• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    WITTGENSTEIN:
    1. Beansmith’s coffee. Protože jejich káva mi připadá jedinečná, když ji porovnám se zbytkem co kupuji pravidelně (Respekt Cofee, Nordbeans, Dos Mundos, Mama coffee). V šálku vždy najdu chutě, které jsou vypsané na obalu. U ostatních vyjmenovaných se mi to ne vždy povede (V60).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: zajímavé mi přijdou německé pražírny a tam by měla pošta chodit rychle a bez komplikací.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: kupujeme Kafe Mělník, nordbeans, candy cane, double shot a co potkám na cestách. Jakmile se Česká pražírna prezentuje světle praženou kávou, bývá dobrá.
    Předplatné jsme měli double shot, ale skončili jsme. Radši objednám tři a víc pytlů naráz za jedno poštovné a jednu cestu nebo to koupím v místních kavárnách, než aby sem jela ppl s 300g balíčkem.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Pravidelne kupuju a piju Aromaniac, La boheme, Kmen, Square mile, Candy cane, obcas Chroasta a Alf&Bet, Father’s a Dos Mundos mi oproti tomu vubec nesedi. Z mejch novejsich objevu me hodne bavi Typhoon. Piju hlavne promyty Afriky a nejaky funky veci z Jiznich Amerik. Nic jinyho me dlouhodobe moc pit nebavi, pak se pokorne vracim k osvedcenemu.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    WITTGENSTEIN: Kdyz jezdim na Letni filmovou skolu v Uherskem hradisti, tak se vzdycky tesim do kavarmy FČİL a tam si pak nakoupim domu kafe od Jizba Luhačovice, kupuju na filtr a je vzdycky skvely. https://www.jizba.com/
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    WITTGENSTEIN: ja to nekupuju do CR, ale do Svajcu.. Shipping je za necely 4GBP a vzdycky to slo cca 4 dny (v pondeli posilaj a ve ctvrtek to mivam ve schrance).
    Jinak tady posta zasilky do 35CHF nechava projit bez cla a DPH (a uz mi prosly i drazsi veci)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KEVIN00: Jj, já si objednávám knížky z Ameriky a Anglie v jednom kuse. Doba dodání je divoce rozkolísaná, po konci Bookdepository spíš delší, pět týdnů žádná míra. Proto mě zajímá, jak je to s kafem, protože tam je okno příležitosti cca tři týdny, pak to může člověk pít leda kvůli obsahu kofeinu.
    REEN
    REEN --- ---
    WITTGENSTEIN: Candycane za mě asi nejoblíbenější a teď jsem dvakrát bral od nás v sousedství je malá pražírna Project Fox. Překvapila mě čerstvost a i chuťově kvalitní kafe.
    OT_
    OT_ --- ---
    WITTGENSTEIN: K níže zmíněným bych přidal ještě šumperskou Pikolu.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    WITTGENSTEIN: Neobjednával jsem z Anglie kávu, ale RPi. Přišel mi emailem formulář, kde jsem popsal o jaké zboží se jedná a následnou částku uhradil při převzetí zásilky. Do doby odeslání formuláře byla zásilka "zadržena".
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LOOKASH: A jak je to dopravou z Anglie? Předpokládám, že se pokaždé musí doplatit DPH a manipulační poplatek poště. Nedostane se to k nám příliš pozdě? (Z Abebooks mi chodí z Anglie knihy klidně po měsíci od objednání, to by mě u kafe naštvalo.)
    WILL
    WILL --- ---
    WITTGENSTEIN: Ještě k těm zmíněným bych přidal i Dos Mundos, jejich kafe mi taky dost chutná.
    A jinak já poslední dobou docela piju z Coffespotu, kde ta kvalita není vždycky úplně top, ale je to o třetinu levnější výběrovka než jinde.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    WITTGENSTEIN: z ceskych Doubleshot, Nordbeans, Candycane (poradi od nejoblibenejsi).
    Zkousel sem i Respekt coffee a nebylo to uplne spatny (hlavne to byla prvni prazirna co mela cascaru... I kdyz myslim, ze uz sem ji videl prodavat i do Doubleshotu)

    Ze zahranicnich - https://shop.squaremilecoffee.com/ a https://www.driproasters.ch/en a v obou pripadech velka spokojenost a i kdyz u obou kupuju pravidelne, tak predplatny sem nikdy nebral, protoze tak nejak chci mit pod kontrolou co si budu objednavat.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    WITTGENSTEIN: většinu kafe kupuju u Coffee Source, protože je tam imho nejlepší poměr cena/výkon (kvalita), z ostatních občas beru Rusty Nails, Chroast, Typhoon, Candycane
    předplatné nemám
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    WITTGENSTEIN: V kofiu jsem si jednou nechal doporucit kafe od https://coffeacirculor.com/ a bylo perfektni
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    WITTGENSTEIN: Z lepsich jsem vyzkousel nordbeans, fathers, naughty dog a candycane. od fathers jsem mel skvely kafe 2/3 pripadu, candycane asi taky tak, zbyly dve jsem nemel tolikrat, abych z toho neco vyvozoval
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Pár dotazů.
    1) Jaké české pražírny pokládáte za špičkové, případně proč? (Udělal jsem si průzkum, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti.)
    2) Máte nějaké předplatné?
    3) Zkusili jste předplatné z jiné země než z Česka? (Berlínské The Barn, třeba.)
    TUILE
    TUILE --- ---
    tak trinity (BAAL) chutna jak dobry prekapavany kafe.
    na cestovni presso u me zatim porad vyhrava wacaco.
    Wacaco espressovač Nanopresso Yellow Patrol
    https://www.cestovatelskyobchod.cz/wacaco-espressovac-nanopresso-yellow-patrol
    KIA
    KIA --- ---
    LADY_MYSKA: Jako naprosto upřímně - mě to dost pomáhá na cestách, v práci... Mám silnější potravinové intolerance(a pak reakci) a pro mne to proste znamená dobrý, chutný, safe kafe kdekoliv.

    Nabíjení do plna za par hodin, když das teplejší vodu tak se “jen” doohreje a tudíž to žere méně baterky :) lze powerbankou.
    Dá se hrát i s objemem vody - od cca 45ml do 80ml..:)
    Jediný minus - cestovní obal není v ceně, ale teď tam udělali tuším akci, ze je to levnější :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    NTR23:
    KIA:

    to se tak krasne cte, ze budu muset vyzkouset
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam