• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOODIA: uz mam ten fellow ode2, takze uz pozde... kazdopadne na tyhle MiiCoffee mlynky jsem koukal taky, ale jak pises, je to takovy vetsi, no.. a trochu me strasily recenze ohledne bordelu co kolem nej prej bejva
    asi by byl taky dobrej, ja si myslim ze bych to sam ani nepoznal.. mozna by se v cechach trochu hur shanel
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MR_DAN: df54? ale to je asi dost velky
    UNUX
    UNUX --- ---
    [UNUX @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]

Tak první dojmy z třetího Tchibo kávovaru za poslední 2 roky.
    Má dvě trysky, kafe vaří. Přemýšlím, co s těma dvouma rozbitýma.
    Ale nechci si kazit požitek z čerstvé kávy. Příjemný je v balení zahrnutá
    kilovka dobré zrnkové.
    Předplatné kávových balíkůl jsem si nepředplatil.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CABANNOS: na takova "perka" byvaji specialni kleste.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    OT_: Bez debat. Já jsem byl s tím C2 taky spokojený, už měl celokovové tělo atp. Nicméně ta kvalita mletí je prostě jinde. Souvisí to i s velikostí mlecích kamenů atp.
    OT_
    OT_ --- ---
    CABANNOS: Dlužno podotknout, že i ten Timemore se vylepšuje, takže třeba C2 z doby před pěti lety není úplně totéž co aktuální C2 (plast je na kritických místech nahrazen kovem, přesnější výroba apod.).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CABANNOS: moc jsem to nesondoval, ale spis se zda, ze dalsi relevantni jsou spis 160
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Z jiného soukdu, přemýšlím o ručním kávovaru na espresso. Koukám na Robota, nebo na Flair Pro. Máte s nimi někdo nějakou zkušenost? Espresso chci hlavně jako zpestření, preferuji filtrovanou kávu. Nechci nic elektrického, vyloženě se těším, jak si to vymáčknu sám. :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    DEIKSAC: Nadšení tvrá, zvykl jsem si na rovnou kličku a silikon se ohmatal, už tolik nelepí. Lehkou frustraci jsem zažil, když jsem mlýnek rozdělával a čistil. Osa je zajištěná takovým pérkem ve tvaru C, které se dává těžko zpět. Chce to torchu civku. Musím teď vyřešit, kde a jaké pouzdro pořídit na cesty. Jaké je u vás konkurence kokem těch 130 dolarů?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KOLU: ja koukal spis na 64, precejen levnejsi... jako vypada krasne a urcite to bude suprove zpracovany, ale porad je to dvojnasobek ceny proti tomu ode2
    docela zajimavej za me i lagom mini, uz jen pro to jak je strasne mrnavej
    KOLU
    KOLU --- ---
    Timemore Sculptor 78 S je dost fajn (ten s velkejma plochejma kamenama). Na filtr bych teda rad zkusil ten s ghost burrs ale tamten koupil jeden nás zákazník na doma a byl jsem pozitivně překvapenej že to dělalo pěkný espresso.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: diky diky, ja jak jsem zabrednul do recenzi, tak jsem se postupne od ty wilfy odklonil ve prospech ode2 .. a to jsem tam mel i mezizastavky typu timemore sculptor, nesmysl

takze si ho zrovna jedu vyzvednout, diky vsem za podnety :⁠-⁠)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CABANNOS: Koukam, ze cenu jsi mel fakt bezva, tady v us se zda se za novej nedostanu pod 130$. Nadseni stale trva?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MR_DAN: Já neslyšel úplně chválu na wilfu. Ale osobní zkušenost nemám. Jen s Ode, který pravidelně používáme na akcích a super spokojenost s kvalitou mletí. A přijde mi i relativně tichý. A úplně zbožňuju to automatické vypnutí jakmile domele.
    Ergonomie není úplně nejlepší, ale je to daň za kompaktnost.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    MR_DAN: zkusil bych kouknout na todle cena/výkon velikost vypadá bezkonkurenčně, konzistence retence hluk nemám páru
    https://www.tchibo.cz/products/402101304/mlynek-na-kavu-elektricky
    případně s váhou
    Mlýnek na kávu s váhou, elektrický 622316 z e-shopu Tchibo.cz
    https://www.tchibo.cz/products/402047865/mlynek-na-kavu-s-vahou-elektricky
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KYTT: ja mam pocit ze jsem za tebou v praci tenkrat byl a videl jsem ho tam, kdyz jsi mi ukazoval moccamaster select :⁠-⁠)
    a prave dojem jsem mel takovej, ze to bylo super tichy... ale je to uz par let a kdyz vidim na redditu jak lidi pisou "uncomfortably loud" tak samozrejme zpochybnuju svoji pamet
    KYTT
    KYTT --- ---
    MR_DAN: Uniform máme v práci právě k Moccamasteru. Původně jsme měli Svart. Rozhodně lepší chuťově a oproti Svart i tišší. Určitě je větší ale jak je to válec, tak je to zase takový kompaktní. Plus cením tu váhu integrovanou ve víku, o krám míň :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMGARR: A spousta lidi z praxe nasledne dosla k tomu, ze je sice o trochu lepsi nez 1, ale porad je messy af a klepou na vsechny jeho casti, aby to z nej dostali. 1 byla v tomhle ohledu tak moc absurdne spatna, ze ta latka byla fakt nizko :-D
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    MR_DAN: Mam pocit, ze nas pan a kavovy spasitel James Hoffmann tu novou verzi chvalil ohledne retence.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUCIASHECK: hele to pisou s tou retenci u ty prvni verze, myslis tu, nebo to dela i ta dvojka?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MR_DAN: Ode ma naprosto silenou retenci. Jakoze fakt velkou. Jakoze odklepes, vypadne ti davka na pul kafe, a pak kdyz tam jdes s kartackem, vypadne ti druha :-D Vzdycky me kvuli tomu neskutecne vytacel. Ale mele hezky, to zas jo. Wilfa je asi hlucnejsi, no, takze pokud je pro tebe tema hlucnost, nebude idealni (byt mne je treba sympatictejsi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam