• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    UMIAKI: prave ze na svetly kafe to neni vubec jedno, tam je potreba vyssi konstantni teplota aby se to dobře vyextrahovalo a nebyla to kysela ridka brecka
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KURE: To záleží co piješ:-) Jestli tmavě praženou kávu, tak potřebuješ něco co si hlídá teplotu - třeba Bonavita nebo Moccamaster. Pokud ale piješ světle praženou výběrovku, tak jsem za to, že je to úplně jedno a já sám používám něco jako tohle - https://www.alza.cz/eta-3174-inesto-d485469.htm protože to leželo u tchyně doma. Kdybych si to měl kupovat, tak dám trochu více na design, ale víc než 2000 bych do toho nedal.
    MNOHEM důležitější než samotný překapávač je kvalita zrnek, kvalita mlýnku a čistota překapávače.
    KURE
    KURE --- ---
    hola vespolek, poradíte, elektrický prekapavac, nějaký slusný, levny?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KULHY: Ta Baratza Sette je super i na single dosing, retenci má snad méně než gram :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    FARFELOO: No a vcera jsem si ho rezervoval. Tak to bude na vanoce no :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KULHY: Na to byl navrženej Niche, ne? Asi je to o něco dražší, ale slyšel jsem samý dobrý věci...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    KULHY: Tipl jsi to spravne, dneska jsem ho prvne zkusil. Takze opravdu prvni dojmy. Na przadno tissi nez Ascaso, s kavou hlucnejsi.Lepsi vydej do paky (mene bince okolo to me dost stvalo), vetsi retence kavy, lepsi konzistence mleti(ale to mohl byt problem kusu), za me lepsi regulace hrubosti.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Jeste mam dotaz jak vam vase mlynky funguji pro single dosing? Chtel bych do mlynku sypat fakt jen jednu davku a nenechavat zrnka v zasobniku.
    KULHY
    KULHY --- ---
    NINE_OF_NINE: Koukal jsem ze jsi uz poridil Eureku. Nejaky prvni dojmy?
    KOLU
    KOLU --- ---
    pohled do utrob treba Mazzeru Kony je docela jasnou odpovedi... vetsina mlynku s plochymi kameny ma celkove mensi mleci komoru kolem unasecu kamenu.
    v cem je vetsinou zakopany pes je otvor, kterym se kafe vyhazuje ven. vetsinou tam je neco co pusobi trochu odpor, kvuli vyssi konzistenci davkovani, noa pred tim se holt musi nejak hromadit a tlacit kafe, jinak by to nefungovalo.
    KOLU
    KOLU --- ---
    ne
    KULHY
    KULHY --- ---
    Nejsou pro nizsi zbytky, snazsi udrzbu a celkove domaci pouziti lepsi konicke kameny?
    B3DA
    B3DA --- ---
    UMIAKI: nezminoval jsem, kdyz uz jsi to psal niz.. zustava tam dost, cca 3.5g
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    B3DA: A co retence? Kolik gramů zůstává v kamenech?
    KULHY
    KULHY --- ---
    Diky moc vsem za sdileni, fakt jste mi tu okomentovali snad vsechny kandidaty, takze mam zase trochu vic jasno.
    B3DA
    B3DA --- ---
    KULHY: rockyho mam.. ale na espresso je pouzitelna jen hrubost cca do 5 (z nejakych 50+ kroku)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KULHY: Asi rok a melu tak 50g kávy denně. Koupil jsem si ji přes kamaráda pražiče, který v denním provozu používal Baratzu Encore a snad po dvou letech vyměňoval kameny, jinak cajk. Nebál bych se toho.
    KULHY
    KULHY --- ---
    UMIAKI: Slysel jsem tvrzeni, ze Baratza nic moc nevydrzi. Jak dlouho ho mas?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KULHY: Já Sette 270 s časovačem. Koupil bych ho znova ale buď jako verzi s váhou nebo tu obyčejnou Sette 30.
    Vzal jsem ho protože Rocky má hodně velký zbytek kávy po namletí a já doma piju filtr a espresso, tak pokaždé jinou kávu.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já používám tu plastovou lžičku, co se přibaluje k Silvii ... nevěřil jsem tomu, ale naberu plnou zrnek do mlýnku, ladím řádově o víc/míň plnou podle druhu kafe/pražení (doslova o zrnka na jedno kafe) a funguje to překvapivě přesně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam