• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Italy seeks Unesco heritage status for espresso coffee | Italy | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2022/jan/21/italy-seeks-unesco-heritage-status-espresso-coffee

    Nakonec tomu budeme muset v našich krajích říkat piccolo :-D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PRDELMRDEL: Je to tenhle kousek?
    Baratza Encore - Heureka.cz
    https://kavomlynky.heureka.cz/baratza-encore/#specifikace/
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    HONCKA: Neříkám tvrdá, ale tvrdší než na espresso.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    THAIGRR: za mě ne. minimálně bych dal NTR23 / OMNISLASH
    protože konzistence mletí je fakt důležitá. podle mýho je wilfa dobrej vstupní bod ... a klidně konečnej.
    ADAM
    ADAM --- ---
    THAIGRR: hele, je to ultra lowend. co vic k tomu rict? mel jsem ho doma 10let, ted bych uz radeji mlel rucne..

    navic tento konkretni je uplne blbej. podobna konstukce napr. pod znackou delonghi je lepsi, mimojine vyrazne tissi.
    KULHY
    KULHY --- ---
    THAIGRR: Jasny, jen davam vedet, nekomu hlucny pristroje vadi a tenhle mi trhal usi.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KULHY: nepotřebuju se slyšet, potřebuju namletý kafe
    KULHY
    KULHY --- ---
    THAIGRR: To mame v kuchynich v praci, prijde mi ze to dela strasnej hluk, ze se neslysis.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    OMNISLASH: ale je to proste docela velkej bazmek...na to je potreba myslet
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    NTR23: jasně, sorry, moje chyba. Smažu se :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Pravda, jeste doplnim, ze si pripravuji jen tu Harrio V60 filtrovanou kavu.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LACHAUER: To ale mluvíš o modelu UNIFORM+ za 12 tisíc
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    OMNISLASH: v tyhle cenovy kategorii bych doporucil spis Baratza Encore, ktera uz se da aspon zakladne servisovat.
    KULHY
    KULHY --- ---
    OMNISLASH: A jen pro jistotu – neni to moc vhodne na espresso. :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    OMNISLASH: Ano, tento. Ještě je v černé barvě, ale dražší
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NTR23: Chapu to tak, ze wilfa svart je jen nazev firmy. Ktery konkretni kus od nich? Tohle? 3k by jeste slo, udelal bych si radost k narozeninam nebo tak :)
    Wilfa Svart WSCG-2 - Kafekrámek ČERSTVÝ BOBY
    https://www.cerstvyboby.cz/wilfa-svart-wscg-2/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    OMNISLASH: Trochu přes budget, ale Wilfa Svart
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    OMNISLASH: A jinak tady to celkem vysvetluje https://youtu.be/bgjvLQu5NlE

    takze nejlevnejc asi ta wilfa, ale to je desna krava
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CABANNOS: neee ja ten timemore fakt potrebuju!! ;)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    OMNISLASH: Ahoj, řešil jsem podobné dilema. Nakonec jsem si za cca 2 tis. Kč koupil ruční mlýnek Timemore (Slim) a byl jsem velice mile překvapený rychlostí mletí i jeho konzistencí. Hario Mini i Rhinowares Ceramill nechává s přehledem za zády. Melu si 2x denně 20 g a nijak mě to nakonec neobtěžuje. ;)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Ahoj,
    Chci se zeptat na elektricky mlynek. Mam aktualne Hario Mini Slim:
    Ruční mlýnek na kávu Hario Mini Mill Slim (MSS-1B) | Čerstvá Káva
    https://www.cerstvakava.cz/1075-rucni-mlynek-na-kavu-hario-mini-mill-slim-mss-1b/
    Jsem s nim spokojeny.. ale jsem liny :) Da se sehnat nejaky elektricky ekvivalent, ktery by mel vysledky na podobne urovni a vesel se treba do 2k?
    Dik.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BLACK_ONYX: Huh, já to doma mám opačně, máme dost tvrdou vodu a dost to zasíralo kávovar, po rekonstrukci jsem si pořizoval reverzní osmózu pro mořský akvárko a do kávovaru jsem to napojil před di filtrem a přijde mi že je chuťově o něco lepší
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Koukam Hoffman se ted pred vanoci venoval Bialettce a v komentech zajimavej postreh od itala
    Roberto Parisella
    As many Italians, moka pot was the only way we used to brew coffee at home, when I was a child. As you may know, in Italy we use only dark roasted beans. One tip I developed to make better coffee with moka, using dark roasted beans, is to switch off the fire when the extraction is not complete yet. Particularly, I don't want the coffee that goes out when the water is mixed with air and you can hear the famous hum
    of the moka pot. This gives me a more balanced cup without those flavors of ash and burnt wood you have with dark roasted beans in a moka pot. I think it is related to the fact that the temperature of the water at the end of the extraction with a moka pot is a bit higher then what you want with some kind of coffee. Actually, I'm really curious if future video about moka will confirm this theory.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    FROSTACK: dá se řešit od míchání vlastního míchání minerálů, přes filtrační konvice po balenou vodu. Zkus vodu z vodovodu míchat s destilkou v různém poměru a uvidíš, co bude fungovat. Obecně pro espresso se mi osvědčila trochu tvrdší voda oproti filtrované kávě.
    GOGGA
    GOGGA --- ---
    WOODMAKER:
    z nejmensi je cca 50-75 ml kavy, z prostredni 75-125 ml, z velke 100-150 ml.. takze jsem si nechal tu relativne nejvetsi a ty dalsi dve jsem rozdal.. da se to koupit i po jednotlivych kusech..
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak kafe je 99.9% voda. tak je jasny, ze kvalita vody na chut mit vliv bude velky.

    ja mam tento filtr a asi jako ok: https://www.h2onanotec.cz/
    FROSTACK
    FROSTACK --- ---
    Řešíte někdo vodu? Běžně používám z vodovodu. Teď jsem zkusil vodu z přírodního pramene a káva byla o 50% lepší. Jak z Aeropressu, tak z automatu na espresso. Navíc espresso mělo krásnou hustou cremu, kterou jinak nemám.
    BOAR
    BOAR --- ---
    MAR_TINA: tak melu 90 vterin (je to cca 19g, odvazeno na hruby kuchynsky vaze. davam uz leta 1 bilou odmerku, co byla u v60
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam