• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    KURE: Díky, to si myslím to samé. Tu termosku vnímám jako trik na zachování konstantní teploty během 3 minut extrakce, ale i k tomu jsem trochu skeptický.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Rozdíl mezi několika frenchpress konvičkama jsem nepoznal.

Termoska může mít vliv na louhování za stálé teploty, pak se stlačí píst a kafe rozleje do hrnků. I když to vypadá pěkně, tak se mi za to ty peníze dávat nechtěly.
    KURE
    KURE --- ---
    JOSKA_CZ: Srovnání nemám, ale neumím si představit jak by to mohl být rozdíl v chudi. Může být rozdíl v množství kalu který projde sítkem, ale tam myslím bude daleko víc záležen na mlýnku. Frenchpressů jsem měl hodně, rozdíl jsem nepozoroval.

Funkce termosky (ultimo) mě u frenchpressu udivuje,
    tak nějak nechci skladovat kafe hodiny ve stejné nádobě s logrem, byť oddělené sítkem. Imho vyhozený peníze.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Máte někdo srovnání mezi IKEA frenchpressem a něčím sofistikovanějším? Třeba Hario nebo Frieling Ultimo (mají na Doubleshotu). Je to stejné nebo jde poznat rozdíl?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    SATAI: O Liberci vím, jen se až tam dnes nechci s dětmi tahat.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SAMIEL: V Liberci.

(Just trolling. Pokud netrvas na fyzicke navsteve, tak ted vetsinou objednavam pres kofio a ma to svoje kouzlo.)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Nějaký tip, kde sehnat dobré zrno na filtr v Jablonci?
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    FARFELOO: klidne aergrind, akorat je mensi, tak 25g najednou
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KOLU: Aergrind nebo Feld? Cena je rozhodně příjemnější než Comandante...
    KOLU
    KOLU --- ---
    FARFELOO: made by Knock
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Zdravím! Chtěl bych domů pořídit lepší mlýnek na V60 filtr. Momentálně máme (asi) Rhinowares ruční (mám dojem, že podobných je na trhu dost). Sloužil dobře, ale jeho limity v konzistenci jsou poznat. Použití je většinou 1-2x single dose za den. Koukám se po Lido / Commandante / ?, protože elektrický je nejspíš overkill při tomto množství. Máte nějaké doporučení v této kategorii?
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    MESKALITO: spíš jsem si představoval něco takovéto: https://www.youtube.com/watch?v=BgwuWO3d2IA
    je tam také úplně jiná cena a věřím, že kafe z toho bude také dobré.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    MACCINO: počítej s celkem vysokou pořizovací cenou, hledej něco v tomto stylu
    VÝROBNÍKY FILTROVANÉ KÁVY A ČAJE - PRIMAGASTRO
    https://www.primagastro.cz/vyrobniky-filtrovane-kavy-a-caje/?order=-price
    Velkokapacitní překapávače BRAVILOR BONAMAT | PROFIKUCHYNĚ
    http://www.profikuchyne.cz/velkokapacitni-prekapavace-bravilor-bonamat/
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    Ahoj,
    neviděli jste prosím někdy nějaký přístroj, který by uměl udělat sám od sebe cca 50l - 100l kafe? Nyní připravujeme kávu pomocí Drip V60 a než člověk překape takovéto množství, tak to přeci jen trvá.
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    J4C0B1M: real info. Psal sem jim
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    SPACEX: to je real info nebo nakej odhad?
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    EXAGE: no... Chtel bych vid3t toho sebevraha co do toho s mesicnim najmem 70 000 + DPH pujde
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    --- --- 13:11:51 12.8.2020
    Nechcete nam nekdo na Petrinach otevrit kavarnu? Pitelneho tam neni siroko daleko nic...

WILLOW
    WILLOW --- ---
    JJGG: Catler jsou podle mne skladovy zasoby...
    otazka je jestli za ty cca dva tri roky co sve vyrobky prejmenovaly na Sage ubehla nejaka technologicka zmena ?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam