• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOODIA: to je asi nejmilejsi clovek na tyhle planete :⁠-⁠) vsichni co znam tam chodej vic kvuli nemu nez tomu kafi (ktery je dobry, ted ma mj. nejakou nabitou indonesii caturra honey)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MR_DAN: Project Fox, bývalý kolega :) má Aiden? huste, se tam budu muset zastavit!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MR_DAN: Ani ne. Fakt to sprchuje moc dobře.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: a nevadi, ze si clovek nemuze odkopit vicko a trochu tam pokvrdlat? ... treba kdyz je kafe relativne jeste docela kratce od prazeni a drzi se hodne na hladine a dela krustu
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MR_DAN: Je to skvělý. Ta sprcha je gamechanger.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    ICARUS: Jo a kdyby si to chtěl povýšit ještě na jiný level, tak je tady https://sibarist.coffee/product/booster-45/ viz https://youtu.be/HzgD0AwrTvg?si=55fR0IXGhvi_zE9t Žijeme v krásné době. :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    ICARUS: S těmi flat-bottom, no-bottom driperry se v poslední době docela roztrhl pytel. Víc se mi asi líbí OREA V4, u které si můžeš měnit dno a zkoušet různé metody přípravy. Co mě u těchto přípravků krká (mám OREA V3), jsou filtry. Žebrované od Kalita se mi při vlhčení občas zkroutí, originální jsou dražší, nevíc potřebješ Negotiator / Processor. Každopádně rád střídám V60, OREA, Tricolate, z každého dostanu trochu jiný profil kávy.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    S O L O – Mazelab Coffee
    https://mazelabcoffee.com/collections/solo

Uz jste to nekdo zkousel?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOODIA: joo diky, ja jsem nadsenej, je to takovej sikovnej mrnous, oproti tomu predchozimu jen tak seveli, sam se vypne.. asi presne to co jsem potreboval :-)
    a teda asi i na tom kafi poznam chutove zmenu k lepsimu, ikdyz jsem se dopredu presvedcoval ze poznam prd... uz od pohledu to kafe vypada kvalitnejc namlety
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MR_DAN: jasný, tak ať slouží dobře;)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    z trochu jinyho soudku...
    vcera jsem ve foxu (mala prazirna tady u nas v praze na jarove) videl nazivo tohle: https://fellowproducts.com/products/aiden-precision-coffee-maker
    ne, ze by mi moccamaster v necem nevyhovoval, ale ta touha co se ve mne vzedmula, tohle mit, nebyla uplne mala :-D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOODIA: uz mam ten fellow ode2, takze uz pozde... kazdopadne na tyhle MiiCoffee mlynky jsem koukal taky, ale jak pises, je to takovy vetsi, no.. a trochu me strasily recenze ohledne bordelu co kolem nej prej bejva
    asi by byl taky dobrej, ja si myslim ze bych to sam ani nepoznal.. mozna by se v cechach trochu hur shanel
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MR_DAN: df54? ale to je asi dost velky
    UNUX
    UNUX --- ---
    [UNUX @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]

Tak první dojmy z třetího Tchibo kávovaru za poslední 2 roky.
    Má dvě trysky, kafe vaří. Přemýšlím, co s těma dvouma rozbitýma.
    Ale nechci si kazit požitek z čerstvé kávy. Příjemný je v balení zahrnutá
    kilovka dobré zrnkové.
    Předplatné kávových balíkůl jsem si nepředplatil.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CABANNOS: na takova "perka" byvaji specialni kleste.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    OT_: Bez debat. Já jsem byl s tím C2 taky spokojený, už měl celokovové tělo atp. Nicméně ta kvalita mletí je prostě jinde. Souvisí to i s velikostí mlecích kamenů atp.
    OT_
    OT_ --- ---
    CABANNOS: Dlužno podotknout, že i ten Timemore se vylepšuje, takže třeba C2 z doby před pěti lety není úplně totéž co aktuální C2 (plast je na kritických místech nahrazen kovem, přesnější výroba apod.).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CABANNOS: moc jsem to nesondoval, ale spis se zda, ze dalsi relevantni jsou spis 160
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Z jiného soukdu, přemýšlím o ručním kávovaru na espresso. Koukám na Robota, nebo na Flair Pro. Máte s nimi někdo nějakou zkušenost? Espresso chci hlavně jako zpestření, preferuji filtrovanou kávu. Nechci nic elektrického, vyloženě se těším, jak si to vymáčknu sám. :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    DEIKSAC: Nadšení tvrá, zvykl jsem si na rovnou kličku a silikon se ohmatal, už tolik nelepí. Lehkou frustraci jsem zažil, když jsem mlýnek rozdělával a čistil. Osa je zajištěná takovým pérkem ve tvaru C, které se dává těžko zpět. Chce to torchu civku. Musím teď vyřešit, kde a jaké pouzdro pořídit na cesty. Jaké je u vás konkurence kokem těch 130 dolarů?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KOLU: ja koukal spis na 64, precejen levnejsi... jako vypada krasne a urcite to bude suprove zpracovany, ale porad je to dvojnasobek ceny proti tomu ode2
    docela zajimavej za me i lagom mini, uz jen pro to jak je strasne mrnavej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam