• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LAAZI: v praze máme taky industru
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vlastně mi přijde i poměrně neuspokojivý to kombo
    DUCATIMONSTER: udělat kafe v kávovaru do termosky. Káva poměrně dobře snáší termosku, ale filtrovaná.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    ADAM: Ja teda v tom cleverdipu casto delam to kafe pro 3 lidi, tady to hario mi prijde od pohledu spis tak jako na solo, nebo ze je jako nesikovnejsi to prendavat?
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Svetlejsi kafe v automatickejch kavovarech imho prochlejsta hrozne rychle a bude slaby a kysely, ci?
    Treba brnenska Industra prazi specialne pro automaticke kavovary kafe imho o neco tmavsi a levnejsi (a nabizi ji (i dalsi kavy) i v brnenskem Rohliku, ale puvodni dotaz byl asi na Prahu).
    Ja osobne, kdyz uz jsem teda off topic, beru kafe v brnenskem Monogramu, jsou na me hodni a vzdycky mi odsypou do me enviromentalne uvedomele pixly, prazi pomerne svelte/omniroasty (ale mam normalni kavovar).
    SUK
    SUK --- ---
    Ja kdyztak, sam za sebe, doporucim brnenskou prazirnu motmot - prazi relativne svetle, zadny uhli z kteryho vznika genericka horka hneda voda s kofeinem. Maji tam i jeden mix arabiky a robusty, Ruby Blend. A jinak z toho vseho jsem mel rad varku Selva Negra z minuleho roku (tenhle rok neni tak genialni, ale furt dobra).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MAR_TINA: To neresim, pokud uz tam nakupuje
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEIKSAC: Holešovice praží hodně tmavě, kdysi jsem to od nich kupovala rodičům do stroje, ale bylo to praženější než pytel čehosi z Lidlu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DUCATIMONSTER: Vzhledem k tomu, zes ted michal naprosto nahodny kafe s naprosto nahodnym kafem, tak je to asi skoro jedno a vsechno bude chutove zmena k lepsimu. Muzes kouknout treba na Lucaffe. Nebo na cokoliv, od koho jsi kupoval, a jen kouknout po smesi, …
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DEIKSAC: Nevím, zkusím. Díky
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DUCATIMONSTER: Tak proc si u nich rovnou neberes hotovy smesi?

Kávové směsi | Pražírna kávy Holešovice
    https://www.kavaprodej.cz/kavove-smesi
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    LUCIASHECK: Myslel jsem, že se to míchá kvůli zvýšení kofeinu. Doporučíš nějaké kilo s dobrým poměrem cena/vykon?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DUCATIMONSTER: Osobne teda spis nechapu to kupovani nahodny arabiky a nahodny robusty. Proc si proste nekoupis nejakou 80:20 smes, kterou nekdo namichal tak, aby davala smysl?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj, poradil by někdo s výběrem kávy, prosím? Vypiju zhruba 1 kg za měsíc. Kupuji tady https://www.kavaprodej.cz/index.php většinou 1x za 3 měsíce 3kg náhodné arabiky za +-500kg a 1kg náhodné robusty a míchám to v poměru 40g + 10g . Nejčastěji si nosím 3 kávy bez mléka a cukru v mini termosce a piju během 10h směny. Je to co dělám úplná blbost? Má cenu kupovat něco trochu lepšího, když to stejně nemohu pít hned po vyrobení? Kávovar Espresso De'Longhi ECAM 23.420 SB .
    Díky
    ADAM
    ADAM --- ---
    Ještě jedna vec: pres deset let používám clever dripper. Za tu dobu mám už tři kusy. Jediné co mi vadí je, že je z plastu. Chvíli jsem váhal s přechodem na hario switch, protože jsem se bál trochu menší kapacity. Ale konečně jsem ho pořídil a je to oproti cleveru skvělý update. Kapacita je stejná, možná o 20ml menší, ne víc. Ale sklo je mnohem příjemnější materiál než plast. Navíc ten ventil funguje líp - na stole nejsou žádné kapky. Kdo máte clever, tak určitě doporucuju přejit!
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Ad lagom mini 2 : je skvělej, ale teď jsem se podíval na tohle video a zjistil sem, že febo bude ještě lepší. Táže ho asi prodám. Kdybyste ho někdo chtěl, dejte vědět (černá barva). https://youtu.be/ZGhfl5wfBRE?si=TB2QyHrpT11OmGWq

Ad 1zpresso vs kingrinder: musím se omluvit, kingrinder vůbec doma nemám, oba ty mlynky jsou 1zpresso. Takže nic co jsem o kingrinder napsal, tak vůbec neplatí, sorry. Kingrinder jsem nakonec nekoupil myslím proto, že měl moc malou kapacitu (já chci aspoň 35g).
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BOODIA: ještě teda teď vychází kingrinder k7, který by údajně měl trochu kopírovat zp6 co se týče chutě
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    dostal jsem 100 kč slevu na eshopu kavuj.cz: 91688251
    káva dost bída, všechno hrozně tmavě pražený, ale třeba někdo využije a bude mít větší štěstí
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BRUKEV: Kupuju 1 kg za zhruba tisícovku, vypiju zpravidla 2 - 4 kávy denně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOISEGATE: je otazkou, zda cena 5000Kc za mlýnek neni naopak zbytečně navysena.

SALAMAN: alespon napis, kolik kav za den planujes, zda kupuješ kavu za 400Kc/kg nebo 1500+, atd.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Podobný mám (ale v nerezu a s dodělanou PID regulací)
    GAGGIA Classic E24 - Classic Blue - KAVA.CZ
    https://www.kava.cz/pakove/gaggia-classic-evo-classic-blue/
    Nyní je za zajímavou cenu 10 499 Kč
    :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam