• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAJA
    MAJA --- ---
    jenom tipuju, ale toho CO2 bude asi tak 10x méně než zbytek namletého kafe v mlýnku ... možná to vážit i s mlýnkem
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: Proto píšu zvážit po namleti
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: jakej mlýnek namele na prach bez toho, aby v tom mlýnku něco zbylo? Teureticky by to šlo zvážit i s mlýnkem, ale problém je ten, že běžný přesný váhy ti zváží pouze relativně malý množství. Váhy, který budou mít dejme tomu do 10kg s přesností 0,001g asi běžně neseženeš.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KOLU: Jasně dobrý tip, čím větší rozdíl v hmotnosti tím čerstvější jestli tomu dobře rozumím
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: Zvazis vzorek, nameles na totální prach, necháš z toho uniknout CO2, Zvazis znova. Bude to chtít hodně přesný váhy... Mozna pro kontrolu zvážit ještě okamžitě po namleti.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Tušíte jak by se dala ověřovat čerstvost kávy, z hlediska výzkumu, abych mohl zpracovávat nějaká data? Ochutnávat me to nedává smysl, nejak merit unik CO2?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DUBLIN: Zhruba okolo 66 990 Kč.
    DUBLIN
    DUBLIN --- ---
    Cau, věděl by někdo přibližně kolik tak může stát pronájem kávovaru nebo koupě Jura X6 do firmy? jen tak mě to obecně zajímá co firma pořídila
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Nekdo tip na dobrou Etiopii nebo jinou kyselinu na espresso do tisicovky? Posledni pytel jsem bral z cofee spot a nechutnala mi. Diky.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nejtěžší je najít si v bytě místo s relativně stabilní teplotou. Obzvláště tady v UK jak jsou vsecky baráky z papíru a sádrokartonu... Prdel
    KOLU
    KOLU --- ---
    Stejnej problem jsem měl s Atagem. Jakmile byla teplota vzorku rozdílná od teploty kalibrace a kalibrační kapaliny, kecalo to. VST mi přijde že je ten rozdíl schopnej líp kompenzovat (mel jsem na nejakej čas oboje, atago jsem nakonec prodal).
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: Je potřeba měřit chladné kafe a dostat se pod 25°C. Resp blízko teplotě destilky při kalibraci.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: viděl jsem, ale měl jsem z toho videa pocit, že to bylo celkem spichnute horkou jehlou. Pravda je, že se musí s každým měřením kalibrovat. Zkouším s VST vedle sebe a s dobrým workflow je to fakt dostatečně přesné. Jsem zvědav na tu druhou verzi.
    KOLU
    KOLU --- ---
    kdyz to testoval Lance Hedrick tak to dopadlo dost tristne...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BLACK_ONYX: to vypada dobre!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Testuji DiFluid. Při správném používání je to přesné jako VST, ale za zlomek ceny. Maximální odchylka 0,03%
    Toto může být zásadní pro kvalitu kafe v hodně kavárnách.
    Appka by snesla ještě trochu doladit, ale to je otázka času.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: Ano! Mam ho rok a stale na nej nedam dopustit!! A porad to tu pisu dokola. Kdyz jsme na chalupe, kde mam starej Rhinoware, tak mam vzdycky pocit, ze mi upadnou ruce, nez kavu namelu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LUCIASHECK: Já ho mám už pár let v šuplíku jenom do kempu. Doma používám Baratzu Sette🙂
    Kdybych si teď pořizoval ruční mlýnek tak skončím u Timemore jako rozumného kompromisu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    UMIAKI: Vsak ti ho nikdo nebere :-D ano, ve sve dobe mnoho let zpatky to byly jedny z mala dostupnejch “lepsich” mlynku. Ale v soucasny dobe uz jsou kvalitni mlynky dostupny v takovejch cenovejch relacich, ze koupe napr. Toho Skertonu (za kolik? Sedm osm stovek?) imho naprosto postrada smysl. Nenabizi uzivatelskej komfort, nenabizi spolehlivost, nenabizi kdovijakou zivotnost, nenabizi kvalitu zpracovani ani kvalitu mleti a navrch nejsou ani hezky :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam