• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    EXAGE: Prošlo mi rukama pár ručních mlýnků, budget verze je buď kingrinder p2, to se da sehnat i na kofiu noa pro odvazny Mischief M40 - to jsem sehnal jako džouk pro porovnání s kolegovym Comandante (protoze to je 1:1 kopie), kterej ted nejakou chvili testuju a je to az k nevire super mlejn. Co mě teda sere je to pocitani kliku. Cenově výš pak Kingrinder K6, potom Timemore S3, pak 1zpresso ZP6 (to je teda jen na filtr) a pak 1zpresso K ultra.

Porlex už je za zenitem, sorry
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    EXAGE: jestli nechceš dávat za mlýnek víc jak 2 tisíce (v tomhle pásmu jsou fajn Kingrinder K6 nebo Timemore S3), tak na AliExpressu už jde sehnat mlýnek Timemore C5 za cca 1200 Kč (s kuponama, který ale bejvaj dost často), aktuálně žhavá novinka. Za tu cenu excelentní...

Nebo třeba Kingrinder K2, ten stojí myslím někde kolem 1500 Kč.

Kingrindery jdou objednat z německého Amazonu (ofiko store), kde mají ale rovnou kličku s kulatým čuflíkem (blbý). A nebo z AliExpressu, kde je klička prohnutá a s konickým čuflíkem (mnohem lepší).

Nebo se dá ta lepší klička s lepším čuflíkem objednat napřímo z Taiwanu jako náhradní díl, za ještě celkem schůdný peníze (tuším asi USD20, vč. dopravy) - ale při doručení se to ještě musí proclívat a navrch doplatit DPH 21%, clo žádné.
    PULKA
    PULKA --- ---
    EXAGE: Ja mam 3 roky 1zpresso Q2 jeste neskladaci verzi a mele to skvele a koupila bzch ho znova.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    EXAGE: Timemore Chesnut C2 je za ty penize fajn, mam tu neskladaci verzi, rok a pul v dennim zaprahu, vozim vsude, nechovam se k nemu nejak zvlast a porad je jak novej..
    Hario Mini Slim je neskutečný loudal a časem opravdu brutalne ztraci na konzistenci, pomalejsi mleti ma snad uz jen Hario Skerton, to uz je jen pro zenove mistry
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    EXAGE: Comandante
    Drahý ale "BEST" a na věky.
    https://kavomlynky.heureka.cz/comandante-c40-mk4-nitro-blade-black/#prehled/
    Mám ho cca 2-3 roky a nedám na něj dopustit. Melu z 98% na espresso
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    EXAGE: Nějaký 1Zpresso. Model dle rozpočtu.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EXAGE: za me Kingrinder K6, resil jsem to samy asi rok zpatky, dovoleny s hario plastakem byly vzdycky uplne zkazeny, tenhle mi vysel po pruzkumu jako vitez a je super
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoij všem, prošel jsem hledáním, ale úplně jsem nenašel.

Doporučení na ruční mlýnek cena/výkon prosím? Osobně mám x let hario mini mill slim. Mele již nekonzistentně a člověk se s ním docela nakroutí... Děkuju
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Ahoj, kdyžtak tu mám [Zánovní Moccamaster KBG 741 Select Matt Black]. Při rychlém jednání sleva.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    JINX: pokud znáš rozměry, tak zde mají široký sortiment mnoha věcí:
    TargetPlus
    https://www.targetplus.cz/
    Není to primárně na kávovary, ale v podstatě u řady těsnění je to fuk.
    JINX
    JINX --- ---
    Nemate prosim nekdo tip kde sehnat náhradní těsnění pro Kinto Travel Tumbler Black 350 ml?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MESKALITO: Imho davaji po nejake dobe na web plne texty
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    ZUZKAOU: moc pěkný článek, ac je to PR. Myslíš že v té tištěné/plne verzi bude delší? Píšou to tam, ale přijde mě že je to ukončené.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Drahá? Káva nikdy nebyla levnější | BARLIFE
    https://www.barlife.cz/clanky/draha-kava-nikdy-nebyla-levnejsi
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MAJKELS: Děkuju, zkusím.
    MAJKELS
    MAJKELS --- ---
    SAMIEL: zkus Siesta Cafe nebo El Papa - nebylo to tam spatne
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Asi to bude trochu long shot, ale nevíte někdo, jestli se dá najít v Polsku ve Svinoústí podnik, kde dělají dobrý filtr? :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    SAMGARR: Monogram, Melounovy cukr, The Roses... Je toho fakt hodne :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    SAMGARR:
    ja pravidelne chodim sem, ac je to s mensi prochazkou: https://industra.coffee/
    v centru se obcas zastavim sem: https://www.skog.cz/
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Kam v Brne na kafe? Ocenim dobrej filtr a vzhledem k pocasi asi i cold brew.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Gdansk - Kam na kafe? V Praze je muj nej Kiosek. Diky!
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Díky všem. Putovní pražírna je fajn, ostatní zkusím zítra.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SAMIEL: Bakla, Epifany
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    LUCIASHECK: To je jméno podniku, nebo dotaz, jestli bych si raději dal dobrý nebo špatný kafe? :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMIEL: Dobrý kafe?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam