Před pár týdny jsme se stavovali ve Florista Cafe v Nuslích, z doma jsem zvyklej na Candy Cane, Doubleshot apod. Dal jsem si tam filtra a podruhé v životě mě něco tak překvapilo, že jsem se musel jít zeptat. Byla to káva, kterou tam neprodávají, mají ji jen na vaření (ženská se ještě omlouvala, že jí tam mají už dlouho a je lehce vyčichlá :-)). Ale prozradili název. Tak jsem objednal z Martinus (je to slovenská pražírna Kávoholik, takže chvíli trvalo, než to poslali do pražské pobočky, ale nějak nad 800 to je bez poštovnýho) jednu domů a jednu na ochutnání pro rodinu apod. Všichni se shodli na tom, že to je opravdu trochu jinej level. V téhle kávě ucíti ty esoterický věci typu švestka, bourbon apod. opravdu každej :-). Je teda tak výrazná, že celkem funguje i blend 50/50 s něčím neutrálním. Zároveň tím, jak je výrazná (i cenově :-)) je dobrý jí pít jen svátečně, protože by se to mohlo asi brzy přepít a zevšednět. Nebo by naopak ve srovnání s ní zevšedněli všechny ostatní.
Panama DRIMA ZEDE | Kávy a čaje z Martinusuhttps://www.martinus.cz/1709387-panama-drima-zede/gastro