• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    WOODMAKER: naopak, zcela zamerne jsem ten pravej uhel rozstrelil :D
    ale asi to bude presnejch 45° neovereno uhlomerem...

ten podstavec je na milimetr stejne vysokej u obou!
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MR_DAN: to neni vubec kolmo ke stene! takova hranata vec, uplne si o to rika!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    omlouvam se za spam, uz se to nebude vickrat opakovat, ale ta fotka mela bejt takhle...

MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CMLKA: jo to je ten Fellow Aiden co jsem tu zminoval nedavno... tak dlouho jsem si rikal ze je to zbytecny, az me zlomil jeden muj kafekumpan co si koupil novej espressovac :D
    je to fakt pro hracicky, daj se delat totalne custom profily (teploty casy bloomu, fazi) a lidi se do toho pustili hezky a uz vznikaj excely na ruzny kafata apod
    je to nesmyslne jednoduchy a vysledky uzasne ruzny
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MR_DAN: copak to je?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    teda musim rict, ze jsem si nepredstavoval oprotim moccamasteru takovej rozdil... to je fakt strasne dobry kafe co z toho leze... fakt velka radost :-)

BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A k tomu neochota platit za brazilskou kávu stejně jako jinde. Letos hodně specialty skončilo na komoditním trhu, protože se to producentům prostě vyplatilo. Něco málo tu
    Návštěva Brazílie: obava o budoucnost kávy | doubleshot
    https://www.doubleshot.cz/cs/blog/navsteva-brazilie-obava-o-budoucnost-kavy
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    bad news
    Coffee beans hit their highest price in 47 years, driven by bad weather in Vietnam and Brazil, the biggest producers of robusta and arabica beans respectively.

Brazil saw its worst drought in 70 years this year followed by heavy rains, raising fears that next season's output will drop, further pinching already tight global supplies. Vietnam has itself had three years of low output.

Arabica beans hit $3.18 a pound on Wednesday, leading Nestle, the world's biggest coffee company, to increase prices. As well as climate concerns, future prices are being raised by worries about tariffs: Roasters "will try to import now, because otherwise you will be paying tariffs later," one trade analyst told the Financial Times.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Koupil jsem wacaco picopresso a předčilo to očekávání ve všech směrech (chuť, velikost a váha, snadnost přípravy a čištění). Super, doporucuju.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MR_DAN: Ta indonéská caturra je opravdu moc dobrá a Patrik velký sympaťák :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOODIA: to je asi nejmilejsi clovek na tyhle planete :⁠-⁠) vsichni co znam tam chodej vic kvuli nemu nez tomu kafi (ktery je dobry, ted ma mj. nejakou nabitou indonesii caturra honey)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MR_DAN: Project Fox, bývalý kolega :) má Aiden? huste, se tam budu muset zastavit!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MR_DAN: Ani ne. Fakt to sprchuje moc dobře.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: a nevadi, ze si clovek nemuze odkopit vicko a trochu tam pokvrdlat? ... treba kdyz je kafe relativne jeste docela kratce od prazeni a drzi se hodne na hladine a dela krustu
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MR_DAN: Je to skvělý. Ta sprcha je gamechanger.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    ICARUS: Jo a kdyby si to chtěl povýšit ještě na jiný level, tak je tady https://sibarist.coffee/product/booster-45/ viz https://youtu.be/HzgD0AwrTvg?si=55fR0IXGhvi_zE9t Žijeme v krásné době. :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    ICARUS: S těmi flat-bottom, no-bottom driperry se v poslední době docela roztrhl pytel. Víc se mi asi líbí OREA V4, u které si můžeš měnit dno a zkoušet různé metody přípravy. Co mě u těchto přípravků krká (mám OREA V3), jsou filtry. Žebrované od Kalita se mi při vlhčení občas zkroutí, originální jsou dražší, nevíc potřebješ Negotiator / Processor. Každopádně rád střídám V60, OREA, Tricolate, z každého dostanu trochu jiný profil kávy.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    S O L O – Mazelab Coffee
    https://mazelabcoffee.com/collections/solo

Uz jste to nekdo zkousel?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOODIA: joo diky, ja jsem nadsenej, je to takovej sikovnej mrnous, oproti tomu predchozimu jen tak seveli, sam se vypne.. asi presne to co jsem potreboval :-)
    a teda asi i na tom kafi poznam chutove zmenu k lepsimu, ikdyz jsem se dopredu presvedcoval ze poznam prd... uz od pohledu to kafe vypada kvalitnejc namlety
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MR_DAN: jasný, tak ať slouží dobře;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam