• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    Ja piju čaj.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    DEIKSAC: ne, abych moc neusinal a abych s sebou nemusel tahat kafe a mlynek a vsechno.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    WOODMAKER: Aby ses moh tesit domu na dobry, priznej se! ;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JINX: Dripit nebo clever
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JINX: ja piju to hnusny
    PULKA
    PULKA --- ---
    JINX: Nejdriv ho zkus asi zkus, jestli ho nemas doma, ale kdyz najdes spravnou dobu michani, tak je to za mne fajn. Jestli jsi z Prahy, tak muzu klidne klasickej na pujcit.
    Samozrejmne pokud mas na hotelu varnou konvici, tak udelas i normalni ;). Maji i GO verzi, ktera je drobet kratrsi, ale zase se vejde do plastovyho hrnicku, ktery s tim prodavaji.
    JINX
    JINX --- ---
    Coldbrew v aeropressu to je mazec. Jdu to hned koupit moc děkuji za tip :-)
    PULKA
    PULKA --- ---
    JINX: Ja si v podobnejch pripadech delam cold brew, kdyz nechci teply (nejrychlejc ho udelas v aeropressu), ale existuje treba outlin, pokud bys to vyuzil casteji: https://www.kofio.cz/prislusenstvi/outin-nano-portable-espresso-machine-forest-green/12320
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    JINX: aeropress nebo dripit
    JINX
    JINX --- ---
    Na hotelích mají tradičně nejhnusnejsi kafe ever. Je to takové to prepalene espresso bez chuti a bez kofeinu. Jak řešíte kafe na služební cestě když v okolí není jediná kavárna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: ale nebudeme se tvářit že čaj a kafe nepatří ke klíčovým tématům kolonialismu, že ne?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Dafuq did i just read?

    "All three owners agree that fighting coloniality in coffee is creating a new culture rather than running back the old playbook of capitalistic competition."

    Příště bych prosil nějaký trigger warning :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Portland’s Cafe Culture Is Changing. These Coffee Businesses Call It a New Wave. - Eater Portland
    https://pdx.eater.com/2024/1/3/24024008/portland-fourth-wave-coffee-kalesa-cafe-zamora
    KOLU
    KOLU --- ---
    THAIGRR: ad plisen: me kazdy rano zbyde logr z aeropressu a tricolate. vyklepnu do plastovy misky co jsem v ni koupil v obchode zampiony a necham odlozeny na topeni. druhej den rano je to suchy a jde to nasypat do kompostu a nebo rozsypat do zahonu kolem rostlin co maji rady kyselejsi pH.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    THAIGRR: tchán vždy rozhodí okolo růží. Růže hezky rostou, tak to asi nevadí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THAIGRR: dávám jen na kompost. Jinak to dle mě nejde moc dobře vychytat.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    máte nějaký tip na zpracování lógru třeba na hnojivo?
    a hlavně teda na to, jak to skladovat, aby to neplesnivělo

    máme v práci bean to cup mašinu a je mi líto z toho lógr házet jen tak do koše
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BOAR: Presne, ja mela Rhinoware a mam ho na chalupe a ted kdyz si tam melu kafe, tak mam pocit, ze mi upadne ruka a musim si tak dvakrat odpočinout.
    S Timemorem semelu kafe nez se uvaří voda
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    BOAR: Předtím jsme měli Hario SKERTON a je to neporovnatelne, jak počtem otáček, tak silou, kterou je potřeba vynaložit na mleti
    BOAR
    BOAR --- ---
    GHOSTDOG: a rychlost mleti oproti Hario Mini-Slim Plus ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam