• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Taky jsem tu otazku puvodne chtela polozit… a pak jsem si vzpomnela na hlasite “DOPRDELEKURVADRAT!” u nenabity vahy, kdyz jsem FAKT CHTELA kafe :-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls,.proc je pro vas dulezite,.aby to vazilo pri nabijeni?
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: No to neni, pry to maji prave udelany tak, ze ta cast s elektronikou je dole a nahore je ta vazici plocha, akorat obalena nejakym materialem wrapnutym pres tu cast s elektronikou, popisujou to v tom videu.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: To je to stejný jako Acaia (pokud dobře vidím)...
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: Jeste jsem se dival na https://decentespresso.com/decentscale , ale na to aby se clovek prestehoval do Ameriky, na coz ted pry neni vhodna doba.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: Ohaus navigator jestli to musíš mít permanentně v zasufce
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KOLU: V tom pripade je vse ztraceno a opravdovou vahu nelze vyrobit.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LAAZI: acaia ti pri nabijeni bude ukazovat nesmysly (relativne, hlavne podle toho jak bude ten kabel dal vest a jakej to bude kabel), pac ten kabel se zapojuje do ty vrchni casti, cili do te, na kterou pokladas zavazi...
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    LAAZI: za tu dobu co váhu mám jsem dobíjel jen jednou. Používám každý den při přípravě espressa.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    PUSCHPULL: Ta vypada dobre, jeste lepe vypada ten jejich model se zkosenym displayem, coz je super napad, ale bohuzel dle manualu nejsou vodeodolne, ani nejdou pouzivat pri nabijeni, takze jsem to vzdal a objednal Acaiu. :|

Diky vsem za tipy, obzvlast MICTECH, much appreciated.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DEIKSAC: ja mam todle, to se teda vypina po chvilce, ale uz to mam taky tak dva roky urcite...
    Váha Kaffia Square 2 kg / 0,1 g | GourmetKava
    https://www.gourmetkava.cz/cs/digitalni-vahy/vaha-kaffia-square-2-kg-01-g-1433p
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Já kdybych si dneska chtěl kupovat takový bazmek, asi bych se plácl přes kapsu a koupil si tohle: https://xbloom.com/products/xbloom-studio?variant=46387383566560
    (s integrovaným mlýnkem a váhou.)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    BOAR: Asi k tomu nemam vyhrad. Jako nekalibroval jsem to nikdy, ale kdyz pecu a prisypavam po troskach sul/kvasnice, tak to pricetne reaguje a kdyz neco prezenu a vratim to zpatky, tak je to konzistentni.
    BOAR
    BOAR --- ---
    DEIKSAC: to je hezky, za tu cenu bezva. jak dlouho udrzi presnost na 0.1g ?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MR_DAN: Ja mam tohle - na tuzkovou baterku to vydrzi vecnost a slouzi to skvele i jako kuchynska vaha na vareni/peceni

Váha Kaffia Gourmet 3 kg / 0,1g | GourmetKava
    https://www.gourmetkava.cz/cs/digitalni-vahy/vaha-kaffia-gourmet-3-kg-01g-809p
    BOAR
    BOAR --- ---
    MR_DAN: jo, vahu mamsilvercrest 200 +-0.01g (otazka je, jak je dobre kalibrovana. ale to bude stejny, jako ta cinska :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOAR: potrebujes vahu, mas ruzny odrudy co maj uplne jiny zrnka, vazej skoro stejne ale jsou treba dvojnasob vetsi atd. ... idealne at ma aspon desetiny gramu, ty kuchynsky co jsou po gramech tak maj klidne 4g odchylku, to uz je na kafe moc
    BOAR
    BOAR --- ---
    MR_DAN: no ono aktualne v kuchyni neni moc mista. ale na tohle se misto najde, udelam tam uklid :-) mlynek no uvidim. asi pujdu do neceho rucniho, ale lepsiho nez ten hario. a vaha- aktualne si kavu odmeruju odmerkou :-) ale mam tu nejakou z lidlu, tak to treba prejjdu na ni.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BOAR: dal jsem ho za trojku, ale nejsem profi smelinar tak mozna jsem ozebracil svoje deti, koukal jsem ze novej stoji kolem 6...
    ten wilfa mlynek byl ok, ale vydrzi cca 3-4 roky a pak odejde (stalo se mi dvakrat) a je neservisovatelnej, neda se to rozebrat vubec
    prave hario rucni mlynek me privedl k elektrickymu, protoze to rucni mleti s nim delat denne to bych nepral ani nepriteli... ale dva lidi mi nezavisle na sobe rekli ze ty lepsi rucni mlynky melou uplne jinak - min otacek a nezasekavaj se

jako stejne si clovek v kuchyni udela svuj kavovej koutek, tomu se podle me nevyhnes :-)
    BOAR
    BOAR --- ---
    MR_DAN: prave vase komunikace me trosku posunula presne k tomuhle. Chtel jsem se te zeptat, zda ho jeste nemas, ale myslel jsem si, ze ne. Muzu se zeptat, kolik jsi za nejk chtel ty ? (kldne do posty) a mlyunek .. no to je otazka, protoze to uz je zase dalsi velika vec na linkyu, kde uz moc mista neni. aktuialne mam hario mini slim plus, a teda poterbuju cca 120 otacek, a to me docela nici. nekde jsem slusel, ze jdou i lepsi mlynky, kter zvladnou namly za 20 otacek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam