• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    SAMGARR: A myslíš teď to aktuální, co praží poslední rok v ČR? Oproti tomu co dováželi skrz německo mi přijde že se kvalita velmi posunula.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FRUITS: Skoda, ze to kafe prazeny tak jako by ho posilali rovnou z tech horicich skladu.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Black Seeds - Zapatistický rok kávy
    http://blackseeds.net/2020/10/01/zapatisticky-rok-kavy/
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    UMIAKI: nejde o matros, jde o vnitrnosti... naprd
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KURE: Na kofio.cz maji ted moccamaster za zajimavou cenu (5300). Ja jsem s nim naprosto spokojeny. Komu ho doporucim, ten je taky nadseny. A konstrukcne tomu nemam co vytknout, vypada, ze mi vydrzi az do duchodu :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KOLU: Zkusím to otestovat jestli vymyslím jak:-) Mám doma jen vpichový teploměr na maso... Teoreticky jsem myslel, že plastový překapávač bude líp držet teplotu než nerezový.
    KOLU
    KOLU --- ---
    UMIAKI: velmi casto ta teplota ani nedosahuje 90 C a jeste casteji je velmi nekonstantni. zalezi na konstrukci.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOODIA: No a levné kávovary tam prostě prskají vodu blízkou 100°C, ne?:) Takže za mě fajn. Jsem líný kroužit konvicí a tohle mačkání tlačítka mi vyhovuje :-)
    KURE: Jo, přesně tak - tahle Bonavita je asi tak cenově minimum, pokud chceš něco "lepšího" - https://www.kofio.cz/prislusenstvi/kavovar-bonavita-bv-1500ts/342
    KURE
    KURE --- ---
    UMIAKI: BOODIA: pro kafe si chodím do místní pražírny, nevím jestli umím správně popsat míru pražení, ale úplně tmavé to není, ale ani bych neřekl světlé.

    A jestli jsem to dobře pochopil, buď to bude nějaký moccamaster nebo podobně za 6k,
    nebo je to pak už jedno, a můžu mít něco ze sámošky za pár šupů.
    Hledat něco mezi je zbytečný... ?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    UMIAKI: prave ze na svetly kafe to neni vubec jedno, tam je potreba vyssi konstantni teplota aby se to dobře vyextrahovalo a nebyla to kysela ridka brecka
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KURE: To záleží co piješ:-) Jestli tmavě praženou kávu, tak potřebuješ něco co si hlídá teplotu - třeba Bonavita nebo Moccamaster. Pokud ale piješ světle praženou výběrovku, tak jsem za to, že je to úplně jedno a já sám používám něco jako tohle - https://www.alza.cz/eta-3174-inesto-d485469.htm protože to leželo u tchyně doma. Kdybych si to měl kupovat, tak dám trochu více na design, ale víc než 2000 bych do toho nedal.
    MNOHEM důležitější než samotný překapávač je kvalita zrnek, kvalita mlýnku a čistota překapávače.
    KURE
    KURE --- ---
    hola vespolek, poradíte, elektrický prekapavac, nějaký slusný, levny?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KULHY: Ta Baratza Sette je super i na single dosing, retenci má snad méně než gram :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    FARFELOO: No a vcera jsem si ho rezervoval. Tak to bude na vanoce no :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KULHY: Na to byl navrženej Niche, ne? Asi je to o něco dražší, ale slyšel jsem samý dobrý věci...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    KULHY: Tipl jsi to spravne, dneska jsem ho prvne zkusil. Takze opravdu prvni dojmy. Na przadno tissi nez Ascaso, s kavou hlucnejsi.Lepsi vydej do paky (mene bince okolo to me dost stvalo), vetsi retence kavy, lepsi konzistence mleti(ale to mohl byt problem kusu), za me lepsi regulace hrubosti.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Jeste mam dotaz jak vam vase mlynky funguji pro single dosing? Chtel bych do mlynku sypat fakt jen jednu davku a nenechavat zrnka v zasobniku.
    KULHY
    KULHY --- ---
    NINE_OF_NINE: Koukal jsem ze jsi uz poridil Eureku. Nejaky prvni dojmy?
    KOLU
    KOLU --- ---
    pohled do utrob treba Mazzeru Kony je docela jasnou odpovedi... vetsina mlynku s plochymi kameny ma celkove mensi mleci komoru kolem unasecu kamenu.
    v cem je vetsinou zakopany pes je otvor, kterym se kafe vyhazuje ven. vetsinou tam je neco co pusobi trochu odpor, kvuli vyssi konzistenci davkovani, noa pred tim se holt musi nejak hromadit a tlacit kafe, jinak by to nefungovalo.
    KOLU
    KOLU --- ---
    ne
    KULHY
    KULHY --- ---
    Nejsou pro nizsi zbytky, snazsi udrzbu a celkove domaci pouziti lepsi konicke kameny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam