a šeplavou loutnu, uspavačku hadů. – Opravdu, proniká až do útrob kouzlo s tou neodbytnou a líbeznou vůní. Vnímání se zjemňuje a rozhojňuje; srdce bije z větší šíře a s větší silou; obraznost se honosí a otvírá na svět tisícero krásných, udivených očí; naděje, skoro již vyhaslá, počíná se třpytit jako brouček na slunci, a radostně si brousí nožky.
    Někdy je okouzlení ještě tajemnější: neznámý, rozptýlený jas, posvátná zádumčivost zahalují a ukolébávají duši, těžkou, zavalenou trýzněmi, jež zahnívají. Tak někdy jas měsíce očaruje rybník, zasypaný spadalým listím.
    Káva je hořká jako všecky krásné rozkoše, ale ta hořkost potěšuje a sílí; je také těkavá, plachá, svrchovaně nedůtklivá – krůpěj vody, obláček páry, okamžik nedbalosti – vš – vše odlétlo – zbývá nápoj všelijaký, a tichý černokněžník za našimi zády se výsměšně ušklíbá.
    A přece si libuje v hebounkém oblaku ze smetany, jako noc má zalíbení v mléčné dráze.
    Je velmi vybíravá v přátelství a není ve svém živlu, jako víno, uprostřed hodovníků; potřebuje zjemnělé shody duchovní, pohledů, které se zalesknou a odpovídají, ticha a odmlčení. Ale je také žárliva, a nade vše jest jí milá duše samotářská; tu, a jen tu poutá magií nejskrytější.
    Každá doba roční jest jí přízniva. Jaro se v ní vroucněji zelená, tajemněji šeptá démantovými dešti, léto je královštější, podzim umrtvenější, prudčeji okořeněný vroucí trpkostí. Ale především v zimě – a v letech prokletých – jsme pocítili nejlépe její moc. Tehdy nás její nepřítomnost zůstavovala v chudobě a nahotě, byli jsme zchátralejší než pobořená zeď v ponurém předměstí, více vystaveni vichřicím nebes, posměchu mimojdoucích. V těch dobách byl svět jedinou, nesmírnou pastí, v té trůnil pavouk s obludným břichem, počmáraným drápatými kříži. Stačilo gesto nebo slovo, aby se vyřítil na kořist. Jak tedy žíti? Jak najíti každého jitra odvahu k střetnutí se všemi strašlivými „snad“, jež se choulila v zákoutí zsinalých zdí? Dnes – možná – na našem prahu vztyčená příšerná silueta, která znamená vyhnanství a smrt. Jak odolati, ne-li modlitbou, vzepjetím k Bohu, výkřikem zoufalé naděje. Ale, jestliže duch zápasil, ubohé tělo bylo zkřehlé a ztrnulé úzkostí. Šťasten, kdo tehdy mohl zavolati koníka – černokněžníka z Arabie, vyžádati si od něho chvilky úniku, odvahy, aby překročil hrozný práh dne jediným skokem, jsa zavinut do jeho vonné a temné hřívy.
    Ó cinkotu zrnek, sypaných na semletí! Vzdálený, vzdálený, jakoby přilétlý s růžové báně v nějakém kraji dětství nenávratně ztraceného... Po klekání duše, jehož lístky opadávají venku na sněhu k nohám Neposkvrněné, jak je slastné, ó básníku, ve chvíli zpola noční, kdy kuchyně jest červeně žíhaná a teplá, toto pokorné klekání ducha!
    Což, řeknete, tolik je toho v koflíku kávy? Jen se usmívejte, nezasvěcení. Píši pro věřící své setmělé a hřejivé církve. Ti srozumějí.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: tak se shipingem to asi fakt levnější nebude.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Nemáte prosím někdo typ na pražírnu (po Evropě), kde berou paypal nebo platbu kartou a posílají do Čr? Přijde mi, že teď kafe u nás nějak podražilo a tak bych klidně zkusil něco z venku..
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MESKALITO: amici i light roast vyberovyho kafe maji spis tmavejsi nez v evrope...
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SATAI: vzpomnel jsem si na vyrok JH pred dvema tydny na festivalu... k pousmani
    ZOOSEX
    ZOOSEX --- ---
    MOMENT: nenosil tehdy náhodou strašně silný brejle?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    typek, co vytvoril starbutts chtel udajne amikum ukazat, jak se dela italsky kafe a podle jeho slov se inspiroval v milane
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam