• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KEB
    KEB --- ---
    Jak moc kvalitní/nekvalitní je ruční mlýnek HARIO?
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    MAR_TINA: žádná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Evropská unie chce úspornější kávovary. Na vývoj dala 46 milionů korun

    Nový presovač by měl být podle projektu bezolovnatý, energeticky úsporný a připojitelný k internetu. Podle Bruselu ve výsledku profesionální baristé při přípravě kávy ušetřili tři procenta energie oproti současnému stavu,

    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/...dala-46-milionu-korun-1kq-/eko_euro.aspx?c=A160803_144147_eko_euro_kris

    Početní úloha: kolik elektriky musí spotřebovat Evropa při přípravě kávy v příštích letech, aby byla investice 46 milionů korun oprávněná?

    Pro pokročilé : kolik kaváren zkrachuje bez náhrady na základě nařízení o koupi úsporného kávovaru?
    KEB
    KEB --- ---
    COUDAK: pokud ji máš biologicky nevhodnou, tak ti ta půlminuta varu stejně nepomůže. Musel bys ji vařit něokolik minut.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    VIK: podle mě ne. Bod varu je spíše důležitý kvůli kvalitě vody. Pokud máš vodu ze zahrady ze studni, kde není zrovna optimální, provařil bych ji. Pokud máš kojeneckou vodu z kohoutku jako já, není potřeba.
    VIK
    VIK --- ---
    KOLU, ADAM: Já jsem to vždycky chápal tak, že voda se má uvařit a pak počkat, než se ochladí na určitou teplotu. Ty rychlovarné konvice, kde nastavíš teplotu, ale fungují jinak - tj. voda neprojde bodem varu. Je to nějaký zásadní rozdíl pro přípravu kávy?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOLU: Takhle jsem to dělal doteď, ale výsledky nekonzistentní. Navíc stará konvice se právě rozbila.
    KOLU
    KOLU --- ---
    a my línější máme rychlovarku a k tomu obyč konvici se zobákem. těsně po dosažení bodu varu a přelití 600-800 ml vody z rychlovarky do tý se sosákem klesne teplota typicky k 94-96 °C, což je ideální k tomu začít rovnou zalejvat kafe.
    ADAM
    ADAM --- ---
    netušil jsem, že existují, ale je to asi ještě lepší nápad. díky za tip.

    (našel jsem třeba tuto, asi ji objednám: https://www.mall.cz/rychlovarne-konvice-termoregulace/graef-wk-702 )
    SATAI
    SATAI --- ---
    ADAM: proč ne rovnou konvici, které se nastaví teplota?
    ADAM
    ADAM --- ---
    je dobry napad koupit konvici s teplomerem? pripadne tipy na nejakou?

    takovyto teplomer asi nebude dostatecne presny, co? 
    http://www.famtastic.cz/Klarstein-TK7-Aquavita-Cream-rychlovarna-konvice-1-5-l-2200W_i61580.htm
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    JUANITA: Já jedu už druhý rok tuhle a taky super.
    LCD 1000g 0 1g Scale Electronic Digital Balance Weight Scale | eBay
    http://www.ebay.com/...ronic-Digital-Balance-Weight-Scale-/221466664003?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    rad bych si domu (na v60) poridil nejakou presnejsi vahu nez supermarketovou OEM, ktera odesla.. existuje nejaka rozumna, kvalitni (, levnejsi?) varianta k hariu?

    diky moc.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SATAI: to nebudeš .. rozhodně je to levnější a stejně účinný jako "sodastream" třeba i jen na vodu a když se jí mermomocí budeš chtít zbavit, tak ji pošleš dál třeba přes bazoš .. :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SATAI: no tak pak bazaose/blesaky a cas si zkratit pripravou kavy bezne :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DEIKSAC: ja vim, ale chci to zkusit se zapujcenou. Nechci mit pripadne doma dalsi zbytecny kram..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam