• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    VOZKA: přesně ty filtry, do kterých to dávaj, se dají koupit za hubičku na aliexpressu a do toho si pak nasypat jakoukoliv kávu dle libosti
    například tu:
    https://www.aliexpress.com/...me-Office-Travel/32872824828.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a8d04c4droZ9Zw
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A je to vždy hnusný. To už lepší byl instant od pár praziren (nejlepší zatím od Tandem z USA).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VOZKA: drahý, mletý předem, převážně tmavě pražený, s hromadou obalů
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Překapávaná káva | DRIP IT
    https://dripit.cz/
    tohle znáte? Namletý (údajně tak čerstvě jak to jde) kafe v jednorázovejch pytlících na drip, co se zavěsí na hrnek.

    U člověka co má řekněme aeropress a mlejnek kterej se do něj dá strčit si úplně nedovedu představit situaci, kdy by bylo jednodušší/praktičtější si s sebou místo toho brát nějaký pytlíky, z kterejch to kafe zákonitě bude horší. Ale pokud přenosnou výbavu nemá/nechce, tak tohohle jsem dneska jeden pytlík ochutnával a překvpivě to vůbec neni hnusný. Neni to teda ani nejak zvlášť dobrý, ale prostě je to přenosný víceméně instantní kafe, který skutečně chutná jako kafe.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JUANITA: jsem rad, ze v tom nejsem sam :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BLACK_ONYX: rwanda coko i nano challa i treba la folie mi chutnaji, neni to zadny ulet smerem do kyselosti nebo zemitosti, ale vsechno prima vyvazeny. s tim propijenim se souhlasim; driv bych se temer stydel koupit si neco jinyho nez afriky, 'aby to nahodou nebylo malo kysely', casem si clovek rozsiri obzory a chute... DS podle me mel subjektivne posledni dobou tvamsi serii, ale jak pises, bude to zase jinak.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BLACK_ONYX: to je taky mozny. Na zacatku mi stacila ke stesti kyselost a dnes uz taky clovek hleda vic. Kazdopadne uspokojeni jsem treba nasel onehda i v Kenye od Five Elephants. Maj to teda taky super :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLACK_ONYX: rwandu máme, až načnem, dám vědět.
    přimlouvám se, aby do dalšího předplatného šla nějaká naturální.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BLACK_ONYX: To same u mne. A to same u vina. Driv clovek zasel k brewbaru nebo do Veltlinu a tyden o tom vsem vypravel. A dneska?
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: k tomu DS jeste - z meho naprosto laickeho pohledu - nicmene na zaklade toho, ze doma mesicne spalime tak klidne i 1.5 kg zrnek, vetsinou i z jinych praziren, tak ja si je docela prohlizim, a musim rict, ze zrnka z DS jsou co do konzistence ve velikosti/stupni uprazeni/a tak nejak "vizualni kvalite" naprosto top.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    POHODAVOLE: Ba naopak, stále to není tak obrovské množství, ale taky ne nezanedbatelné. Díky tomu se dostáváme k hodně zajímavým a hodně čerstvým věcem. A máme kolikrát možnost přednostního výběru, díky dlouhodobé spolupráci. Z posledních Afrik naruralni i promytá byly naprosto famózní, Rwanda Coko mi přijde taky dost v pohodě.
    Ale rozhodně budu rád za jakoukoliv zpětnou vazbu.

    Není to trochu tím, že ses k tomu už hodně propil? Dříve jsem byl paf z každé druhé kávy, kterou jsem ochutnal. Dnes si sednu na zadek jen parkrat do roka. Ale celkově se hodně zvedla kvalita českých praziren.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JUANITA: bylo to spatny, jo? ja jako nejsem zadnej somelier, tak abys pak nebyl zaklamanej :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BLACK_ONYX: vetsinou beru Afriku. Dnes mi kamarad priveze 250g jeho kafe, tak si pristi tyden zkusim objednat u pani tu Hambelu a dam vedet. Uz me tak napadlo, nemuze to byt ve vasem pripade uz pomerne slozity, sehnat takovy mnozstvi kafe a drzet furt vysokou uroven? Kamarad zrovna dnes rikal, ze to co bral pred x mesici, uz dnes neni a nema moznost alternativy se stejnou kvalitou.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    POHODAVOLE: A jakým způsobem? Resp u jakých káv? Například současná Hambela na espresso je super stavnata a sladká. Jestli ti jede sweetshop, tak tohle tě taky bude bavit. Bylo teď období spíše “konzervativnějších” káv, ale už nějaké Afriky máme na skladě a další na cestě.
    I nějaké ty naturaly zase :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MR_DAN: to zni dobre. mel jsem jejich prvnich par batchu a od te doby se bojim si to dat, tak to asi uz vychytali.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    a co rikate na Alf&Bet? cili novou prazirnu co provozuje EMA ... ja ji mam kousek od baraku, tak uz jsem tam bral asi 2-3x a zatim si nemuzu stezovat :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: osobně mě pak překvapí, co je kámoš schopnej uprazit za minimální cenu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JUANITA: já právě piju většinou square mile nebo od kámoše. Double shot máme v kavárně v okolí, tak beru většinou jen nouzově.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    POHODAVOLE: tak zkouset jinde. ja jsem spoko.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JUANITA: me ti prave prijde jako velkej prusvih, kdyz si koupis za vic jak korunu / gram "obycejny" kafe :)

    MAR_TINA: urcite jsem nemyslel, ze by bylo hnusny, ale neprijde mi luxusni jako driv a s tim se clovek samozrejme blbe srovnava :)

    MIMA_A: ono na ty teplote neco bude. Ja ted delal 14 dni aeropress a taky mi chutnal vic, kdyz jsem byl s teplotou do 75..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam