• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    SALAMAN: Mám
    Comandante C40 MK4 (with Red Clix)
    a na Espresso by to vychází 11-14 ( a nikoliv 14-27 jako zde)
    Je tedy vidět, že ještě záleží na kávě a na kávovaru (Mám Gaggia Classic s PID)
    :-)
    Ale za odkaz děkuji. Pěkný počin.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Coffee Grind Size Chart | Honest Coffee Guide
    https://honestcoffeeguide.com/coffee-grind-size-chart/
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BEREGOND: zmena ze skertonu na k-max? skok do jine dimenze :D
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    BLACK_ONYX: A ja potvrzuju, po prvnim kafi uz vim ze je to uplnej gamechanger.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BEREGOND: To je skvělý mlýnek. Letos na brewers cupu, to byly v podstatě jen Zpressa - K Ultra a ZP6.
    ADAM
    ADAM --- ---
    LAAZI: Tak právě femobookem mám v plánu tu baratzu nahradit.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Ja si k robotovi na chalupu koupil Femobook A2 a jsem s nim za tech 14 dni provozu zatim naramne spokojenej, mele sice pomalu, ale jiste, kvalita mleti je lepsi nez muj rancillio rocky (taky je to tissi a nemusim drzet zmacknutej cudlik) a prislo to nabite tak nejak mozna na 80% a zatim sem to nenabijel (cca 2 obcas 3 kafe denne) a podle indikatoru to este tak dalsi tejden a pul nebudu muset.
    Na kamenech zustane imho tak 0.2g, nicmene se to da oprasit po kazdem mleti, jak jsou ty kameny zespoda pristupne. Spodni zasobnik na pomletou kavu naopak retenci nema.
    Na internetu jsem cetl nejaky nazor, ze to nemele dost jemne, coz se ukazalo jako liche, na nejjemnejsi s tim v robotovi ani nehnu.
    Fun fact na inicialni nastaveni hrubosti jsem se zeptal gemini ai, jak mam nastavit hrubost mleti, kdyz tu samou kavu mam na Rockym na stupni X a docela to trefil :)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DEIKSAC: Teď vyzkoušeno a lepší. Chvíli mi zabralo dopít zásobu. Podle počítadla z února mi to trvalo jen asi 11000 espress, než jsem na to přišel . :D Díky :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    BTW budu chtít prodat použitou baratza sette 30. Oproti lagom mini to je horší. Jednak ten zásobník mě štve, zvykl jsem si na jednodavkovani. Dal to je hodně hlučné. A neni to určené na espresso. Taky zabírá zbytečně moc místa....

Tak třeba za 3 tis? Praha, ale až v dubnu, teď jsem mimo ČR.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    ADAM: Děkuju, mě už právě přijde že to Hario nemele už moc stejnomerne, a už mě z něj trochu bolí rameno když toho melu víc :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    BEREGOND: Já ho mám, a je dobrej. Magnetické spojení je fain, objem kavy akorát na filtr pro dva. Akorát žena s tím odmítla mlit, že to jde ztezka (záleží na trochu na druhu kávy, je pravda, že jde o poznání hůř, než jiny model od stejné značky, co mám)..

Porovnat kvalitu s hario a timemore neumím, věřím slepě recenzentum...
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Jak se tu řešili ty mlýnky, chtěl bych už asi nahradit svoje Hario mini... Zaujal mě dost 1Zpresso K ultra, nemáte s tím zkušenost? Je to o tolik lepší než zmiňovaný Time more Chestnut? Je sice drahej, ale když to rozpočítám na množství vypité kávy tak jsou to za půl roku drobný :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Já se přidám s recenzi na flair 58 plus 2:

Nani to snadný. Neco s pružinama jako ROK by ais bylo jednodušší. Tohle jsem vzal kvůli predehrevu. Ale ten trvá celkem dlouho. Navíc je s tím docela práce. Zahřívat se to má s pákou nahoře a s portafiltrem. Pak nalít vodu musí člověk s pákou dole. Pak doleva ještě v průběhu zvedání páky. Prostě to není úplně bezpracne.

Co se konzistence týče, tak člověk na to asi potřebuje dedikovany mlýnek. Protože když střídám na jednom mlýnku filtr a preso, tak to nikdy netrefím úplně ideálně.

Jako designove to je fain, ale možná zkusím pořídit ještě něco jednoduššího na porovnání. Buď cafelat robot, nebo ROKpresso
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    NOISEGATE: No jasně, v tomhle případě kašlu na retro :D
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SALAMAN: a ještě si ho můžeš vzít na vandr
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Jen jsem vám chtěl poděkovat za rady. Pořádnej mlýnek je absolutní game changer. Pořídil jsem nakonec Timemore Chestnut C2 a nechápu, jak jsem kdy mohl mlýt kávu v elektrickym s nožema nebo ve starym bakelitovym Trampovi. Na french press mám umleto bez námahy a v řádu vteřin. Neskutečný.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    To chci
    The MokaBot Brews Better Coffee Than Me
    https://www.youtube.com/watch?v=UGf7mtfhOFM
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hasičský kalendář rodinný. Tiskem a nákladem J. Otty 1900

_
    JINX
    JINX --- ---
    NOISEGATE: hmm, ja pojedu do italie a chtěl jsem si koupit něco tam :-) ale díky, třeba bude mít zájem někdo další :-)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    JINX: velkou nerez bych měl na prodej
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Mne teda pripada nejlepsi varianta ta rada induction. Ma to velkou zakladnu (vetsi nez ty nerezovy) a zaroven tradicni vrsek. Imho lepsi nez ciste nerezova
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam