• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CONTINUITY: má to certifikát? - tedy přeškrtnutý klas? Pak je to nějaká mňamka, kteoru deproteinizovali. ne, nejde to nějakým přirozeným procesem. otázkou opět je, proč to, u všech bohů, někdo kupuje, když jsou k dispozici přirozeně bezlepkové kávové náhražky.

    Pokud tam není oficiální štempl o bezlepkovosti, tak to bude nějaký marketingový blábol na úrovni zlá pšenice, hodná špalda.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KOLU: Jak co, třeba čekanka lepek neobsahuje. A teď mám model na bázi čekanky, ječmene a žita, který údajně lepek neobsahuje, dokonce se podle toho jmenuje, ale to moc nechápu, protože pokud vím v žitu lepek je....
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEEAK: žena je celiak a má k tomu alergii na mléko (ne laktózu)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOLU: dobrá poznámka, ale jako živoucí celiak můžu říct, že si dávám sakra bacha na to v čem lepek můžu najít a v čem ne (a když je pochybnost, tak mám smůlu a nejím/nepiju) .. a často vysvětluju, že tam ty ingredience mají napsaný blbě :)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KRISPINAA: celkem zajímavá alternativa je tendle roibos, tlačíš to přes páku, jen potřebuješ spešl sítko, který tam také prodávají, latte/cappucino je z toho je celkem fine.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BINARY_PARANOIC: cafefin,polis,kchj/vnitro,stastna kavarna?...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JINX: Myslím, že tohleto je hodně individuální, ale pro mě to tak je. Kafe mě vysušuje nejvíc, pak černej čaj, pak zelenej čaj, a věci jako maté, wayusa, guarana, jihamerická balení kofeinu:)) asi nejmíň.
    Na druhou stranu ono to vysušování může být i dobrá vlastnost někdy
    SATAI
    SATAI --- ---
    JINX: jinak pokud je zle, tak se prodavaji rehydratacni roztoky v prasku (Kulisek...) nebo se da snadno doma namichat (cukr, sul, soda, dzus a voda, pomery si vygooglis). A ionty v krvi se IMO kontroluji na preventivnich kontrolach u obvodaka.
    JINX
    JINX --- ---
    SATAI: vodu samozrejme piju a to hodne, ale jsem pak desne nafouklej. A soleni zkusim, nepouzivam sul skoro vubec a moc mi nechybi.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JINX: co proste pit vodu, dzus a solit?
    JINX
    JINX --- ---
    CONTINUITY: guarana je mene mocopudna nez kafe? Priznam se ze s timhle problemem docela dost bojuju, protoze s moji spotrebou kofeinu jsem porad dehydratovan a nevim jak z toho ven :(
    KOLU
    KOLU --- ---
    jenom bacha, že taková sranda většinou obsahuje lepek. abyste to náhodou nezapoměli zmínit pokud si u vás to "bezkofeinový kafe" bude objednávat někdo s alergií na lepek.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZUZKAOU: ale jo, máš pravdu, chápu že to tak jde vidět :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZUZKAOU: Obilný kávoviny jsou u nás možná tradičnější než kafe. Všecko možný můžeš upražit a získáš nápoj podobných parametrů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CONTINUITY: tak minimálně v názvu se na kafe odkazujou, žejo.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZUZKAOU: Mě vyhovuje, že není tolik vysušující a kofein v guaraně snáším líp než ten v kafi. Ale mám ráda obojí, obilný kávy, i kvalitní normální kafe.
    To je jako bys psala, že černej čaj je špatně protože je to mizerná náhražka kafe...nebo že kafe je naprt náhražka čaje :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZUZKAOU: To není náhražka kafe, to je nápoj, kterej je dobrej a zajímavej sám o sobě. Proč by to měla být náhražka něčeho? Má jiný vlastnosti, něco má společnýho s kafem a něco ne.
    KRISPINAA
    KRISPINAA --- ---
    Super. Děkuju za tipy. Pro mě je taky nesmysl mít bezkofeinovou, ale nejsem majitel, pouze zaměstnanec, tak se snažím aspon, aby zlo bylo co nejmenší... ty obilné kávy jsou opravdu zajímavá varianta.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BINARY_PARANOIC: a vlastne mival Vnitroblock. Pocitam, ze stale maji.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BINARY_PARANOIC: Paralelni polis. A nejspis leckde jinde.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Netušíte prosím, zda se dají kávy od NORDBEANS koupit i někde v Praze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam